
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برخی باورهای رایج درباره مصرف مواد غذایی خاص برای درمان کبد چرب را بدون پایه علمی دانست و اعلام کرد: این باورهای نادرست میتواند حتی وضعیت سلامت افراد را وخیمتر کند.

طرحی پژوهشی با هدف بررسی روند تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در حوزه کبد چرب طی سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۳ به پایان رسیده است.

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی درباره باور تغذیهای مبنی بر موثر بودن مصرف زیاد آب در چرب شدن کبد، اعلام کرد که این باور فاقد شواهد علمی بوده و عامل اصلی ایجاد کبد چرب دریافت بیش از اندازه کالری به خصوص از طریق کربوهیدرات است.

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو نسبت به مصرف بیرویه داروهای مسکن، قرصهای ضدبارداری و دمنوشهای نامعتبر در بیماران مبتلا به کبد چرب هشدار داد.

دبیر علمی چهل و پنجمین همایش سالیانه جامعه جراحان ایران با هشدار نسبت به بروز کبد چرب در جامعه گفت: اکنون هیچ دارویی برای جلوگیری و کنترل این عارضه کبدی در ایران و جهان وجود ندارد و داروها در قالب مکملهای دارویی یا گیاهی تجویز میشود.

افراد مبتلا به چاقی، دیابت نوع ۲، فشار خون بالا، کلسترول بالا و نیز سندوم متابولیک باید همواره پیگیر وضع سلامت کبد خود نیز باشند.