در دومین و آخرین روز از سفر رئیس‌جمهور به دیار وفاق چه گذشت؟

دومین روز از سفر استانی رئیس‌جمهور پزشکیان به استان سیستان‌وبلوچستان بسیار فشرده بود.بازدید از فازنخست بندرشهیدبهشتی چابهار، شرکت در نشست‌های «بررسی مسائل جنوب استان»و«بررسی مسائل شمال استان سیستان و بلوچستان»، دیدار و گفت‌وگوی بااقشارمختلف مردم زابل، بازدید از شهرجدید تیس، دیدار بااهالی روستای کلوخی و افتتاح قطعه پایانی بزرگراه ۲۰۰کلیومتری زابل-زاهدان ازبرنامه‌های رئیس دولت وفاق ملی دراین سفربود.

سیاسی- رمزگشانیوز؛ پایگاه اطلاع‌رسانی دولت نوشت: صبح جمعه (۲۱ دی‌ماه) مسعود پزشکیان از بخش‌های مختلف فاز نخست بندر شهیدبهشتی چابهار بازدید کرد. مدیران و مسئولان این بندر در صحنه حضور داشتند و با توضیحات خود رئیس‌جمهور را از جزئیات فعالیت‌ها و برنامه‌های توسعه تنها بندر اقیانوسی کشورمان مطلع کردند. طبق گفته مدیران مسئول، با کمک بخش‌های مختلف وزارت راه و شهرسازی از جمله سازمان بنادر و دریانوردی، فعالیت‌های منظمی در بندر شهیدبهشتی چابهار انجام می‌شود. این فعالیت‌ها در زمینه‌های واردات، صادرات و ترانشیپ - گاهی در واردات و صادرات کالا ممکن است کالا به‌طور مستقیم به کشور مقصد قابل بارگیری و انتقال نباشد. از این رو تجار کالای خود را ابتدا به یک کشور واسطه یا میانی منتقل و از آن جا با تغییر وسیله حمل و نقل، کالای خود را به کشور مقصد ارسال می‌کنند - و نیز خدمات لجستیک مربوط و ارائه خدمات به صاحبان بار و تخلیه کالا است.
مسئولان سازمان بنادر و دریانوردی می‌گویند که مطالعات اجرای فاز دوم این بندر به اتمام رسیده و اجرای آن از فروردین سال آینده آغاز خواهد شد تا کشتی‌های اقیانوس‌پیما نیز امکان پهلوگیری در این بندر را داشته باشند. بنا به اظهارنظر وزیر راه و شهرسازی، توسعه این بندر تا فاز دوم بیشتر ادامه نخواهد یافت و این اقدام در راستای حمایت از معیشت مردم و جامعه محلی توسعه است تا اسکله ماهیگیری محلی آسیب نبیند. مکان‌یابی برای بندرهای جدید برای توسعه بیشتر در حال انجام است.

«وعده‌‌ای نمی‌دهم که عمل نکنم»
پیش از ظهر جمعه دکتر مسعود پزشکیان در نشست «بررسی مسائل جنوب استان» شرکت کرد و با بیان اینکه اساسا خیلی اهل سخنرانی کردن و وعده دادن نیست، گفت که دادن وعده‌ای که نتوان به آن عمل کرد، یکی از بدترین گناهان است. سفر ما به استان‌ها به معنای آن است که تلاش داریم در حد توان و امکانات مشکلات را حل کنیم. باور بنده این است که اگر مشارکت مردم باشد، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم و اگر مردم همراهی و مشارکت نکنند، دولت به تنهایی نمی‌تواند مشکلات را حل کند.
دکتر پزشکیان افزود: پس از احصای مشکلات با استاندار و وزرا درباره راهکارهای رفع آن‌ها گفت‌وگو و مذاکره می‌کنیم. اینکه گفته می‌شود برای رفع مشکلات آموزش و بهداشت و درمان در سه فاز کار را پیش ببریم، مورد قبول بنده نیست و باور دارم که می‌شود در یک مرحله این مشکلات را حل کرد، البته به شرطی که مردم پای کار بیایند. اگر منتظر باشیم که از جای دیگری به ما برای حل مشکلات کمک شود، همچنان گرفتار مشکلات خواهیم بود.
رئیس‌جمهور با تاکید بر ضرورت مشارکت و پای کار آمدن مردم گفت: ۴۵ سال است که همواره منتظر بوده‌ایم دولت برای ما کاری کند؛ قبل از پیروزی انقلاب اسلامی زمانی که بنده در زابل سرباز بودم، مردم روستاهای مختلف هر کدام بخشی از نهرها را لایروبی می‌کردند و مشکلی در این زمینه وجود نداشت، اما بعد از انقلاب گفتند دولت می‌آید این کارها را می‌کند و حالا نمی‌دانم اساسا توانستند مشکلات آب و فاضلاب خودشان را حل کنند یا نه!

