مصرف ۲۵ درصد کالاهای اساسی توزیع شده در ایام جنگ

طبق اعلام سخنگوی دولت، تنها ۲۵ درصد از کالاهایی اساسی توزیع شده در استانها برای ایام جنگ ۱۲ روزه مصرف شده است.
سیاسی- رمزگشانیوز؛ پایگاه اطلاع رسانی دولت نوشت: فاطمه مهاجرانی در نشست خبری خود که در موسسه ایران برگزار شد، با اشاره به پیام رئیس جمهور خطاب به ایرانیان مقیم خارج از کشور اظهار کرد: این پیام حاوی این موضوع بود که در این ایام بیش از هر زمان دیگر نیازمند انسجام ملی هستیم به این معنا که ایرانی در هر کجای دنیا است باید ریشه و اصل ایرانی بودن خود را به یاد آورد و این پیام با هدف انسجام ملی و تجدید پیمان آن با مرزهای ایران صادر شد. مردم ایران در معرض آزمون بزرگی هستند و ما بارها و بارها مورد تهاجم قرار گرفتیم اما ریشهدار بودن مردم ایران آنها را تاب آور کرده است.
وی ادامه داد: متن پیام رئیس جمهور این بود که مردمان قلب تپنده سرزمین هستند و با وجود فشارهای روانی و اقتصادی که واقف بر آن هستیم؛ دنیا شاهد بود مردم ما انسجام تاریخی داشتند و شاهد فصل جدید امیدافرینی و حرکت به سوی ایران امنتر و ارامتر و مقتدر تر هستیم. همچنین رئیس جمهور در این پیام اضافه کردند که پنجره دیپلماسی باز است.
سخنگوی دولت با اشاره به پیام رئیس جمهور در اجلاس روسای دانشگاههای تهران، توضیح داد: ایشان در این پیام تاکید داشتند که مسائل کشور تک بعدی نیستند و ما به اجماع اساتید و نخبگان برای ایجاد راه حل های جانع و واقع گرا نیاز داریم و باید از نخبگان برای حل واقعی مسائل کمک گیریم.
مهاجرانی درباره مصاحبه رییس جمهور با تاکر کالرسون نیز یادآور شد: در این مصاحبه تاکید شد که ما ملتی هستیم با تاریخ و فرهنگ ریشه دار و اجازه نمیدهیم برخی دولت های با روایت خود این امر را مصادره کنند و ما مخالف جنگ افروزی هستیم و پرهیز از سلاح کشتار جمعی داریم و آمادگی برای گفتگویی داریم که بر اساس احترام متقابل باشد.
وی با اشاره به واکنش ها به مصاحبه مذکور، افزود: مباد اب به آسیاب دشمن بریزیم و هشیار باشیم و مراقبت کنیم در فضایی که نیازمند انسجام هستیم دچار پراکندگی نشویم.
سخنگوی دولت درباره اقدامات دولت در حین جنگ ۱۲ روزه و پس از آن توضیح داد: از آغازین ساعات حمله جلسه هیات دولت تشکیل شد، ۴ کارگروه ذیل ان شکل گرفت که یکی از مهم ترین آنها کارگروه زیرساختی بود. جا به جایی کالا داشتیم. ۶۱ هزار تن فقط در یک مورد جا به جایی کالا داشتیم و فقط ۲۵ درصد کالاهای اساسی اعم از ارد و شکر و روغن و... مصرف شد. با تلاش دولت و رفتار عقلایی مردم شاهد دست نخوردن ذخایر استراتژیک بودیم.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص تدابیر دولت برای حمایت از مردمی که در ایام جنگ ۱۲ روزه وسایل خانه از دست دادند، بیان کرد: این موضوع را موضوع کل مردم و حاکمیت میدانیم و مقرر شد جلسه ای با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام تشکیل شود تا تصمیم گیری کند. ما تولیدکننده لوازم خانگی خوب داریم که میتوان از ظرفیت آنها استفاده کرد. فرآیند کار باید به درستی ترسیم شود تا از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود.
سخنگوی دولت در بخش دیگر سخنان خود درباره آخرین وضعیت رسیدگی به بازماندگان از تحصیل، تصریح کرد: واژه بازمانده از تحصیل و تارک تحصیل با هم متفاوت است. طبق عددی که وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است، ۱۵۲ هزار و ۲۸۷ نفر بازمانده از تحصیل در دوره ابتدایی داریم. همچنین وزارت آموزش و پرورش در حال پیگیری برای اجرای برنامه انسداد بی سوادی است.
