جمعه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

چهار میثاق

کتاب چهار میثاق اثر دون میگوئل روئیز و ترجمه‌شده توسط دل‌آرا قهرمان است. در کتاب چهار میثاق، دون میگوئل روئیز، منبع باورهای خودمحدودکننده‌ای را آشکار می‌کند که شادی را سلب و رنج بی‌مورد ایجاد می‌کند. این کتاب که بر اساس حکمت باستانی تولتک نوشته شده، راهنمای رفتاری قدرتمندی را ارائه می‌دهد که می‌تواند زندگی را به تجربه‌ جدیدی از آزادی، شادی واقعی و عشق تبدیل کند.

کتاب و ادبیات- رمزگشانیوز؛ کتاب چهار میثاق اثر دون میگوئل روئیز، بیش از یک دهه از پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک تایمز بوده و به ۴۶ زبان در سراسر جهان ترجمه شده است. این کتاب ساده و در عین حال بسیار قدرتمند، تفاوت فوق‌العاده‌ای در فکر و عمل افراد در هر برخورد ایجاد می‌کند. روئیز در این کتاب نقشه‌ی راهی به سوی روشنگری و آزادی به خوانندگان نشان می‌دهد.
تولتک‌ها تمدنی باستانی در مکزیک بودند که به زنان و مردان عاقل معروف بودند. آن‌ها دانشمندان و هنرمندانی بودند که جامعه‌ای را برای کاوش و حفظ دانش معنوی و اعمال پیشینیان تشکیل دادند. روئیز در این تمدن جستجو کرد تا اصول راهنما را از شیوه زندگی آن‌ها استخراج کند. در چهار میثاق، روئیز حکمت ضروری تولتک را شرح می‌دهد و معنای زندگی مردان و زنان به عنوان جنگجویان صلح‌آمیز در دنیای مدرن را بیان می‌کند.
این کتاب اساسا راهنمایی است که به خوانندگانش کمک می‌کند تا دیدگاه خود را نسبت به زندگی تغییر دهند. روئیز در کتاب چهار میثاق، چهار دستورالعمل ساده را بیان می‌کند که ادعا می‌کند اساس یک زندگی شاد و صلح‌آمیز را تشکیل می‌دهند.

خواندن کتاب چهار میثاق را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟
خواندن کتاب چهار میثاق را به کسانی پیشنهاد می‌کنیم که قصد دارند با رعایت اصولی ساده، در زندگی به موفقیت‌های بیشتر دست یابند.

درباره دون میگوئل روئیز
دون میگوئل روئیز (متولد ۲۷ آگوست ۱۹۵۲) معلم معنوی مشهور، نویسنده‌ پرفروش بین‌المللی و جراح سابق اهل مکزیک است. او سه دهه از زندگی خود را صرف هدایت مردم به آزادی شخصی از طریق بینش عمیق خود در مورد واقعیت‌های انسانی کرده است. از آثار او در میان اعضای جنبش اندیشه‌ی نو که بر آموزه‌های باستانی به عنوان ابزاری برای دستیابی به روشنگری معنوی تمرکز دارد، استقبال بسیاری شده است. روئیز در سال ۲۰۱۸ به عنوان یکی از ۱۰۰ شخصیت تاثیرگذار واتکینز انتخاب شده است.
روئیز علاوه بر کتاب چهار میثاق که در سال ۱۹۹۷ منتشر شده، کتاب‌های دیگری نیز منتشر کرده است، از جمله سلطه‌ عشق، صدای دانش، دایره‌ آتش، کتاب همراه چهار میثاق و میثاق پنجم که با همکاری پسرش دون خوزه نوشته شده است.

