چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۳

حفظ تندرستی در ماه رمضان با تدابیر طب ایرانی

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: طب ایرانی با تاکیدی که بر اصلاح سبک زندگی و حفظ تندرستی دارد، ظرفیتی غنی در راستای ترویج خودمراقبتی بوده و پیروی از آموزه‌های این مکتب طبی، تاثیر بسزایی در پیشگیری از بروز بیماری‌ها و ارتقای سلامت جامعه دارد.

رمضانه- رمزگشانیوز؛ وزارت بهداشت نوشت: نفیسه حسینی یکتا با اشاره به ضرورت رعایت تدابیر طب ایرانی در ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: طب ایرانی با تکیه بر تجربیات چند هزارساله، راهکارهایی ساده و مؤثر برای بهبود سبک زندگی و پیشگیری از بیماری‌ها ارائه می‌دهد. این آموزه‌ها می‌توانند به روزه‌داران کمک کنند تا با حفظ تعادل بدن، از برکات معنوی و جسمی ماه رمضان بهره‌مند شوند.
وی خوردن و آشامیدن را یکی از اصول شش‌گانه حفظ سلامتی در طب ایرانی برشمرد و افزود: در این مکتب، تدابیر خاصی برای اصلاح شیوه‌های تغذیه بر اساس مزاج افراد، مزاج انواع مواد غذایی، زمان مصرف و دیگر عوامل وجود دارد که رعایت آنها در روزهای معمول و همچنین ماه رمضان می‌تواند از عوارض ناشی از تغذیه نامناسب بکاهد.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت وعده افطار اظهار کرد: شروع افطار با نوشیدنی‌های سرد یا آب یخ می‌تواند به معده آسیب برساند و هضم غذا را مختل کند. بهتر است افطار با نوشیدنی‌های گرم و کمی شیرین مانند آب جوش به همراه عسل، خرما یا انجیر و کشمش آغاز شود. این کار به افزایش قند خون و رفع ضعف کمک می‌کند، بدون اینکه فشار اضافی به معده وارد شود.
حسینی یکتا، مصرف سبزی‌هایی مانند خرفه و سبزی خوردن را در وعده افطار توصیه کرد و گفت: این سبزی‌ها نه تنها تشنگی را کاهش می‌دهند، بلکه از بروز یبوست نیز جلوگیری می‌کنند. در وعده سحری نیز مصرف سبزی‌های پخته می‌تواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کند.
مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، از مصرف متعادل سبزیجات و میوه‌جات تازه و مواد لعاب‌دار مانند نوشیدن شربت خاکشیر، به‌عنوان راهکار دیگری برای رفع عطش در طول روزه‌داری یاد کرد و ادامه داد: یک تا یک‌ساعت و نیم بعد از افطار، زمان مناسبی برای مصرف میوه است و نوشیدن آبمیوه‌های طبیعی نیز علاوه‌ بر اینکه موجب کاهش شدت عطش می‌شود، منبع مفیدی برای تامین املاح و ویتامین‌های مورد نیاز بدن به شمار می‌رود.
وی با توصیه به پرهیز از پرخوری و روی‌هم‌خوری که عامل ضعف معده در انجام عمل هضم است، گفت: مصرف غذاهای غلیظ و لزج، مانند حلیم، شله‌زرد، حلوا و زولبیا و بامیه و مواد غذایی مختلف که ظرفیت هضمی متفاوت دارند، در وعده افطار و فاصله بین افطار تا سحر، موجب سنگینی معده و خواب ناآرام شده و از تمایل به خوردن سحری می‌کاهد.
دکتر حسینی یکتا بر مصرف یک وعده غذای کامل در سحر و بیداری تا حدود یک‌ساعت و نیم پس از آن، برای جلوگیری از سوء هاضمه و بروز علائمی مانند رفلاکس و نفخ، تاکید کرد و افزود: مصرف غذاهای خشک، شیرین، سرخ‌شده و پرچرب، نشاسته‌دار، پر ادویه و تند و مصرف بیش از حد گوشت و همچنین، نوشیدن قهوه، کاکائو و چای پررنگ، از مواردی هستند که سبب بروز تشنگی می‌شوند و بهتر است از وعده سحری کنار گذاشته شوند.
مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با توصیه به خوابیدن در فاصله بین افطار تا سحر، گفت: خوابیدن در این زمان، هر چند به مدت کوتاه، در هضم بهتر معده و ایجاد اشتها در وعده سحری موثر است و با توجه به روزه‌داری، یک تا دو ساعت خواب در طول روز نیز برای تجدید قوای سیستم‌های بدن، به‌ شرطی‌که پیش از غروب آفتاب نباشد، توصیه می‌شود.
وی، یک تا دو ساعت بعد از خوردن سحری را زمان مناسبی برای ورزش‌کردن در ماه رمضان دانست و افزود: ورزش‌کردن در اوج گرسنگی به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود و برای جلوگیری از بروز تشنگی در اثر آن، نباید در ساعات گرم روز و یا در مکان‌های گرم ورزش کرد.








 
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
نظرات شما
0 نظر
ارسال نظرات