وی در عین حال افزود: هیچ رییس جمهوری در تاریخ ایران به اندازه رئیس جمهور پزشکیان برای آموزش و پرورش وقت مبسوط و کیفی صرف نکرده است. جا دارد فعالین آموزش و پرورش این فرصت بی بدیل را مغتنم شمرده و از برنامههای خوب ایشان بهره مند شوند. آموزش را با شاخص دسترسی و کیفیت آموزشی میشناسند و برای هر دو این موارد رئیس جمهور برنانه جدی دارند. همچنین پویش "با من" موضوعی بود که در راستای افزایش کیفیت آموزشی دنبال شد.
مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره راه اندازی کارزاری با عنوان "اینترنت طبقاتی"، خاطر نشان کرد: دولت با آزادی اینترنت موافق است اما قبل از آن اگر برای مثال خبرنگار نیاز به اینترنت آزادتری دارد باید به او داد. امور را نمیتوان معطل کرد تا مسائل حل شود. هرچند نگاه دولت دسترسی به اینترنت آزاد است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره پرداخت کالابرگ به دهکهای ۴ تا ۷، عنوان کرد: نگاه دولت پرداخت کالا برگ است اما زمان آن به طور دقیق مشخص نیست. دولت پیگیر این امر است.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری درباره فتوا علما به توهینهایی که به مقامات نظام از سوی دشمن شد و پیگیری دولت برای این امر، خاطر نشان کرد: جامعه از بی حرمتی هایی که رخ داد عصبانی است. علمای دین به عنوان مستحفظینی که یکی از پایگاههای اجتماعی ما را میسازند؛ بسیار محترم هستند و فتوا آنها در واکنش به بی احترامیها رخ داد. موضع رسمی دولت در مجاری رسمی اعلام میشود و هرجا لازم باشد از نهادهای رسمی بین الملل این امر را پیگیری میکنیم.
وی در عین حال تاکید کرد: این فتوا در "واکنش" بود. فتوا کاری "واکنشی" بود در واکنش به توهینها و بی احترامیها انجام شد. یکی از کسانی که در این زمینه زود اقدام کرد، آیت الله سیستانی بود. رییس العلما بوسنی نیز سریع واکنش نشان دادند. بنابراین این امر خاص ایران نبود و همه جهان نسبت به آن واکنش داشتند چراکه میزان هتاکی از در به در شده بود.
وی در پاسخ به سوالی درباره نظر دولت طرح تشدید مجازات جاسوسان، خاطر نشان کرد: نظر حرفه ای دولت این است در هماهنگی لازم با نهادهای قانونی برخی ایرادات شناسایی شده و مطرح شده است. همکاری خوبی در اصلاح آن بین دولت با نهادها وجود دارد. ایراداتی داشته است که مطرح شده است.
مهاجرانی درباره قطع اینترنت در ایام جنگ ۱۲ روزه، تصریح کرد: رویکرد دولت از زمان روی کار آمدن اینترنت آزاد بود. دولت باوری برای اینکه اینترنت را قطع کند ندارد اما تعدادی از پهپادها از طریق اینترنت کنترل میشدند و نیاز بود برای حفظ امنیت مردم به اینترنت ملی مهاجرت کنیم. ما بعد از آن برگشتیم.
وی ادامه داد: باید جریان اطلاعات را به گونه ای حفظ کنیم که روایت درست منتقل شود اما بین امنیت مردم و آزادی انتشار اخبار کدام را انتخاب میکیند؟. این موضوع برای امنیت و جان مردم انتخاب شد. در غیر این صورت رویکرد دولت اینترنت آزاد است.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره آخرین برآوردها از خسارات جنگ و اصلاح بودجه ۱۴۰۴ برای جبران این خسارات، گفت: فاز ارزیابی خسارات کامل نشده است و به ویژه در حوزه زیرساختی نیاز به به بررسی دارد. فعلا نیاز به اصلاح بودجه ۱۴۰۴ نیست اما در صورت نیاز باشد انجام میدهیم.