نقشه توسعه‌های جنوب استان جامع و آینده‌نگر نبوده است
دکتر پزشکیان با بیان اینکه ما با کمک مسئولان ملی و محلی نقشه خوبی برای توسعه منطقه طراحی خواهیم کرد، خاطرنشان ساخت: متاسفانه آن‌چه به‌عنوان نقشه توسعه برای منطقه تهیه شده، جامع و آینده‌نگر نبوده است. همین مناطقی که برای گردشگری در نظر گرفته شده، تازه اگر ساخته شود، تبدیل به بستری برای تشدید ترافیک می‌شود. همین الان هم بندر در جایی ساخته شده که برای رسیدن به آن باید از وسط شهر رد شد. جای تعجب است که با وجود این همه زمین وسیع، نقشه‌های توسعه باز به‌گونه‌ای طراحی شده که با اجرای آن‌ها معضلات مثل ترافیک و آسیب به محیط زیست به وجود می‌آید.

اینجا یکی از راه‌های ارتباطی اصلی ما با جهان است
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه درک و فهم این مشکلات حتی نیاز به تخصص زیادی هم ندارد و یک نگاه دقیق هم این مشکلات را به رخ می‌کشد، گفت: فضا و امکانات و طبیعت خدادادی این منطقه بسیار زیبا و جذاب است و باید از این نعمات خدا حداکثر استفاده را بُرد. اینجا یکی از راه‌های ارتباطی اصلی ما با جهان است و چرا باید جاده و راه‌آهن را طوری بسازیم که پاسخگوی توسعه منطقه نباشد. اگر می‌خواهیم اینجا مطابق سند چشم‌انداز توسعه یابد، به این شکل که تا به حال عمل شده به نتیجه نخواهیم رسید.

گشایش افق‌ها و چشم‌انداز‌ها: نباید در جهانی که عده‌ای به فکر رفتن به مریخ هستند،‌ درگیر مسائل ساده باشیم
دکتر پزشکیان با اشاره به اقدامات در حال انجام برای مطالعه و طراحی نقشه‌های مناسب و جامع برای توسعه منطقه افزود: باید نقشه جامعی داشته باشیم که تکلیف صنعت و معدن، بهداشت و درمان و آموزش و پرورش و دیگر مسائل منطقه را برای آینده در نسبت داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی تعیین کرده باشد. وسعت وجودی انسان به اندازه نگاه و دغدغه‌های اوست. نباید در جهانی که عده‌ای به فکر رفتن به مریخ هستند،‌ ما درگیر مسائل یک راه و جاده ساده باشیم؛ باید نگاه‌مان را بلند بگیریم و نسل آینده را منطبق بر این نگاه تربیت کنیم تا بتوانیم به اهداف بلند و بزرگ برسیم.
رئیس‌جمهور بار دیگر به استعدادهای متنوع و متعدد این منطقه اشاره و تصریح کرد: البته روش صحیح کار این است که از قدم برداشتن هم غافل نشویم. باید افق نگاه و چشم‌انداز ما بلند باشد؛ اما باید قدم هم برداریم و قدم به قدم کارها را پیش ببریم. باید کاری کنیم که به جای مهاجرت نخبگان، افراد توانمند جذب کشور ما شوند. برای تحقق این هدف باید طراحی کنیم و در حال انجام این کار هستیم.

