سه شنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴

تمرکز روی فرآیند: راز ساده دستیابی به اهداف

در اکثر مواقع انسان‌ها پس از تعیین هدفی مشخص، تمام تمرکز خود را بر آن می‌گذارند و بدون توجه به مسیر، در تکاپوی رسیدن به هدفْ خود را فرسوده می‌کنند. تیبو موریس در کتاب تمرکز روی فرآیند از فرایند رسیدن گفته و چگونگی بهره‌وری حداکثری از رویدادهایی که در راه رسیدن به هدف اتفاق می‌افتند را آموزش داده است.

کتاب و ادبیات- رمزگشانیوز؛ زمانی که هدفی را برای خود تعیین می‌کنیم، ممکن است فراموش کنیم که رسیدن به آن، از مسیری چه بسا ناآشنا عبور می‌کند و احتمال اینکه همه‌چیز آنطور که می‌خواهیم پیش نرود وجود دارد. تیبو موریس (Thibaut Meurisse) در کتاب تمرکز روی فرآیند (Focus on The Process) به اهمیت فرآیندمحور بودن و مزایایی که این نوع نگاه به هدف در پی دارد پرداخته و گام‌های عملی تمرکز بر مسیر را در اختیار مخاطبان گذاشته است.
هیچ نویسنده‌ی مشهور، یا نوازنده‌ای حرفه‌ای، و یا ورزشکاری که در تمامی مسابقات رتبه‌های عالی کسب می‌کند، از ابتدا با این ویژگی‌ها زاده نشده و به‌مرور زمان و با تمرین و تکرار، آن مهارت خاص را به دست آورده است. مسئله‌ای که در کتاب تمرکز روی فرآیند بر آن تأکید شده است، ایمان به فرآیند به‌جای رویکرد هدف‌محوری است که اگر جدی گرفته شود، در بلندمدت نتایج بی‌نظیری را برای فرد رقم می‌زند. یکی از اصلی‌ترین دلایل برتری رویکرد فرآیندمحور، اتفاقاتی است که خارج از کنترل ما رخ داده و برنامه‌ریزی‌های قبلی را به هم می‌ریزند. در چنین موقعیت‌هایی افرادی که به مسیر پایبندند، تمامی رخدادها را فرصتی برای رشد می‌بینند.
یکی از نکات مهمی که کتاب تمرکز روی فرآیند در قسمت گام‌های عملی هر بخش آورده، اقدامات کوچک و مستمر در جهت رسیدن به خواسته‌ها است. حتما شنیده‌اید که می‌گویند «سنگ بزرگ نشانه‌ی نزدن است»؛ این اصطلاح مستقیماً به موضوع بحث تیبو موریس در این کتاب مرتبط است. زمانی که خود را موظف به انجام ناگهانی مسئولیتی بزرگ و فراتر از توان‌مان می‌کنیم، تنها چیزی که عایدمان می‌شود ناامیدی است. چرا که بدون تمرین و تکرار قبلی، انجام کارهای بزرگ غالباً نشدنی است. در مقابل اگر تمرکز خود را بر مسیر گذاشته و با قدم‌های کوچک اما مستمر پیش برویم، در بلندمدت به نتیجه‌ی دلخواه خود می‌رسیم و سرانجام موفق می‌شویم. اگر تاکنون نسبت به کیفیت مسیر دستیابی به اهداف بی‌توجه بوده‌اید، شاید بهتر باشد در افکارتان بازنگری و همین حالا مطالعه‌ی این کتاب را شروع کنید!
کتاب پیش رو توسط ساسان جعفرنیا ترجمه شده و به همت انتشارات زمان تغییر در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

کتاب تمرکز روی فرآیند برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعه‌ی این کتاب به افرادی که به‌ دنبال روشی کارآمد برای رسیدن به اهدافشان هستند، توصیه می‌شود.

در بخشی از کتاب تمرکز روی فرآیند: راز ساده دستیابی به اهداف می‌خوانیم
قبلاً دیدیم اگر بخواهیم یک نویسنده تمام وقت شویم، نوشتن هر روز و به طور مداوم اقدام خوبی است. متأسفانه، این کار همیشه موفقیت را تضمین نمی‌کند. شاید، ما در جایی می‌نویسیم که مخاطبی کم یا بدون مخاطب دارد. شاید، ما سعی می‌کنیم شاهکاری خلق کنیم، با اینکه قبلاً مطلبی ننوشته‌ایم. یا، شاید، به نوشتن ادامه می‌دهیم، به این امید که هنرمان را بهبود ببخشیم. اما باید توجه داشت که علاوه بر فرآیند، استراتژی (نحوه انجام کارها) هم مهم است.
فرآیند صحیح فقط به آنچه ما به طور مداوم انجام می‌دهیم نیست، بلکه نحوه انجام آن یعنی استراتژی نیز مهم است. ثبات می‌تواند تا حد زیادی کمک کند، اما گاهی اوقات کافی نیست. به عنوان یک قاعده کلی، هر چه شانس‌ها بیشتر علیه ما باشد، باید برای شناسایی مؤثرترین فرآیند بیشتر تلاش کنیم. برای این کار باید:
1. تا جایی که می‌توانیم در مورد هدف خود بیاموزیم. هرچه بیشتر در مورد اهداف خود بدانیم، شناسایی بهترین فرآیند برای رسیدن به نتایج آسان‌تر خواهد بود.
2. مایل به تعهد بلند مدت باشید. هر چه سازگارتر باشیم، قدرت ترکیب را بیشتر فعال می‌کنیم و شانس دستیابی به اهدافمان را بیشتر می‌کنیم.
3. به دنبال بازخورد صادقانه باشید. هرچه بازخورد بیشتری دریافت کنیم، داده‌های بیشتری برای اصلاح فرآیند خود داریم. بازخورد به ما نشان می‌دهد که آیا در مسیر درستی حرکت می‌کنیم یا از فرآیند منحرف شده‌ایم.
به یاد داشته باشید که یک هدف چالش برانگیز جای کمی برای خطا باقی می‌گذارد و ممکن است به شانس نیاز داشته باشد (حداقل در کوتاه مدت). به همین دلیل است که ما باید بهترین استراتژی ممکن را طراحی کنیم.










 
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
نظرات شما
0 نظر
ارسال نظرات