نقد کوتاهی بر کتاب چهار میثاق
دون میگوئل روئیز که سابقا یک جراح بوده، پس از یک تصادف رانندگی تقریبا مرگبار، بازگشت تا با مادرش زندگی کند و متعاقبا سفری معنوی را آغاز کرد که باعث شد خود را به عنوان یکی از رهبران فکری خرد تولتک تثبیت کند، فلسفه‌ای که مبتنی بر فراموش کردن باورها، انتظارات و توافقاتی که منجر به رنج می‌شوند است و باعث انتخاب‌هایی می شود که منجر به آزادی و شادی شخصی می‌شود.
و در حالی که کتاب چهار میثاق تقریبا ربع قرن پیش منتشر شده، از زمان نخستین انتشار، کتابی بسیار پرفروش بوده و در عین حال کوتاه است، بنابراین به راحتی می‌توان فهمید که چرا خوانندگان بارها و بارها به آن باز می‌گردند.
در حالی که میثاق‌های ذکرشده در این کتاب ممکن است ماهیت ساده‌ای داشته باشند، دارای وزن و محتوایی هستند که واقعا می‌توانند تفاوتی بزرگ ایجاد کنند.

درباره‌ سرخپوستان تولتک
تولتک، قبیله‌ای با زبان ناهواتل هستند که از قرن دهم تا دوازدهم پس از میلاد بر منطقه‌ی مرکزی مکزیک کنونی سلطه داشتند. نام تولتک معانی زیادی دارد، از جمله شهرنشین و فرهنگ. تمدن باستانی تولتک در مرکز مکزیک امروزی و به نام تولا مسلط بود. این تمدن از حدود سال ۹۰۰ تا ۱۱۵۰ بعد از میلاد، تا زمان نابودی تولا، شکوفا بود. تولتک ها مجسمه‌سازان و هنرمندانی افسانه‌ای بودند که بناهای تاریخی و حکاکی‌های سنگی چشمگیری را از خود بر جای گذاشتند. آن‌ها همچنین جنگجویانی سرسخت و مصمم بودند.

چه کسانی این کتاب را به فارسی ترجمه کرده‌اند؟
کتاب چهار میثاق به دلیل محبوبیت بسیار، به زبان‌های متعددی از جمله فارسی ترجمه شده است. از جمله مترجمان این کتاب به فارسی، می‌توان به زهرا بختیاری (انتشارات آتریسا)، دل‌آرا قهرمان (انتشارات ذهن‌آویز)، فاطمه فراهانی (انتشارات سبکتو) و مهدیه مقاری (انتشارات کتاب‌درمانی) اشاره کرد. این کتاب همچنین به گویندگی افرادی از جمله نیما رئیسی (ترجمه‌ی دل‌آرا قهرمان)، مصطفی طالبیان (ترجمه‌ی مهدی لطیفی)، دادبه دادمهر (ترجمه‌ی فاطمه فراهانی)، نازنین آذرسا (ترجمه‌ی فهیمه شریفی)، الهام ایران‌نیا (ترجمه‌ی مهناز صادقی)، مهرداد اسکویی (ترجمه‌ی وحیده مرادی و فاطمه محمدی) و ابوالفضل شکیبازاد (ترجمه‌ی گروه مترجمان) در قالب کتاب صوتی در دسترس است.