کافی است نگاه‌مان را تغییر دهیم و باور کنیم که همه با هم برادریم
دکتر پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر ضرورت پرهیز از دعوا و اختلاف به‌خصوص بر سر مسائل کم اهمیت گفت: اینکه مسلمانان بر سر مسائل بی‌اهمیت با یکدیگر اختلاف داشته باشند،‌ باعث می‌شود که جنایتکاری مثل رژیم صهیونیستی از این دعوا و اختلافات سواستفاده کند و کل منطقه را به جان هم بیاندازد. ما می‌توانیم به جای دعوا دست به دست هم دهیم و قدرتی اسلامی ایجاد کنیم که همه با یکدیگر با عزت و سربلندی همکاری و زندگی کنند؛ کافی است نگاه‌مان را تغییر دهیم و باور کنیم که همه با هم برادریم.

بیایید دل‌هایمان را مالامال از شوق خدمت به یکدیگر و مردم عزیز کشورمان کنیم
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: همه مدیران و سیاست‌گذاران و همه کسانی که دستی در اداره امور دارند بیایند با هم هم‌دل و هم‌زبان باشیم و دل‌هایمان را مالامال از شوق خدمت به یکدیگر و مردم عزیز کشورمان کنیم؛ اگر به هم کمک کنیم می‌توانیم راه درست را پیدا کنیم. این به امید خدا و با رهبری مقام معظم رهبری کاملا امکانپذیر است که به اهداف بلند خود برسیم.

بازدید از شهر جدید تیس
ظهر جمعه رئیس‌جمهور پیش از عزیمت به زابل، از شهر جدید تیس در محدوده شهرستان کنارک بازدید کرد. شهر جدید تیس در محدوده‌ای به وسعت حدود ۴ هزار ۳۰۰ هکتار و با کاربری مسکونی ـ گردشگری برای سکونت ۱۵۰ هزار نفر با رویکردهای نوین و استانداردهای بالای خدماتی با مشارکت بخش خصوصی در محدوده شهرستان کنارک در حال اجراست.

اهالی کلوخی یار قدیمی را میزبانی کردند
اولین برنامه رئیس‌جمهور پس از ورود به فرودگاه زابل دیدار با اهالی روستای کلوخی بود. روستایی که دکتر پزشکیان در دوران خدمت، سربازی خود را در سال‌های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در آن‌جا گذرانده بود. رئیس‌جمهور در خانه‌ای که در دوره سربازی در آن ساکن بود نیز حضور یافت و با صاحب این خانه به مرور خاطرات پرداختند.
دکتر پزشکیان در واکنش به درخواست مردم برای تامین آب کشاورزی قول داد که این مشکل را به طور جدی پیگیری کند.

دیدار با اقشار مردم زابل/ وقتی زیستن در زابل نگاه رئیس‌جمهور به زندگی را تغییر داد
رئیس دولت وفاق ملی پس از دیدار با اهالی روستای کلوخی در دیدار با اقشار مختلف مردم زابل، با مرور خاطرات دوران حضور خود در این منطقه گفت: پنجاه سال پیش، زمانی که دیپلم گرفته بودم و عضو سپاه ترویج بودم، به این منطقه آمدم و در روستاهای مختلفی مثل زهک، کوه خواجه و کلوخی حضور داشتم. آن زمان، دیدن اوضاع و احوال مردم و مشکلات موجود، نگاه من را به زندگی تغییر و درکی تازه از سختی‌ها و ظرفیت‌های این سرزمین به من داد.
رئیس‌جمهور با تشریح تغییرات منطقه در دهه‌های اخیر، اظهار داشت: فکر می‌کنم متاسفانه وضعیت زابل نسبت به زمان دانشجویی من بدتر که بهتر نشده است. زمین‌ها و باغات زابل نسبت به آن زمان خشک شده بود. دیدن این صحنه باعث شد دلم بگیرد. شرایط امروز زابل، به‌ویژه در مناطق روستایی، در مقایسه با گذشته با چالش‌های بیشتری مواجه است. مناطقی که روزگاری سرسبز و پربار بودند، امروز به دلیل خشکسالی و کمبود منابع، وضعیت بسیار سخت‌تری پیدا کرده‌اند. این مسئله نیازمند برنامه‌ریزی و اقدام جدی است تا بتوان زندگی و رونق را به این منطقه بازگرداند.
دکتر پزشکیان با تأکید بر اهمیت تأثیرگذاری تجربه‌های عمیق بر زندگی افراد افزود: رابطه نزدیک با مردم و مشاهده واقعیت‌های زندگی در زابل، باعث شد من مسیری متفاوت را انتخاب کنم؛ این منطقه و مردمانش، الهام‌بخش تغییراتی بودند که مسیر آینده من را رقم زدند.

