سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت مطرح کرد: روزهداری به همراه اصلاح الگوی تغذیه و سبک زندگی، میتواند در ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماریها بسیار مؤثر باشد؛ به این شرط که بعد از ماه رمضان نیز با رعایت برخی تدابیر، به حفظ سلامت خود کمک کنیم.
برخی افراد مبتلا به دیابت، تحت نظر پزشک و با رعایت برخی الگوهای غذایی میتوانند روزه بگیرند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، کنترل مصرف نمک و استفاده بیشتر از سبزیجات را راهکارهای موثری در رفع تشنگی در ایام روزهداری عنوان کرد.
با رعایت روش صحیح تغذیه در ماه رمضان میتوان بسیاری از مشکلات گوارشی را کاهش داد و حتی از علائم برخی بیماریهای دستگاه گوارش نیز پیشگیری کرد.
روزهداری علاوه بر اینکه منجر به استراحت دستگاه گوارش میشود، سوختوساز بدن را تنظیم کرده و احتمال ابتلا به بیماریها از جمله افسردگی و استرس، افزایش فشار خون، میگرن، افزایش وزن، بیخوابی و گاهی دیابت را کاهش میدهد.
یک متخصص تغذیه ضمن تأکید بر اینکه در ماه مبارک رمضان باید حتما وعده سحری مصرف شود، گفت: در بازه زمانی افطار تا سحر حتما مایعات کافی بنوشید تا آسیبی به کلیه و کبدتان وارد نشود.
وعدههای غذایی در ماه مبارک رمضان به سه وعده افطاری، شام و سحری تقسیم میشوند و افرادی که روزه میگیرند باید به این نکته توجه داشته باشند که خوردن افطاری و سحری با رعایت اعتدال ضروری است.
درماه رمضان بدن به دلیل شرایط متفاوت با ایام دیگر با کمبود آب مواجه است که جبران این کمبود ، با برخی سبزیجات مانند نعناع گزینه مناسبی است.
محققان دانشگاه کالیفرنیا:
محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی میگویند تبعیت از رژیمهای غذایی مشابه با شرایط روزه داری در کنار مصرف ویتامین C در درمان انواع سرطان مؤثر است.