پنج شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۳

اختتامیه چهارمین دوره جشنواره ملی امیرکبیر با میزبانی اتاق بازرگانی البرز

خانی نژاد: آئین اختتامیه چهارمین دوره جشنواره ملی امیرکبیر با حضور جمعی از مسئولان ملی و استانی در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی البرز برگزار شد.

البرز- رمزگشانیوز؛ این جشنواره با حضور جهاد دانشگاهی استان، اتاق بازرگانی البرز و بنیاد نخبگان استان و با حضور جمعی از مسئولان کشوری و به منظور ایجاد ارتباط موثر میان دانشگاه، صنعت و جامعه برای معرفی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کاربردی که بر اساس تقاضای کارفرمایان نوشته شده‌اند؛ به پایان رسید.
در ابتدا احمدرضا فیروزی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی البرز و دبیر چهارمین جشنواره ملی امیرکبیر، با تشریح هدف این جشنواره گفت: تقویت همکاری و تعامل میان سه حوزه دانشگاه، صنعت و جامعه پیشرفت و توسعه محقق می شود.
دبیر چهارمین جشنواره ملی امیرکبیر، افزود: با برگزاری چهارمین جشنواره امیرکبیر شاهد استقبال خوب از سوی شرکت کنندگان سراسر کشور بودیم.
فیروزی توضیح داد: با مشارکت ۷۲ دانشگاه از سراسر کشور در این جشنواره که از بین آنها، دانشگاه تهران با ۱۹ پایان‌نامه کارفرمایی بیشترین تعداد آثار و سپس البرز، سیستان و بلوچستان بیشترین تعداد آثار را ارائه دادند.
 دبیر جشنواره ملی امیرکبیر گفت: فراخوان این جشنواره به بیش از ۱۰ هزار سازمان مختلف ارسال شد که آثار ارسالی بین مهر ماه ۱۴۰۰ تا پاییز ۱۴۰۳ دفاع شده بودند.
این مسئول خاطر نشان کرد: مهم‌ترین معیار پذیرش آثار، پاسخگویی به نیازهای مشخص کارفرما بود و ماموریت بزرگ این جشنواره ایجاد ارتباط میان دانشگاه، صنعت و جامعه است که در این دوره استقبال خوبی نیز از سوی شرکت‌کنندگان در سراسر کشور به عمل آمد.
سخنران بعدی غلامرضا اسکندریان، رئیس جهاد دانشگاهی البرز بود که وجود این جشواره را ابزاری برای شناسایی و حل چالش‌های موجود میان جامعه و صنعت نام برد و گفت:  با وجود حجم بالای تولیدات علمی در کشور، تنها درصد کمی از این تحقیقات به طور مستقیم با نیازهای صنعتی و اجتماعی مرتبط است. به همین دلیل، هدایت این پروژه‌ها به سمت نیازهای واقعی صنعت و جامعه ضروری است.
رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز برگزاری جشنواره امیرکبیر را زمینه ای برای ایجاد بانک اطلاعاتی از پروژه های علمی و صنعتی عنوان کرد و افزود: تحقق این امر زمینه ای برای توسعه همکاری و ارتباط میان نهاد دانشگاه و صنعت است.
پرهام رضایی رئیس اتاق بازرگانی استان البرز نیز در ادامه گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری کشور ما نیازمند تعامل سازنده میان علم و تولید است، متأسفانه تحقیقات دانشگاهی به جای حل مشکلات صنعت، بیشتر در کتابخانه‌ها باقی می‌ماند و این شکاف، مانعی جدی در مسیر توسعه علمی و صنعتی کشور است.
رضایی خاطر نشان کرد: در بسیاری از کشورها، با اعمال سیاست‌های تشویقی، ارتباط میان صنعت و دانشگاه تقویت شده اما در کشورما همچنان فرآیندهای ارتباطی با موانع اداری و مالی روبرو است.
رییس اتاق بازرگانی البرز گفت: با وجود تلاش‌های متعدد نهادهای دولتی، هنوز شاهد هماهنگی ضعیف میان وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مختلف در ارتباط با صنعت و دانشگاه هستیم. این عدم هماهنگی نه تنها باعث هدررفت منابع است، بلکه سبب سردرگمی صنایع و دانشگاه‌ها نیز می‌شود. 
رضایی افزود: عدم تطابق دانش تولیدی در دانشگاه‌ها با نیازهای واقعی صنعت یکی از دلایل اصلی اتکای صنایع به واردات فناوری و مهاجرت نخبگان است.
در پایان این مراسم نیز برگزیدگان چهارمین دوره جشنواره ملی امیرکبیر در گروه‌های مختلف معرفی و تقدیر شدند که بیشترین شرکت کننده در گروه فنی و مهندسی بود.
شایان ذکر است؛ در جشنواره ملی امیرکبیر، معیارهای انتخاب آثار کارآمدی و پاسخگویی به نیازهای مشخص کارفرما در نظر گرفته سده ایت که در بسیاری از جشنواره‌های علمی و هنری، معیارهای داوری شامل کیفیت اثر، اصالت هنری یا علمی، تاثیرگذاری بر جامعه هدف و انطباق با موضوعات مورد نظر جشنواره است.










 
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
نظرات شما
0 نظر
ارسال نظرات