کترینگهای صنعتی به رعایت ضوابط ایمنی غذایی و کنترل کیفیت ملزم شدند

سرپرست اداره امور مراکز نگهداری، توزیع و کترینگهای فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: کترینگهای صنعتی که در مقیاس بزرگ به تولید، بستهبندی و توزیع غذاهای آماده مصرف میپردازند، باید از ضوابط فنی و بهداشتی پیروی کنند.
سلامت- رمزگشانیوز؛ سازمان غذا و دارو نوشت: محمدرضا نصیری افزود: این مراکز به دلیل حجم بالای تولید و عرضه، لازم است تا در تمامی مراحل تولید، از دریافت مواد اولیه تا توزیع، ضوابط مرتبط با سلامت و ایمنی را رعایت کرده و از هرگونه آلودگی و خطرات بهداشتی جلوگیری کنند.
وی اظهار کرد: کترینگهای صنعتی باید دارای طراحی و ساختار مناسب باشند که از مناطق آلوده جدا شده و در محیطی بهداشتی و ایمن جهت تولید قرار گیرد. استفاده از مواد و تجهیزات بهداشتی مانند سطوح قابل شستوشو و مقاوم در برابر حرارت و رطوبت، از ملزومات اساسی است.
سرپرست اداره امور مراکز نگهداری، توزیع و کترینگهای فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: علاوه بر این، سیستمهای تهویه مناسب برای کنترل دما، بخار و بوی غذا و رعایت اصول تفکیک بخشهای آمادهسازی، پخت، بستهبندی و شستوشو، از جمله نکات مهم ضابطه تدوین شده است که باید در تمامی مراحل به دقت رعایت شود تا از آلودگی متقاطع جلوگیری شود.
نصیری همچنین به اهمیت ضوابط فنی و بهداشتی این واحدهای تولیدی اشاره کرد و توضیح داد که در کترینگهای صنعتی، استفاده از فرآوردههای دارای پروانه ساخت بهداشتی از سازمان غذا و دارو الزامی است. نظارت بر زنجیره تأمین مواد غذایی، شامل نگهداری آنها در دمای مناسب و استفاده از سردخانههای استاندارد، از دیگر ضوابطی است که باید به طور مستمر رعایت شود. علاوه بر این، کترینگهای صنعتی باید تمامی مراحل تولید و توزیع خود را برای حفظ ایمنی مواد غذایی طراحی شده است، انجام دهند.
صلاحیت کارکنان و آموزشهای بهداشتی
به گفته وی، صلاحیت کارکنان کترینگهای صنعتی نیز در این ضوابط جایگاه ویژهای دارد.
نصیری تأکید کرد: تمامی کارکنان باید دارای کارت بهداشت معتبر باشند و آموزشهای دورهای در خصوص ایمنی غذایی، بهداشت فردی و روشهای کنترل آلودگی برای آنها الزامی است. این آموزشها برای ارتقای کیفیت و جلوگیری از بروز هرگونه خطر بهداشتی، از اهمیت بالایی برخوردار است.
ضوابط حمل و توزیع غذا
وی همچنین درباره شرایط حمل و توزیع غذا گفت: برای حفظ زنجیره سرد و گرم، کترینگهای صنعتی باید از خودروهای مجهز به سیستمهای خنککننده و گرمکننده استاندارد استفاده کنند. بستهبندی مواد غذایی نیز باید با مواد مجاز و دارای تأییدیه سازمان غذا و دارو صورت گیرد و تاریخگذاری و برچسبگذاری مواد غذایی بهطور دقیق برای کنترل کیفیت و ماندگاری محصول ضروری است.
نصیری اظهار کرد: کترینگهای صنعتی برای فعالیت باید پروانه تأسیس و بهرهبرداری از سازمان غذا و دارو و سایر نهادهای مرتبط مانند اتحادیههای صنفی، بهداشت محیط و دامپزشکی (در صورت استفاده از مواد دامی) را دریافت کنند. علاوه بر این، برای آغاز بهرهبرداری و عرضه مواد غذایی به خارج از محیط کترینگ، این مراکز باید پروانه ساخت دریافت کنند.