مهاجرانی در پاسخ به سوال دیگری درباره پیگیری طرح تقویت بنیه دفاعی و حمایت از نیروهای مسلح توسط مجلس و برنامه دولت برای این امر، اظهار کرد: در بودجه ۱۴۰۴ بخشی از تقاضا نیروهای مسلح گنجانده شده است و از طرفی اگر موضوعاتی وجود داشته باشد نیز از سوی فرمانده کل قوا قابل رفع است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تعدیل نیرو در ایام جنگ ۱۲ روزه و اینکه برخی کارگران اعلام میکنند ۱۲ روز از حقوق کارگران به همین دلیل کم شده است و برنامه دولت برای حمایت از این افراد، توضیح داد: در زمان پاندمی کرونا نیز شاهد تعدیل نیرو بودیم اما جامعه به سرعت خود را بازسازی کرد. دولت در حوزه تامین مالی، ارز و زیرساخت و... بسته ای برای حمایت از صادر کنندگان و تولیدکنندگان برنامهای طراحی کرده است. تلاش داریم تا جای مقدور اسیب حداقلی به مردم برسد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری درباره آسیبهای روانی مردم در ایام جنگ ۱۲ روزه، بیان کرد: طبق اعلام وزارت بهداشت ۵ هزار و ۶۰۰ مجروح در ایام جنگ داشتیم، برای موضوعات مربوط به روان ۹۲ هزار تماس از طریق سامانه ۴۰۳۰ دریافت شده است و اساتید حوزه روانشناسی در این امر فعال بودند و با سامانه صدای مشاور و سامانه ۴۰۳۰ برای کاهش اضطراب مردم همراهی کردند.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره رفتارهای تند علیه مقامات دولت که بعد از جنگ ۱۲ روزه، عنوان کرد: دولت شکایتی نداشته است اما دادستان وظیفه خود را عمل کرده است. انسجام ملی را حفظ کنیم و آب به آسیاب دشمن نریزیم. امروز بیش از هر روز دیگر نیازمند انسجام هستیم و تندروی به این معنی نیست که لزوما ما پیرو خط ولایت هستیم. امروز ولایت فرماید "ای ایران بخوان" و هوای ایران را داشته باش.
مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره راه اندازی کارزار استعفا و استیضاح رئیس جمهور، تصریح کرد: ما شاهد این جنس رویکردها از دولت سازندگی تا دولت اصلاحات و تدبیر امید بودیم. این رویکرد جدید نیست که خاص امروز باشد. لذا دیدیم این رویکردها مکرر شده است. رویکرد وفاق اتفاقا اصلا شکست نخورده است. وفاق چند سطح دارد و یک سویه آن وفاق با مردم است. چه کسی فکر میکرد مردم اینگونه پای کار کشور بایستند؟. این اصل وفاق با مردم و ایستادگی رئیس جمهور بر برخی قوانین است که منجر به همبستگی دولت و ملت شد. این دولت مساله های حاکمیتی و "دولت ملت" را از طریق وفاق حل میکند.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری درباره رفع فیلتر واتس اپ بعد از جنگ ۱۲ روزه و واکنشهای مخالف آن، تصریح کرد: دنبال محدود سازی اینترنت نیستیم اما شرایط فعلی دست مخالفان را در راستای این اقدام دولت خوب پر کرده است.
سخنگوی دولت در بخش دیگر سخنان خود با تشکر از فعالیت کادر درمان در ایام جنگ ۱۲ روزه تصریح کرد: کادر درمان تعدادی شهید تقدیم وطن کردند و علیرغم اصابت تعدادی آمبولانس، به دفاع از حقوق مردم ادامه دادند. از کسانی که پای پدافند ایستادند نیز یاد میکنم، سربازان عزیزی که آنها را از دست دادیم و فرزندان عزیزی که پای پدافند ایستادند و دیگر در کنار ما نیستند.
مهاجرانی درباره بازسازی منازل و صنایع آسیب دیده در ایام جنگ ۱۲ روزه، توضیح داد: با توجه به نوع آسیب موجود و اسکان موقت، دولت اقدامات جدی انجام داد. البته در برخی موارد نیاز به پیگیری بیشتر داریم. اهم اقدامات دولت مخابره این پیام به دنیا بود که ما تسلیم پپذیر نیستیم ولی به دنبال جنگ هم نیستیم. سعی شد این شعار در نشست های دیپلماتیک و مصاحبه ها به طور مفصل به دنیا مخابره شود که زیر بار ظلم نمیرویم و تسلیم نمیشویم و در عین حال دنبال جنگ نیستیم.
