دریافت بیش از حد کافئین باعث بروز آثار ناخوشایند متعددی مانند عصبانیت، آشفتگی، اضطراب، بیخوابی، تحریک دستگاه گوارش، اسهال و وابستگی میشود. با این حال شاید برخی افراد به شکل آگاهانه مصرف مواد غذایی که از وجود کافئین در آن مطلع هستند را برای کاهش عوارض کنار بگذارند؛ اما باز هم برخی موادغذایی هستند که منابع پنهان کافئین هستند.
یک مطالعه جدید ارتباطی بین نوشیدن قهوه بدون شکر و کاهش وزن پیدا کرده است. بر اساس این مطالعه، افزایش مصرف کافئین با تغییرات وزن مرتبط است. با این حال، افزودن یک قاشق چایخوری شکر این مزیت را از بین میبرد.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه با اشاره به کافئین موجود در چای، تاکید کرد: لازم است افراد دارای مشکلات قلبی، زخم معده و سنگهای کلیوی و خانمهای باردار از مصرف چای پررنگ اجتناب کنند.
نتایج تحقیقات نشان میدهد که نوشیدن قهوه با کاهش خطر از دست دادن حافظه به میزان ۷۰ درصد مرتبط است.