قوت قلب رئیس‌جمهور به مردم زابل؛ از هیچ تلاشی برای تغییر وضعیت منطقه فروگذار نخواهم کرد
دکتر پزشکیان تاکید کرد که برای من به‌عنوان یک ایرانی مسلمان که رئیس‌جمهور است، تحمل چنین وضعیتی قابل قبول نیست. باید دست به دست هم دهیم و تغییر ایجاد کنیم. می‌ترسم وعده دروغین بدهم که بعدها شما بگویید پزشکیان وعده داد و رفت. به شما دروغ نخواهم گفت؛ اما از هیچ تلاشی برای تغییر وضعیت این منطقه فروگذار نخواهم کرد. همراه با مدیران، مسئولین، روحانیت و شما مردم تلاش خواهیم کرد تا این شرایط را تغییر دهیم. این وضعیت، به هر شکلی که شده، باید اصلاح شود.
دکتر پزشکیان گفت: برای ایجاد تغییر، نخستین گام، اراده و همراهی همه‌جانبه مردم و مسئولین است. روندی که امروز در استان وجود دارد، با عزم ملی و تلاش مشترک، حتماً تغییر خواهد کرد.

«خود راه بگویدت که چون باید رفت»
رئیس‌جمهور با استناد به بیتی از یک شعر تأثیرگذار، ضرورت اراده جمعی و تلاش مستمر را چنین تشریح کرد: وقتی تصمیم بگیریم و اراده کنیم، خداوند راه را به ما نشان خواهد داد. همان‌طور که در این شعر آمده است: پای به راه در نه و هیچ مپرس، خود راه بگویدت که چون باید رفت؛ این راه با امید، عزم و مشارکت شما مردم عزیز آغاز خواهد شد. تغییر و پیشرفت نیازمند قدم نهادن در مسیری است که شاید دشوار به نظر برسد، اما با تلاش و همراهی مردم، می‌توان آن را پیمود؛ گر مرد رهی میان خون باید رفت، از پای فتاده باید رفت.
دکتر پزشکیان در ادامه با امیدواری به آینده تصریح کرد: ما پای به راه نهاده‌ایم و تغییر ایجاد خواهیم کرد. علی‌رغم تمام مشکلاتی که بر ما تحمیل شده است، اگر اراده کنیم، تمام این موانع را از بین خواهیم برد. با کمک شما مردم عزیز و با همتی که در این سرزمین وجود دارد، عزم ما بر این است که تا جایی که در توانمان باشد، مشکلات شما را حل کنیم. این دومین سفر ما به سیستان و بلوچستان در فرصتی کوتاه است. شاید کمی دیر به اینجا آمدیم، اما دولت تازه تشکیل شده بود، بودجه‌نویسی و تصویب آن زمان‌بر بود و چالش‌های متعددی پیش روی ما قرار داشت. اما اینکه سیستان و بلوچستان نقطه آغاز سفرهای استانی ما بوده، نشان‌دهنده عزم ما برای ایجاد تغییرات اساسی در این منطقه است.

دولت با تمام توان خود در کنار مردم است
دکتر پزشکیان در ادامه سخنانش با تأکید بر اهمیت امید و همدلی افزود: این تغییرات زمانی محقق می‌شوند که مردم و مسئولان دست‌به‌دست هم دهند و با توکل بر خداوند مسیر پیشرفت را طی کنند. دولت با تمام توان خود در کنار مردم است تا این روند اصلاحات به بهترین شکل ممکن پیش برود.
رئیس‌جمهور با یادآوری نقش خداوند در مسیر زندگی خود تصریح کرد: عمیقا باور دارم که خداوند مرا به اینجا رسانده است؛ من نه پدر و مادر پولداری داشتم و نه پشتوانه‌های آن‌چنانی؛ خداوند مرا هدایت کرده و از این به بعد نیز با قدرت الهی این مسیر را ادامه خواهم داد. با کمک شما مردم عزیز و مدیران دلسوز، تغییراتی را آغاز کرده‌ایم که انشالله در آینده‌ای نه چندان دور، نتایج آن را خواهید دید.
دکتر پزشکیان در پایان خاطرنشان کرد: من وقت شما را بیشتر از این نمی‌گیرم، اما مطمئن باشید که به فکر شما بوده‌ایم، هستیم و خواهیم بود. با همدلی و همراهی شما، سیستان و بلوچستان به جایگاه شایسته خود خواهد رسید.