وی با جلسه اشاره به جلسه اخیر شورای اقتصاد درباره مصوبات این جلسه توضیح داد: دراین جلسه دو موضوع مصوب شد، نخست سرمایه گذاری برای افزایش تولید ۲۵۰ هزار بشکه نفت در روز و دوم سرمایه گذاری برای افزایش ۷ هزار مگاوات برق در ظرفیتهای مختلف که هر دو به تصویب رسید. چند بسته در راستای ارتقا سرمایه گذاری و تامین مالی خارجی نیز مصوب شد. وزارت اقتصاد در این زمینه برنامههای مفصل دارد؛ تعامل با بخش خصوصی مهم است که بخش خصوصی باید شریک راهبردی باشد. هوشمند سازی و بازاریابی پروژه محور را خواهیم داشت. پیگیری تاسیس شهرک های صنعتی در کشورهای همجوار و تعریف پروژه های مشترک با کشورهای مجاور نیز در دستور کار است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: در ستاد راهبری برنامه هفتم، بسته بهبود امنیت سرمایه گذاری و پیشگیری از خروج سرمایه مصوب شد که در راستای برنانه هفتم است و باید گزارش این امر را به مجلس بدهیم. بسته حمایتی در راستای دفاع از صنایع در حوزه مالیات و تامین اجتماعی، تامین مالی، تسهیلات و بدهی بانکی، ارز و تعهدات ارز صادرکنندگان، زیر ساختها اعم از حمل و نقل و انرژی و امور بازرگانی مثل گمرکات و سفارش ها مصوب شد.
مهاجرانی درباره برنامه ریزی برای سفر اربعین مردم نیز خاطر نشان کرد: پیاده روی اربعین یکی از سنت هایی است که به رسمیت شناخته شده است. ایمین سازی مسیرهای منتهی به مرزهای اربعین در حال دنبال شدن است.
وی همچنین با اشاره به سفر خود به بوسنی، گفت: در طول این مدت سفری به عنوان نماینده رییس جمهور برای شرکت در مراسم شهدای نسل کشی سربرنیتسا به بوسنی داشتم. ایکاش بشر از این نسل کشی ها درس میگرفت. ۸ هزار انسان در حدود یک هفته در سربرنیتسا به شهادت رسیدند. این امر توسط سازمان ملل به عنوان نسل کشی به رسمیت شناخته شده است. پیام رئیس جمهور را رساندم که ایشان تاکید بر حفظ صلح داشتند.
وی ادامه داد: متن پیام رئیس جمهور این بود که مردمان قلب تپنده سرزمین هستند و با وجود فشارهای روانی و اقتصادی که واقف بر آن هستیم؛ دنیا شاهد بود مردم ما انسجام تاریخی داشتند و شاهد فصل جدید امیدافرینی و حرکت به سوی ایران امنتر و ارامتر و مقتدر تر هستیم. همچنین رئیس جمهور در این پیام اضافه کردند که پنجره دیپلماسی باز است.
سخنگوی دولت با اشاره به پیام رئیس جمهور در اجلاس روسای دانشگاههای تهران، توضیح داد: ایشان در این پیام تاکید داشتند که مسائل کشور تک بعدی نیستند و ما به اجماع اساتید و نخبگان برای ایجاد راه حل های جانع و واقع گرا نیاز داریم و باید از نخبگان برای حل واقعی مسائل کمک گیریم.
مهاجرانی درباره مصاحبه رییس جمهور با تاکر کالرسون نیز یادآور شد: در این مصاحبه تاکید شد که ما ملتی هستیم با تاریخ و فرهنگ ریشه دار و اجازه نمیدهیم برخی دولت های با روایت خود این امر را مصادره کنند و ما مخالف جنگ افروزی هستیم و پرهیز از سلاح کشتار جمعی داریم و آمادگی برای گفتگویی داریم که بر اساس احترام متقابل باشد.
وی با اشاره به واکنش ها به مصاحبه مذکور، افزود: مباد اب به آسیاب دشمن بریزیم و هشیار باشیم و مراقبت کنیم در فضایی که نیازمند انسجام هستیم دچار پراکندگی نشویم.
