
یک متخصص طب ایرانی ضمن تاکید بر نقش کلیدی ورزش در سلامت جسم، گفت: تغذیه مناسب و رعایت تدابیر خواب نقش بسیار مهم و موثری در حفظ سلامت سالمندان دارد.

طول عمر به سبک زندگی ارتباط دارد یا ژنتیک؟ 1403/12/21
طبق مطالعه جدیدی که در نشریه «پزشکی طبیعت» (Nature Medicine) منتشر شده است، طول عمر، بیشتر به سبک زندگی و محیط زندگی ارتباط دارد تا به ژنتیک. به عبارت دیگر، فارغ از اینکه بستگان شما چقدر عمر کردهاند، میتوانید برای افزایش طول عمرتان اقدامهایی انجام دهید.

با این سبک غذا خوردن سرطان نمیگیرید 1403/12/12
یک تحقیق جدید از سوی محققان دانشگاه ناوارا در اسپانیا نشان داده افرادی که به طور دقیق از "رژیم غذایی مدیترانهای" پیروی میکنند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطانهای مرتبط با چاقی هستند، حتی اگر این رژیم باعث کاهش وزن یا کاهش اندازه دور کمر آنها نشود.

یک مطالعه جدید متابولیت میکروبی خاصی را در میکروبیوم روده شناسایی کرده است که از طریق مدل موش به تنظیم فعالیت مغز مرتبط با اضطراب کمک میکند.

مطالعات نشان دادهاند که بسیاری از کارهای روزمره مانند مسواک زدن یا نحوه بالا رفتن از پله، میتواند نشانههایی از زوال عقل را در مراحل اولیه آشکار کند. اکنون به نظر میرسد که نحوه غذا خوردن نیز میتواند نشان دهد که آیا فرد به زوال عقل از نوع پیشانیگیجگاهی مبتلا است یا نه.

«هدر سندیسون»، پزشک طب طبیعی در کتاب جدیدش با عنوان «معکوس کردن آلزایمر» که بهتازگی منتشر شده است به افرادی که میخواهند سلامت مغز خود را بهبود بخشند، توصیه میکند رژیم غذایی را دنبال کنند که سطح قند خونشان را ثابت نگه میدارد.

دیر نخوابید تا آلزایمر نگیرید 1403/11/17
تاخیر در به خواب رفتن ممکن است علامت هشدار اولیه از بیماری آلزایمر باشد.

عضو هیات علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه درد و شکستگی های استخوانی، ضعف عضلانی و خستگی میتواند علائمی از کمبود ویتامین دی باشد، گفت: بهترین زمان مصرف ویتامین دی در طول روز و همراه با مواد غذایی است.

تحقیقات جدید نشان میدهد افرادی که به شیرینکنندههای مصنوعی در نوشیدنیها و غذاها روی میآورند ممکن است به سمت انواع دیگر غذاهای ناسالم که کیفیت رژیم غذایی کلی آنها را پایین میآورد، بروند.

شب یلدا، بهعنوان یکی از آیینهای کهن ایرانی، فرصتی است برای دورهمیهای خانوادگی؛ این شب با خوراکیهای رنگارنگ و متنوع همراه است؛ برای بهرهمندی از خواص این خوراکیها و پیشگیری از اضافهوزن و بیماریهای مزمن، رعایت نکات تغذیهای ضروری است.

مضرات اسید چرب ترانس برای سلامتی 1403/09/26
مطالعات حاکی از آن است که مصرف چربی ترانس عامل ۵۰۰ هزار مرگ زودرس ناشی از بیماری عروق کرونر در هر سال در سراسر جهان است.

چطور از غذاهای فوق فرآوریشده اجتناب کنیم؟ 1403/09/22
گزارش مشترک سازمان جهانی بهداشت و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد هشدار میدهد مصرف زیاد سدیم با افزایش فشار خون همراه است و میتواند منجر به بیماریهای قلبی ـ عروقی شود. بنابراین، یک فرد بالغ نباید بیش از ۲ گرم سدیم در روز مصرف کند.

طبق نتایج یک مطالعه که بهصورت آنلاین در مجله پزشکی ورزشی انگلیس (British Journal of Sports Medicine) منتشر شد، استقامت قلبیتنفسی یا ظرفیت هوازی بالا با عملکرد شناختی بهتر مغز و کاهش خطر ابتلا به زوال عقل در بلندمدت مرتبط است؛ حتی در افرادی که پیشزمینه ژنتیکی ابتلا به زوال عقل دارند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر مصرف کلسیم و ویتامین D در رژیم غذایی روزانه، مصرف بیرویه نمک و نوشابه گازدار را زمینهساز پوکی استخوان عنوان کرد.

چاقی خطر سرطان را افزایش میدهد 1403/07/15
ماه اکتبر را به عنوان آگاهیرسانی سرطان پستان اعلام کردهاند و در این میان باید تاکید کرد که چاقی خطر سرطان، از جمله سرطان پستان را افزایش میدهد.

سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به افزایش ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا در فصول سرد سال، توصیههایی در پیشگیری و درمان این بیماریها مطرح کرد.

رئیس سازمان غذا و دارو به بررسی دلایل مصرف بالای آموکسیسیلین در کشور پرداخت و گفت: مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها، به ویژه آموکسیسیلین به دلایل متعددی در ایران رواج یافته است.

یک مطالعه جدید نشان میدهد افرادی که دوست دارند تا دیروقت بیدار بمانند، تقریباً ۵۰ درصد بیشتر از افرادی که زودتر به رختخواب میروند، در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.

متخصص طب ایرانی و عضو انجمن علمی طب سنتی ایران با تاکید بر اهمیت تغذیه سالم در بهبود سلامت جسمی، تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین تقویت حافظه و افزایش یادگیری دانش آموزان، گفت: برای جلوگیری از تمایل کودکان به مصرف خوراکیهای ناسالم در مدرسه، بهتر است خوراکیهایی سالم و مغذی از منزل به همراه ببرند.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص مصرف روزانه قند ساده برای افراد غیر دیابتی، توضیحاتی داد.