پنج شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت چه گذشت؟

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت، رئیس سازمان اداری و استخدامی، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، وزرای نفت، امور خارجه، کشاورزی، میراث فرهنگی، سخنگوی دولت و رئیس سازمان صداوسیما امروز چهارشنبه دهم اردیبهشت با حضور در جمع خبرنگاران در حیاط دولت به سوالات آن‌ها درباره مسائل جاری کشور پاسخ دادند.

سیاسی- رمزگشانیوز؛ پایگاه اطلاع‌رسانی دولت نوشت: مسعود پزشکیان صبح امروز چهارشنبه، در جلسه هیئت دولت، با تسلیت مجدد و آرزوی صبر برای خانواده‌های جانباختگان سانحه بندر شهید رجایی، طلب مغفرت برای درگذشتگان و ابراز همدردی با مجروحین این حادثه، از وزرای کشور و راه و شهرسازی، استاندار هرمزگان، نیروهای مسلح، نیروهای هلال احمر و همه کسانی که از اولین ساعات پس از حادثه، در روند امداد‌رسانی حضور داشتند و حس همدلی و وفاق را به نمایش گذاشتند، قدردانی کرد.

دستور ‌احصا و پرداخت خسارت‌های بندر شهیدرجایی
رئیس‌جمهور ‌‌از مسئولان مربوطه خواست که با هماهنگی شرکت‌های بیمه‌گذار، پیگیر احصای خسارت‌ها و پرداخت هر چه سریع‌تر آنها باشند تا خسارت‌دیدگان و آسیب‌دیدگان بیش از این متضرر و از آسیب‌های وارده متاثر نشوند و گفت: وزارت صمت نیز با شناسایی و جمع‌آوری دقیق اطلاعات خودروهایی که در محدوده بندر از این انفجار آسیب دیده‌اند، با همکاری همه دستگاه‌ها، پیگیر کمک به جبران خسارت آنها باشد.
رئیس‌جمهور پزشکیان مسئله مهم دیگر را دپوی حجم انبوه کانتینر در بندر شهید‌رجایی عنوان کرد و با غیرقابل قبول توصیف کردن چنین رویه‌ای گفت: رئیس سازمان اداری و استخدامی به سرعت با انجام مطالعات تطبیقی و بررسی‌های مقایسه‌ای، از نحوه اداره بنادر و گمرکات در دیگر کشورها، برترین و موفق‌ترین تجربه‌ها را شناسایی و بر اساس اطلاعات به دست آمده، نسبت به اصلاح ساختارها، برنامه‌ریزی و شکل مدیریت بنادر و گمرکات کشور اقدام شود.

نتیجه حادثه بندر شهیدرجایی به‌محض نهایی‌شدن از سوی وزیر کشور اعلام خواهد شد‌
رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت هم در جمع خبرنگاران در همین ارتباط ‌ضمن قدردانی از رسانه‌ها و نهادهای مختلف برای اطلاع‌رسانی مناسب و کمک و پشتیبانی در حادثه بندر شهیدرجایی، گفت: ماجرا در حال بررسی نهایی و آسیب‌شناسی است. مشکلاتی که در ساختار، فرآیند و مدیریت داریم و در ناهماهنگی‌های بین سازمان‌های مختلف - گمرک و بنادر و جاهای مختلف؛ و نتیجه را ‌وزیر کشور به‌عنوان مسئول کمیته بحران به محض نهایی شدن، اعلام خواهد کرد.

اگر تصمیم جدیدی گرفته نشود، ساعات کار از ۱۵ خرداد از ساعت ۶ تا ۱۳ خواهد بود
علاءالدین رفیع‌زاده، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با حضور در جمع خبرنگاران به لایحه دوفوریتی دولت درخصوص تغییر ساعت رسمی کشور اشاره کرد و گفت: دولت به‌دنبال آن بود که مجوز تغییر ساعت رسمی کشور را از مجلس بگیرد تا در راستای صرفه‌جویی در انرژی تصمیمات لازم را اتخاذ کند، اما مجلس دوفوریت این لایحه را تصویب نکرد. به این ترتیب، ساعت‌های رسمی و اداری کشور همچنان بر‌اساس قانون قبلی پیش خواهد رفت. اگر تصمیم جدیدی در این خصوص اتخاذ نشود، ساعت کاری کارمندان از ۱۵ خرداد‌ماه از ۶ صبح تا ۱۳ بعد از ظهر خواهد بود.