سخنگوی دولت درباره اقدامات دولت در حین جنگ ۱۲ روزه و پس از آن توضیح داد: از آغازین ساعات حمله جلسه هیات دولت تشکیل شد، ۴ کارگروه ذیل ان شکل گرفت که یکی از مهم ترین آنها کارگروه زیرساختی بود. جا به جایی کالا داشتیم. ۶۱ هزار تن فقط در یک مورد جا به جایی کالا داشتیم و فقط ۲۵ درصد کالاهای اساسی اعم از ارد و شکر و روغن و... مصرف شد. با تلاش دولت و رفتار عقلایی مردم شاهد دست نخوردن ذخایر استراتژیک بودیم.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص تدابیر دولت برای حمایت از مردمی که در ایام جنگ ۱۲ روزه وسایل خانه از دست دادند، بیان کرد: این موضوع را موضوع کل مردم و حاکمیت میدانیم و مقرر شد جلسه ای با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام تشکیل شود تا تصمیم گیری کند. ما تولیدکننده لوازم خانگی خوب داریم که میتوان از ظرفیت آنها استفاده کرد. فرآیند کار باید به درستی ترسیم شود تا از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود.
سخنگوی دولت در بخش دیگر سخنان خود درباره آخرین وضعیت رسیدگی به بازماندگان از تحصیل، تصریح کرد: واژه بازمانده از تحصیل و تارک تحصیل با هم متفاوت است. طبق عددی که وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است، ۱۵۲ هزار و ۲۸۷ نفر بازمانده از تحصیل در دوره ابتدایی داریم. همچنین وزارت آموزش و پرورش در حال پیگیری برای اجرای برنامه انسداد بی سوادی است.
وی در عین حال افزود: هیچ رییس جمهوری در تاریخ ایران به اندازه رئیس جمهور پزشکیان برای آموزش و پرورش وقت مبسوط و کیفی صرف نکرده است. جا دارد فعالین آموزش و پرورش این فرصت بی بدیل را مغتنم شمرده و از برنامههای خوب ایشان بهره مند شوند. آموزش را با شاخص دسترسی و کیفیت آموزشی میشناسند و برای هر دو این موارد رئیس جمهور برنانه جدی دارند. همچنین پویش "با من" موضوعی بود که در راستای افزایش کیفیت آموزشی دنبال شد.
مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره راه اندازی کارزاری با عنوان "اینترنت طبقاتی"، خاطر نشان کرد: دولت با آزادی اینترنت موافق است اما قبل از آن اگر برای مثال خبرنگار نیاز به اینترنت آزادتری دارد باید به او داد. امور را نمیتوان معطل کرد تا مسائل حل شود. هرچند نگاه دولت دسترسی به اینترنت آزاد است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره پرداخت کالابرگ به دهکهای ۴ تا ۷، عنوان کرد: نگاه دولت پرداخت کالا برگ است اما زمان آن به طور دقیق مشخص نیست. دولت پیگیر این امر است.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری درباره فتوا علما به توهینهایی که به مقامات نظام از سوی دشمن شد و پیگیری دولت برای این امر، خاطر نشان کرد: جامعه از بی حرمتی هایی که رخ داد عصبانی است. علمای دین به عنوان مستحفظینی که یکی از پایگاههای اجتماعی ما را میسازند؛ بسیار محترم هستند و فتوا آنها در واکنش به بی احترامیها رخ داد. موضع رسمی دولت در مجاری رسمی اعلام میشود و هرجا لازم باشد از نهادهای رسمی بین الملل این امر را پیگیری میکنیم.
وی در عین حال تاکید کرد: این فتوا در "واکنش" بود. فتوا کاری "واکنشی" بود در واکنش به توهینها و بی احترامیها انجام شد. یکی از کسانی که در این زمینه زود اقدام کرد، آیت الله سیستانی بود. رییس العلما بوسنی نیز سریع واکنش نشان دادند. بنابراین این امر خاص ایران نبود و همه جهان نسبت به آن واکنش داشتند چراکه میزان هتاکی از در به در شده بود.