میثاق‌های کتاب چهار میثاق چیست؟
میثاق نخست: با کلام خود گناه نکنید (در کلام خود بی‌عیب‌ونقص باشید).
روئیز بیان می‌کند که در حالی که این میثاق مهم‌ترین میثاق است، اما رعایت آن از بقیه سخت‌تر است. روئیز بی‌عیب‌ونقص بودن در زبان را به معنای مسئولیت‌پذیری در برابر اعمال خود می‌داند. در اصل، این توافق بر اهمیت صحبت کردن با صداقت و انتخاب دقیق کلمات پیش از بیان آن‌ها تمرکز دارد.
میثاق دوم: هیچ‌چیز را به خود نگیرید.
میثاق دوم راهی را در اختیار خوانندگان قرار می‌دهد تا با رفتار‌های آزاردهنده‌ی دیگران که ممکن است در زندگی تجربه کنند، مقابله کنند. روئیز معتقد است که خشم، حسادت و حتی غم و اندوه زمانی که فرد دست از به خود گرفتن چیزها بردارد، می‌تواند کاهش یابد یا از بین برود.
میثاق سوم: تصورات باطل نکنید.
سومین میثاق، نحوه‌ی ایجاد تصورات و چگونگی منجر شدنشان به انواع رنج را توضیح می‌دهد. وقتی کسی دائما به این می‌اندیشد که دیگران چه فکری می‌کنند، می‌تواند استرس و تعارض میان‌فردی ایجاد کند، زیرا فرد معتقد است فرض او بازنمایی حقیقت است. روئیز معتقد است که راه‌حل غلبه بر تصورات نادرست، پرسیدن سوال و اطمینان از شفاف بودن ارتباط میان افراد است.
میثاق چهارم: همیشه بهترین تلاشتان را بکنید.
میثاق چهارم به خوانندگان این امکان را می‌دهد که بینش بهتری برای دستیابی به پیشرفت در زندگی داشته باشند. این توافق مستلزم ادغام سه میثاق اول در زندگی روزمره و همچنین زندگی با تلاش کامل است. روئیز معتقد است که اگر کسی در تمام لحظات تمام تلاش خود را بکند، از قضاوت خود و پشیمانی دور می‌شود.

بخشی از کتاب چهار میثاق
رویا در کتاب‌های پائولو کوئیلو، مخصوصآ در کیمیاگر، تجسم افسانه شخصی دارنده آن است. اگر فردی از کودکی در رویای پزشک شدن بوده است، زمانی به افسانه شخصی خویش دست می‌یابد که این رویا را متحقق کند. آثار کوئیلو به خواننده این باور را می‌دهند که برای تحقق رویا یا رویاهای ویژه‌ای در این جهان حضور پیدا کرده، و خداوند از طریق نشانه‌ها و کمک‌های فراوان دیگری او را در جهت تحقق رویاهایش یاری می‌کند و هر زمان که قصد دست‌کشیدن از تعقیب افسانه شخصی خویش را داشته باشد، گرفتاری‌ها و صدمات مختلف وی را دوباره به سوی آن سوق می‌دهند. عوارض عدم تعقیب رویاها در کیمیاگر، سفر به دشت ستارگان و حتی کوه پنجم برشمرده شده است. در این کتاب اخیر، که قهرمان داستان آن یکی از انبیاء یهود است، درمی‌یابیم که «رویا» ی فرد یا «افسانه شخصی» او الزامآ آن کاری نیست که دوست دارد انجام دهد، و او نه برای خوشایند دیگران و نه حتی برای خوشایند نفس خویش در این راه قرار گرفته است. هر کسی بَهرِ کاری آمده است و تأخیر در پرداختن به آن موجب ایجاد عوارض جسمانی و روانی کم‌وبیش شدید و عمیقی در او می‌شود. ترس انسان‌ها از دنبال کردن سرنوشتی که سرشت آنان به سوی آن متمایل است، در ساحل رودخانه پیدرا به صورت ترس فردی و دنبال‌کردن الگوی «دیگری» ظاهر شده و در کتاب ورونیکا تصمیم می‌گیرد بمیرد به شکل الگویی از رفتار اجتماعی که پیروی از آن ورونیکا را به سوی خودکشی و گروه بسیار زیادی از افراد جوامع متعدد را به سوی زندگی عاری از حیات، رنگ‌باخته و بی‌حاصل هدایت می‌کند. بیشتر این افراد به گواهی آمار دست‌کم یک بار دست به خودکشی زده‌اند. پس رویا در آثار کوئیلو به معنای «آرزو» یا «هدف» یا «غایت» زندگی فرد می‌باشد




 
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
نظرات شما
0 نظر
ارسال نظرات