لایحه حمایت از زنان به دلیل تغییرات ماهوی در مجلس مسترد می‌شود
زهرا بهروزآذر، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده نیز با بیان اینکه لایحه حمایت از زنان به دلیل تغییرات ماهوی در مجلس مسترد می‌شود، گفت: اتفاقاتی که در مجلس برای این لایحه افتاده آن را به متنی جدید تغییر داده که کلاً با لایحه ارسالی دولت متفاوت است. لایحه تغییرات ماهوی جدی پیدا کرده است. تغییرات از نام لایحه شروع شد که البته مساله‌ ما تغییر نام نیست، بلکه مهم این است که بتوانیم فعل خشونت، سوء رفتار و انواع ناهنجاری‌هایی را که به خصوص در محیط خانواده ممکن است، وجود داشته باشد و زنان و دختران را مورد تاثیر قرار داده و موجب کاهش امنیت خانواده می شود را به حداقل برسانیم. طرحی که در حقیقت تدوین شده، در واقع اصلاح لایحه با تغییرات جدی است و با توجه به اینکه برای دولت مهم است که از این لایحه حفاظت کند امروز تصمیم گرفته شد لایحه از مجلس مسترد شود و در یک نوبت دیگر اقدام کنیم تا ببینیم چه تدبیری می‌شود برای کاهش خشونت انجام داد.

به مذاکرات با اروپایی‌ها ادامه می‌دهیم اما مذاکره اصلی با آمریکا است
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه هم با انتقاد از عملکرد سه کشور اروپایی اظهار داشت: نقش ۳ کشور اروپایی به خاطر سیاست‌های
غلطی که اتخاذ کردند، کمرنگ‌تر شده است. البته مایل به این قضیه نیستیم و برای همین دور بعدی مذاکرات را آمادگی داریم با آن‌ها در رم برگزار کنیم که تاکنون ۴ دور برگزار شده و علاقه‌مندیم این موضوع در یک فهم بین‌المللی و جهانی حل شود. به مذاکرات با اروپایی‌ها ادامه می‌دهیم اما مذاکرت اصلی در حال حاضر با آمریکا است. در حال حاضر آژانس هم هیچ نقشی در مذاکرات ندارد. اما اگر توافقی حاصل شود، راستی‌آزمایی در حوزه مسائل هسته‌ای به‌طور طبیعی بر عهده آژانس خواهد بود.

۵۰۰ تن گندم از مناطق جنوبی کشور خریداری شده است
غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی نیز با حضور در جمع خبرنگاران گفت: خوشبختانه بالای ۵۰۰ تُن گندم از مناطق جنوبی کشور خریداری شده و در حال رایزنی با سازمان برنامه و بودجه هستیم تا مبلغ این گندم‌ها هرچه سریع‌تر پرداخت شود.
غلامرضا نوری با اشاره به وضعیت کالاهای اساسی در بندر شهید‌رجایی خاطرنشان کرد: خوشبختانه کالاهای اساسی موجود در این بندر که بالای ۳۵۰ هزار تُن بود، آسیب چندانی ندیده‌اند و در تأمین و تدارک این کالاها در کشور مشکلی وجود ندارد.

افق سال ۱۴۰۷ جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی است
سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز از گام‌های مهم دولت برای توسعه گردشگری خبر داد و اظهار کرد: مسئله گمرک صفر و تخصیص تسهیلات زیرساختی ۲۰ هزار میلیارد تومانی از مصوبات بانک مرکزی، همراه با تخصیص ۴ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای احداث ۲۷۰۰ پروژه گردشگری، نمونه‌ای از حمایت‌های دولت از این صنعت است. این اقدامات گام‌های مهمی در جهت تقویت زیرساخت‌های گردشگری و ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار در این بخش به شمار می‌آید.
وی در‌خصوص هدفگذاری وزارت میراث ‌فرهنگی برای صنعت گردشگری در افق سال ۱۴۰۷ گفت: هدفگذاری وزارتخانه این است که تا سال ۱۴۰۷ به جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی دست یابیم. برای تحقق این هدف، توسعه زیرساخت‌ها از اولویت‌های اصلی ما است. در این راستا، آئین‌نامه مجتمع‌های ترکیبی که در دستور کار دولت قرار دارد، گامی مهم در راستای جذب سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری است. این اقدام به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهد که در کنار مراکز گردشگری، پروژه‌های تجاری متناسب با نیاز گردشگران ایجاد کنند.