وی در پاسخ به سوالی درباره نظر دولت طرح تشدید مجازات جاسوسان، خاطر نشان کرد: نظر حرفه ای دولت این است در هماهنگی لازم با نهادهای قانونی برخی ایرادات شناسایی شده و مطرح شده است. همکاری خوبی در اصلاح آن بین دولت با نهادها وجود دارد. ایراداتی داشته است که مطرح شده است.
مهاجرانی درباره قطع اینترنت در ایام جنگ ۱۲ روزه، تصریح کرد: رویکرد دولت از زمان روی کار آمدن اینترنت آزاد بود. دولت باوری برای اینکه اینترنت را قطع کند ندارد اما تعدادی از پهپادها از طریق اینترنت کنترل میشدند و نیاز بود برای حفظ امنیت مردم به اینترنت ملی مهاجرت کنیم. ما بعد از آن برگشتیم.
وی ادامه داد: باید جریان اطلاعات را به گونه ای حفظ کنیم که روایت درست منتقل شود اما بین امنیت مردم و آزادی انتشار اخبار کدام را انتخاب میکیند؟. این موضوع برای امنیت و جان مردم انتخاب شد. در غیر این صورت رویکرد دولت اینترنت آزاد است.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره آخرین برآوردها از خسارات جنگ و اصلاح بودجه ۱۴۰۴ برای جبران این خسارات، گفت: فاز ارزیابی خسارات کامل نشده است و به ویژه در حوزه زیرساختی نیاز به به بررسی دارد. فعلا نیاز به اصلاح بودجه ۱۴۰۴ نیست اما در صورت نیاز باشد انجام میدهیم.
مهاجرانی در پاسخ به سوال دیگری درباره پیگیری طرح تقویت بنیه دفاعی و حمایت از نیروهای مسلح توسط مجلس و برنامه دولت برای این امر، اظهار کرد: در بودجه ۱۴۰۴ بخشی از تقاضا نیروهای مسلح گنجانده شده است و از طرفی اگر موضوعاتی وجود داشته باشد نیز از سوی فرمانده کل قوا قابل رفع است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تعدیل نیرو در ایام جنگ ۱۲ روزه و اینکه برخی کارگران اعلام میکنند ۱۲ روز از حقوق کارگران به همین دلیل کم شده است و برنامه دولت برای حمایت از این افراد، توضیح داد: در زمان پاندمی کرونا نیز شاهد تعدیل نیرو بودیم اما جامعه به سرعت خود را بازسازی کرد. دولت در حوزه تامین مالی، ارز و زیرساخت و... بسته ای برای حمایت از صادر کنندگان و تولیدکنندگان برنامهای طراحی کرده است. تلاش داریم تا جای مقدور اسیب حداقلی به مردم برسد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری درباره آسیبهای روانی مردم در ایام جنگ ۱۲ روزه، بیان کرد: طبق اعلام وزارت بهداشت ۵ هزار و ۶۰۰ مجروح در ایام جنگ داشتیم، برای موضوعات مربوط به روان ۹۲ هزار تماس از طریق سامانه ۴۰۳۰ دریافت شده است و اساتید حوزه روانشناسی در این امر فعال بودند و با سامانه صدای مشاور و سامانه ۴۰۳۰ برای کاهش اضطراب مردم همراهی کردند.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره رفتارهای تند علیه مقامات دولت که بعد از جنگ ۱۲ روزه، عنوان کرد: دولت شکایتی نداشته است اما دادستان وظیفه خود را عمل کرده است. انسجام ملی را حفظ کنیم و آب به آسیاب دشمن نریزیم. امروز بیش از هر روز دیگر نیازمند انسجام هستیم و تندروی به این معنی نیست که لزوما ما پیرو خط ولایت هستیم. امروز ولایت فرماید "ای ایران بخوان" و هوای ایران را داشته باش.
مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره راه اندازی کارزار استعفا و استیضاح رئیس جمهور، تصریح کرد: ما شاهد این جنس رویکردها از دولت سازندگی تا دولت اصلاحات و تدبیر امید بودیم. این رویکرد جدید نیست که خاص امروز باشد. لذا دیدیم این رویکردها مکرر شده است. رویکرد وفاق اتفاقا اصلا شکست نخورده است. وفاق چند سطح دارد و یک سویه آن وفاق با مردم است. چه کسی فکر میکرد مردم اینگونه پای کار کشور بایستند؟. این اصل وفاق با مردم و ایستادگی رئیس جمهور بر برخی قوانین است که منجر به همبستگی دولت و ملت شد. این دولت مساله های حاکمیتی و "دولت ملت" را از طریق وفاق حل میکند.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری درباره رفع فیلتر واتس اپ بعد از جنگ ۱۲ روزه و واکنشهای مخالف آن، تصریح کرد: دنبال محدود سازی اینترنت نیستیم اما شرایط فعلی دست مخالفان را در راستای این اقدام دولت خوب پر کرده است.
