جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳

معاون اول رئیس‌جمهور در اجلاس گسترده سومین همایش اقتصادی دریای خزر

ایران، دوستان روزهای سخت را فراموش نمی‌کند

معاون اول رئیس‌جمهور در اجلاس گسترده سومین همایش اقتصادی دریای خزر با بیان اینکه برگزاری سومین همایش اقتصادی دریای خزر گام مهمی در گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری است، گفت: ایران دوستان روزهای سخت که از عناصر ثالث تاثیر نمی‌پذیرند را فراموش نمی‌کند.

سیاسی- رمزگشانیوز؛ پایگاه اطلاع‌رسانی دولت نوشت: متن کامل این سخنرانی که با حضور نخست‌وزیران، مقامات و وزرای شرکت کننده در این همایش برگزار شد به شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
مهمانان عالیقدر
حضار ارجمند
بار دیگر به همه شما خوشامد می‌گویم و ازحضور شما مهمانان گرامی در سومین همایش اقتصادی دریای خزر در تهران قدردانی می‌کنم اطمینان دارم که ما می‌توانیم از این فرصت برای ارتقای همکاری‌های سودمند متقابل بهره مند شویم.
همچنین با اغتنام از فرصت به جناب آقای قاهر رسول زاده نخست‌وزیر محترم جمهوری تاجیکستان که بعنوان مهمان ویژه در جمع ما حضور دارند خوشامد می‌گویم.
برگزاری سومین همایش اقتصادی دریای خزر گام مهمی در گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری است و بستر مناسبی را برای مشارکت بخش‌های دولتی و خصوصی و همکاری بخش‌های تجاری، صنعتی و علمی کشورهای ساحلی فراهم می‌سازد.
‌‌امیدوارم با اجرایی شدن تصمیماتی که امروز اتخاذ می‌کنیم شاهد تاثیرات مثبتی در رشد اقتصادی منطقه خزر و افزایش چشمگیر تبادلات تجاری باشیم.
خوشبختانه با برنامه‌ریزی انجام شده  نشست مسئولین اقتصادی و فعالین بخش خصوصی از کشورهای ساحلی دریای خزر در قالب پنل‌های مختلف برگزار شد. این گفتگوها فرصت مغتنمی برای شناخت هر چه بیشتر از ظرفیت‌های همکاری فیمابین و یافتن راهکارهای توسعه مناسبات اقتصادی فراهم می‌سازد.
عالیجنابان
ظرفیتها و روابط همسایگی پایدار است و هیچ بدیلی ندارد بیایید هر چه بیشتر زمینه‌های تعمیق مبادلات اقتصادی و فرهنگی ملت‌های ما که در اطراف این پهنه آبی بزرگ ساکن هستند و سابقه تاریخی و فرهنگی مشترک دارند را فراهم کنیم و در این راستا جمهوری اسلامی ایران برغم مشکلات محدودیت‌های ناشی از تحریم‌های ظالمانه با قدرت و استواری مسیر توسعه و پیشرفت را ادامه میدهد، در این چارچوب همسایگان جایگاه مهم و راهبردی در سیاست خارجی ایران دارند.ایران دوستان روزهای سخت که از عناصر ثالث تاثیر نمی‌پذیرند را فراموش نمی‌کند.
عضویت ناظر اخیر ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا و امضا و نهائی شدن موافقتنامه تجارت آزاد ایران با کشورهای عضو این اتحادیه گام بلندی برای توسعه همکاری‌های منطقه‌ای بشمار می‌رود.
همکاران گرامی،
خانم‌ها، آقایان
دریای خزر میراث مشترک ماست و باید در حفظ آن برای نسل‌های آینده تلاش کنیم تعادل میان توسعه اقتصادی و حفظ محیط زیست این دریا اهمیت دارد مقابله با چالش‌های پیش روی توسعه پایدار منطقه دریای خزر از جمله کاهش سطح آب دریا و سایر عوامل موثر بر تخریب محیط زیست این دریا تنها با همکاری و هم‌افزایی همه کشورهای ساحلی دریای خزر امکان پذیر است. ما از ابتکارات و پیشنهادات در این خصوص استقبال و حمایت می‌کنیم.
از توجه شما سپاسگزار هستم.»
همچنین در بخش پایانی این همایش و بعد از سخنرانی سران کشورهای شرکت کننده در سومین همایش اقتصادی خزر، معاون اول رئیس‌جمهور با تشکر از سران و اعضای هیات‌های شرکت کننده در این همایش گفت: در این نشست‌ها، به جمع‌بندی‌های خوبی در مورد موضوعات گوناگون رسیدیم که توسط کشورهای حاشیه خزر پیگیری می‌شود.
دکتر عارف افزود : در کنار بیانیه مشترک، به چند نکته که در این اجلاس یادآوری شد به عنوان تذکر جدی می‌پردازم .
معاون اول رییس‌جمهور در توضیح این موضوعات گفت: بحث محوریت کنفرانس خزر ۲۰۱۸ که توسط سران کشورهای حاشیه خزر به تصویب رسیده است باید مورد عنایت و توجه جدی قرار گیرد.
کاهش آب خزر و چاره‌اندیشی برای آن موضوع دیگری بود که دکتر عارف به آن اشاره کرده و گفت: در این زمینه کارگروهی تشکیل شده که نتایج بررسی‌های کارگروه لازم است در اجلاس باکو با همفکری و مشارکت پیگیری شود و علل و چگونگی این مسأله بررسی گردد.
وی در ادامه گفت: پیشنهاد نقشه راه برای عملیاتی کردن موافقتنامه‌هایی که مورد تصویب قرار گرفته است، موضوع بسیار مهم بعدی است که انتظار می‌رود دبیرخانه به صورت جدی این مسأله را دنبال کند، بحث ترانزیت و حمل و نقل در کریدورها از دیگر موضوعاتی بود که دکتر عارف آن را بسیار مهم دانست.
معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه سه پیشنهاد در این همایش مطرح شده که باید از سوی دبیرخانه مورد توجه قرار گیرد گفت: پیشنهاد اول از سوی هیأت ترکمنستان ارائه شد که به تشکیل مراکز  مطالعاتی و پژوهشی اختصاص دارد که پیشنهاد خوبی است و باعث ارتقاء ظرفیت علمی و پژوهشی کشورهای عضو می‌شود.
همچنین هیأت روسیه تشکیل کارگروه آب و هوا را پیشنهاد کرد و سومین پیشنهاد مربوط به ایران است که به تشکیل کنسرسیوم لجستیک خزر متشکل از شرکت‌های کشورهای عضو، اعم از دولتی و غیردولتی مربوط می‌باشد.
اهداف همایش
دکتر عارف در ادامه چهار هدف را به عنوان اهداف همایش اقتصادی خزر بیان کرد و گفت: هدف اول، شناسایی ظرفیت‌های کشورهای حاشیه خزر در زمینه ترانزیت و حمل و نقل است. هدف دوم ، همکاری برای ایجاد بانک اطلاعاتی و شبکه تبادل آنلاین دیتا در حوزه ظرفیت‌های کشورهای عضو می‌باشد. ایجاد ظرفیت مالی برای افزایش فعالیت‌های لجستیکی و توسعه گردشگری و جابجایی مسافر در خزر از دیگر اهدافی بود که دکتر عارف به آنها اشاره کرد.









 
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
نظرات شما
0 نظر
ارسال نظرات