
افزایش چشمگیر کمردرد میان جوانان و میانسالان 1404/07/23
فلوشیپ درد و دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران، با هشدار نسبت به افزایش چشمگیر این عارضه در میان جوانان و میانسالان گفت: کمردرد یک بیماری ساده و گذرا نیست بلکه زنگ خطری برای سلامت ستون فقرات و کیفیت زندگی است و باید بهعنوان یک معضل جدی مورد توجه قرار گیرد.

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برخی باورهای رایج درباره مصرف مواد غذایی خاص برای درمان کبد چرب را بدون پایه علمی دانست و اعلام کرد: این باورهای نادرست میتواند حتی وضعیت سلامت افراد را وخیمتر کند.

ورزش و خواب منظم کلید سلامت قلب هستند 1404/07/08
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت بر نقش ورزش منظم، تغذیه سالم و خواب کافی در حفظ سلامت قلب تأکید کرد.

مصرف مداوم غذاهای فوق فراوریشده مانند نوشابههای شیرین و گوشتهای فراوری شده با افزایش حدود ۱۰ درصدی خطر مرگ زودرس ناشی از بیماریهای قلبی_عروقی و دیابت ارتباط مستقیم دارد.

روند پیشروی پارکینسون چگونه کند میشود؟ 1404/06/02
یک مطالعه جدید میگوید فعال ماندن و تحرک داشتن ممکن است تغییرات مغزی مرتبط با بیماری پارکینسون را کُند کند.

پزشک متخصص ارتوپدی و عضو هیات علمی دانشگاه، گرفتگی عضلانی را به عنوان یک انقباض غیرارادی در عضلات توصیف کرد و گفت: شایعترین علت این عارضه استفاده بیش از حد از عضلات و انجام فعالیتهای سنگین است که میتواند بسیار دردناک باشد.

نتایج یک مطالعه بر روی ۱۹۰۰ نفر بیانگر این است که دانههای روغنی میتوانند سطح التهاب را در بدن کاهش دهند و به محافظت در برابر بیماریهای قلبی و دیابت نوع ۲ کمک کنند.

پوکی استخوان از دهه چهارم زندگی شروع میشود 1404/05/18
یک متخصص ارتوپدی با اشاره به روند خاموش و تدریجی بیماری پوکی استخوان گفت: فرآیند کاهش تراکم استخوان معمولاً از سن ۳۰ سالگی به بعد آغاز میشود، بهویژه در خانمها پس از یائسگی و در آقایان از حدود ۶۵ سالگی به بعد شدت بیشتری پیدا میکند.

خطر پنهان نوشابههای رژیمی برای سلامتی 1404/05/14
نوشابههای رژیمی آنطور که تصور میشود، بیخطر نیستند و نتایج پژوهشی ۱۴ساله نشان میدهد که فقط مصرف یک قوطی در روز خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۳۸ درصد افزایش میدهد و این حتی بیشتر از خطر مصرف نوشیدنیهایی است که با قند شیرین شدهاند.

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به این باور که مصرف کیک و بیسکویت و آبمیوه برای وعده صبحانه کودکان مناسب است، اعلام کرد: این باور فاقد شواهد علمی بوده و این مواد غذایی نباید در صبحانه کودکان گنجانده شود.

آیا عادت مصرف نمک سبب افسردگی میشود؟ 1404/05/02
مصرف بیشازحد نمک نهتنها بر سلامت قلب تأثیرگذار است، بلکه ممکن است خلق وخوی فرد را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

این علائم درد نشانه ابتلا به دیسک کمر است 1404/04/30
یک فلوشیپ درد با اشاره به اینکه ایجاد دیسک کمر در هر قسمت از ستون فقرات وجود دارد، گفت: اضافه وزن، نوع شغل و ژنتیک خانوادگی از عوامل مؤثری هستند که ریسک ابتلاء به دیسک را افزایش میدهند.

آیا مصرف زیاد آب منجر به چرب شدن کبد میشود 1404/04/29
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی درباره باور تغذیهای مبنی بر موثر بودن مصرف زیاد آب در چرب شدن کبد، اعلام کرد که این باور فاقد شواهد علمی بوده و عامل اصلی ایجاد کبد چرب دریافت بیش از اندازه کالری به خصوص از طریق کربوهیدرات است.

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باور غلط مبنی بر موثر بودن مصرف آبلیمو و سرکه به صورت ناشتا در لاغر شدن، عنوان کرد که این باور فاقد شواهد علمی کافی بوده و سرکه سیب و آبلیمو به علت اسیدی بودن ممکن است در مصارف زیاد و به صورت ناشتا، برای بدن مضر باشند.

یک مطالعه بینالمللی جدید، ارتباط قوی بین افسردگی در میانسالی یا سالهای بعد از آن و افزایش خطر ابتلا به زوال عقل را تأیید کرده است.

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باور غلط مبنی بر اینکه "گرسنه ماندن به لاغری کمک میکند"، عنوان کرد که این باور فاقد شواهد علمی بوده و پیروی دقیق از یک رژیم اصولی و علمی به شما کمک میکند تا گرسنگی احتمالی به دنبال کاهش کالری دریافتی کنترل شود.

مطالعهای که هفت سال زمان برده است، نشان میدهد افراد مسنی که ساعات بیشتری را صرف نشستن میکنند، حتی آن دستهای که مرتبا ورزش میکردند، سریعتر دچار کوچک شدن مغز و زوال ذهنی میشوند.

بررسی جدید شواهد نشان میدهد که هر چه فرد دائماً غذای فوق فرآوری شده بیشتری مصرف کند، خطر مرگ زودرس در او بیشتر میشود.

نتایج پژوهشی تازه نشان میدهد سالمندانی که از تلفنهای هوشمند و دستگاههای دیجیتال استفاده میکنند، با سرعت کمتری دچار افت تواناییهای ذهنی میشوند.

بر اساس دادههای یک مطالعه بینالمللی که بار دیگر درخواستها برای کاهش مصرف غذاهای فوقفرآوری شده (UPF) را برانگیخته است، مصرف مقادیر زیادی از این گروه مواد غذایی، خطر مرگ زودهنگام را افزایش میدهد.