سرپرست اداره امور مراکز نگهداری، توزیع و کترینگهای فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پایان تأکید کرد که کترینگهای صنعتی، به دلیل نقش حیاتی که در تأمین غذای سالم برای جمعیت زیادی از افراد (بیمارستانها، خطوط هواپیمایی، کارخانجات و...) دارند، باید تحت نظارت دقیق این سازمان قرار گیرند. رعایت ضوابط فنی و بهداشتی، ایمنی غذایی و کنترل کیفیت، شرط اصلی دریافت مجوز و ادامه فعالیت این مراکز است.
وی اظهار کرد: کترینگهای صنعتی باید دارای طراحی و ساختار مناسب باشند که از مناطق آلوده جدا شده و در محیطی بهداشتی و ایمن جهت تولید قرار گیرد. استفاده از مواد و تجهیزات بهداشتی مانند سطوح قابل شستوشو و مقاوم در برابر حرارت و رطوبت، از ملزومات اساسی است.
سرپرست اداره امور مراکز نگهداری، توزیع و کترینگهای فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: علاوه بر این، سیستمهای تهویه مناسب برای کنترل دما، بخار و بوی غذا و رعایت اصول تفکیک بخشهای آمادهسازی، پخت، بستهبندی و شستوشو، از جمله نکات مهم ضابطه تدوین شده است که باید در تمامی مراحل به دقت رعایت شود تا از آلودگی متقاطع جلوگیری شود.
نصیری همچنین به اهمیت ضوابط فنی و بهداشتی این واحدهای تولیدی اشاره کرد و توضیح داد که در کترینگهای صنعتی، استفاده از فرآوردههای دارای پروانه ساخت بهداشتی از سازمان غذا و دارو الزامی است. نظارت بر زنجیره تأمین مواد غذایی، شامل نگهداری آنها در دمای مناسب و استفاده از سردخانههای استاندارد، از دیگر ضوابطی است که باید به طور مستمر رعایت شود. علاوه بر این، کترینگهای صنعتی باید تمامی مراحل تولید و توزیع خود را برای حفظ ایمنی مواد غذایی طراحی شده است، انجام دهند.
صلاحیت کارکنان و آموزشهای بهداشتی
به گفته وی، صلاحیت کارکنان کترینگهای صنعتی نیز در این ضوابط جایگاه ویژهای دارد.
نصیری تأکید کرد: تمامی کارکنان باید دارای کارت بهداشت معتبر باشند و آموزشهای دورهای در خصوص ایمنی غذایی، بهداشت فردی و روشهای کنترل آلودگی برای آنها الزامی است. این آموزشها برای ارتقای کیفیت و جلوگیری از بروز هرگونه خطر بهداشتی، از اهمیت بالایی برخوردار است.
ضوابط حمل و توزیع غذا
وی همچنین درباره شرایط حمل و توزیع غذا گفت: برای حفظ زنجیره سرد و گرم، کترینگهای صنعتی باید از خودروهای مجهز به سیستمهای خنککننده و گرمکننده استاندارد استفاده کنند. بستهبندی مواد غذایی نیز باید با مواد مجاز و دارای تأییدیه سازمان غذا و دارو صورت گیرد و تاریخگذاری و برچسبگذاری مواد غذایی بهطور دقیق برای کنترل کیفیت و ماندگاری محصول ضروری است.
نصیری اظهار کرد: کترینگهای صنعتی برای فعالیت باید پروانه تأسیس و بهرهبرداری از سازمان غذا و دارو و سایر نهادهای مرتبط مانند اتحادیههای صنفی، بهداشت محیط و دامپزشکی (در صورت استفاده از مواد دامی) را دریافت کنند. علاوه بر این، برای آغاز بهرهبرداری و عرضه مواد غذایی به خارج از محیط کترینگ، این مراکز باید پروانه ساخت دریافت کنند.
سرپرست اداره امور مراکز نگهداری، توزیع و کترینگهای فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پایان تأکید کرد که کترینگهای صنعتی، به دلیل نقش حیاتی که در تأمین غذای سالم برای جمعیت زیادی از افراد (بیمارستانها، خطوط هواپیمایی، کارخانجات و...) دارند، باید تحت نظارت دقیق این سازمان قرار گیرند. رعایت ضوابط فنی و بهداشتی، ایمنی غذایی و کنترل کیفیت، شرط اصلی دریافت مجوز و ادامه فعالیت این مراکز است.
لینک کوتاه
کلید واژه
اخبار مرتبط
نظرات شما
0 نظر