سخنگوی دولت در بخش دیگر سخنان خود با تشکر از فعالیت کادر درمان در ایام جنگ ۱۲ روزه تصریح کرد: کادر درمان تعدادی شهید تقدیم وطن کردند و علیرغم اصابت تعدادی آمبولانس، به دفاع از حقوق مردم ادامه دادند. از کسانی که پای پدافند ایستادند نیز یاد میکنم، سربازان عزیزی که آنها را از دست دادیم و فرزندان عزیزی که پای پدافند ایستادند و دیگر در کنار ما نیستند.
مهاجرانی درباره بازسازی منازل و صنایع آسیب دیده در ایام جنگ ۱۲ روزه، توضیح داد: با توجه به نوع آسیب موجود و اسکان موقت، دولت اقدامات جدی انجام داد. البته در برخی موارد نیاز به پیگیری بیشتر داریم. اهم اقدامات دولت مخابره این پیام به دنیا بود که ما تسلیم پپذیر نیستیم ولی به دنبال جنگ هم نیستیم. سعی شد این شعار در نشست های دیپلماتیک و مصاحبه ها به طور مفصل به دنیا مخابره شود که زیر بار ظلم نمیرویم و تسلیم نمیشویم و در عین حال دنبال جنگ نیستیم.
وی با جلسه اشاره به جلسه اخیر شورای اقتصاد درباره مصوبات این جلسه توضیح داد: دراین جلسه دو موضوع مصوب شد، نخست سرمایه گذاری برای افزایش تولید ۲۵۰ هزار بشکه نفت در روز و دوم سرمایه گذاری برای افزایش ۷ هزار مگاوات برق در ظرفیتهای مختلف که هر دو به تصویب رسید. چند بسته در راستای ارتقا سرمایه گذاری و تامین مالی خارجی نیز مصوب شد. وزارت اقتصاد در این زمینه برنامههای مفصل دارد؛ تعامل با بخش خصوصی مهم است که بخش خصوصی باید شریک راهبردی باشد. هوشمند سازی و بازاریابی پروژه محور را خواهیم داشت. پیگیری تاسیس شهرک های صنعتی در کشورهای همجوار و تعریف پروژه های مشترک با کشورهای مجاور نیز در دستور کار است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: در ستاد راهبری برنامه هفتم، بسته بهبود امنیت سرمایه گذاری و پیشگیری از خروج سرمایه مصوب شد که در راستای برنانه هفتم است و باید گزارش این امر را به مجلس بدهیم. بسته حمایتی در راستای دفاع از صنایع در حوزه مالیات و تامین اجتماعی، تامین مالی، تسهیلات و بدهی بانکی، ارز و تعهدات ارز صادرکنندگان، زیر ساختها اعم از حمل و نقل و انرژی و امور بازرگانی مثل گمرکات و سفارش ها مصوب شد.
مهاجرانی درباره برنامه ریزی برای سفر اربعین مردم نیز خاطر نشان کرد: پیاده روی اربعین یکی از سنت هایی است که به رسمیت شناخته شده است. ایمین سازی مسیرهای منتهی به مرزهای اربعین در حال دنبال شدن است.
وی همچنین با اشاره به سفر خود به بوسنی، گفت: در طول این مدت سفری به عنوان نماینده رییس جمهور برای شرکت در مراسم شهدای نسل کشی سربرنیتسا به بوسنی داشتم. ایکاش بشر از این نسل کشی ها درس میگرفت. ۸ هزار انسان در حدود یک هفته در سربرنیتسا به شهادت رسیدند. این امر توسط سازمان ملل به عنوان نسل کشی به رسمیت شناخته شده است. پیام رئیس جمهور را رساندم که ایشان تاکید بر حفظ صلح داشتند.
لینک کوتاه
کلید واژه
اخبار مرتبط
نظرات شما
0 نظر