امضای ۴ سند همکاری نفتی بین ایران و عراق
محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت از امضای چهار سند همکاری نفتی میان ایران و عراق خبر داد و گفت: این توافقات شامل همکاری در زمینه گازهای همراه در استان نیسان و عملیات اکتشافی در حوزه‌های مشترک مرزی و دریایی است. دو مورد از این اسناد در قالب رئوس همکاری است. این موارد مربوط به گازهای همراه در استان نیسان عراق است؛ میادینی که در نزدیکی مرز ایران قرار دارند و در صورت اجرای این همکاری‌ها، امکان راه‌اندازی این میادین فراهم می‌شود.

خطای رسانه ملی ترکیبی از بی‌توجهی شبه‌عمدی به محتوا و سهل‌انگاری در فرآیندهای نظارتی بود
رئیس سازمان صدا و سیما نیز خطای نابخشودنی در رسانه ملی را ترکیبی از بی‌توجهی شبه‌عمدی به ضوابط محتوایی و سهل‌انگاری در فرآیندهای چندلایه نظارتی قبل از پخش عنوان کرد و گفت: اقدام فوری و قاطع صداوسیما در برخورد با عوامل این خطا، فتنه فتنه‌گران را کور کرد.
پیمان جبلی افزود: علی‌رغم اینکه رسانه ملی با بیش از ۱۲۰ شبکه ملی، محلی و بین‌المللی به صورت ۲۴ ساعته در حال پخش برنامه است و روزانه حدود ۳ هزار ساعت برنامه به صورت زنده و ضبطی پخش می‌شود، این خطای چندثانیه‌ای به هیچ وجه قابل قبول و بخشش نیست. با این حال، اقدام فوری و قاطع صدا و سیما در پیگیری و برخورد با عوامل این خطا و اعلام موضع سریع، باعث کور شدن فتنه‌ای شد که فتنه‌گران داخلی و خارجی آرزوی آن را داشتند.

اطلاع‌رسانی درباره انفجار بندرعباس عین واقعیت بوده است
سخنگوی دولت نیز که در پایا‌ن پاسخگوی خبرنگاران بود، گفت: مَحرم‌تر از مردم نداریم، هیچ سانسوری در اخبار مربوط به این حادثه صورت نگرفته است. ما خود را موظف به شفاف‌سازی می‌دانیم؛ اطلاع‌رسانی درمورد حادثه نیز به صورت میدانی هم از سوی وزیر کشور صورت گرفته است و رئیس ستاد بحران در منطقه انجام شده است و این روند ادامه دارد.
فاطمه مهاجرانی با تاکید بر اینکه باید اجازه دهیم کارهای کارشناسی انجام گیرد، خاطرنشان کرد: با همه کسانی که قصور احتمالی در وقوع این حادثه داشته باشند برخورد خواهد شد، اما باید اجازه دهیم گزارش کارشناسی اعلام شود و بدانید که هیچ دلیلی برای اینکه بخواهیم واقعیت را از مردم پنهان کنیم وجود ندارد.
وی افزود: از مردم ایران محرم‌تر نداریم و دلیلی برای پنهان کردن واقعیت وجود ندارد، آمار کشته‌شدگان و مفقودان تا‌کنون ۷۰ نفر است و اگر به شرایط پایداری صورت گیرد حتما رسانه‌ها را به محل حادثه خواهیم برد.
مهاجرانی، مساله حجاب را موضوعی فرهنگی و تربیتی دانست و گفت: در این مساله با کارهای سلبی نمی‌توانیم به نتیجه برسیم. ‌قبلاً هم اعلام کرده‌ایم که دولت قرار نیست در مقابل مردم بایستد.








 
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
نظرات شما
0 نظر
ارسال نظرات