افتتاح قطعه پایانی بزرگراه ۲۰۰ کلیومتری زابل - زاهدان
رئیس‌جمهور پزشکیان در این سفر قطعه پایانی بزرگراه زابل-زاهدان را به طول ۲۰۰ کیلومتر افتتاح کرد. بزرگراه زابل-زاهدان به طول ۲۰۰ کیلومتر با ۲۵ هزار میلیارد ریال هزینه احداث شده است. وی در آیین افتتاح این بزرگراه گفت که هر کاری که از دستمان بر بیاید برای رفع محرومیت و حل مشکلات مردم عزیز استان سیستان و بلوچستان و سایر استان‌های محروم کشور انجام خواهیم داد.

می‌خواهیم طرحی نو در سیستان و بلوچستان دراندازیم
دکتر پزشکیان رسیدگی به مشکلات مردم و رفع محرومیت را از جمله رسالت‌های مهم دولت دانست و خاطرنشان کرد: وضعیتی که امروز در آن قرار گرفته‌ایم، شایسته مردم ایران نیست لذا می‌خواهیم به کمک نخبگان استان و سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان و با همراهی شخصیت‌های فرهنگی و مذهبی طرحی نو دراندازیم و تغییرات مورد نیاز را اعمال خواهیم کرد.
رئیس جمهور با اشاره به خاطرات حضورش در زابل در دوران جوانی گفت: آن موقع که در زابل بودیم تمام راه‌ها خاکی بود، اما اکنون به لطف خدا یکی دیگر از بزرگراه‌های مهم استان افتتاح شد، امیدواریم سایر مشکلات استان سیستان و بلوچستان نیز در راستای خدمت‌رسانی به مردم رفع شود.
وزیر راه و شهرسازی نیز در این مراسم گزارشی درباره روند احداث این بزرگراه به دکتر پزشکیان ارائه کرد.

اگر نگاه‌تان را تغییر دهید همه مشکلات حل می‌شود
شامگاه جمعه که نشست «بررسی مسائل شمال استان سیستان و بلوچستان» برگزار شد؛ رئیس‌جمهور پزشکیان با اشاره به اینکه مهمترین و موثرترین تجارب زندگی‌اش را از این استان فراگرفته است، گفت سختی‌هایی که در آن مقطع دیدم به من درس‌های زیادی داد و آنچه امروز دارم و جایگاهی که به آن رسیدم به برکت همان درس‌ها و تجارب است.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه علی‌رغم مشقت‌ها، مردم این منطقه همچنان بسیار مهربان و صمیمی هستند، افزود: شما مدیران اگر چه امروز با سختی‌های زیادی مواجه هستید، اما امکانات و ظرفیت‌هایی نیز دارید که اگر به درستی از آن‌ها استفاده کنید می‌تواند تغییرات بزرگی ایجاد کند؛ شما اگر نگاه‌تان را تغییر دهید همه این مشکلات حل می‌شود. ما به شما اختیارات لازم را می‌دهیم تا با بهره‌گیری موثر از راهکارها و راه‌حل‌ها بر مشکلات غلبه کنید. اینجا فرصت‌های زیادی وجود دارد که اگر همه دست‌ها را به دست هم دهید و اختلافات را کنار بگذاریم می‌توانیم همه مشکلات را رفع کنیم. باید بپذیریم که همه ما فارغ از قومیت و جنسیت و نظایر آن مثل هم و با هم برابر هستیم.
رئیس‌جمهور ادامه داد: ما پای منبر علما آموختیم که در محضر و جامعه نبوی همه از سیاه و سفید و پولدار و فقیر در یک سطح و جایگاه بودند. آیا ما امروز واقعا اینگونه زندگی می‌کنیم؟ در جامعه نبوی برتری به تقوی است و تقوا یعنی حرکت و عمل بی‌خطا یا تا حد امکان کم خطاتر. در جامعه اسلامی آن فردی که مسئولیت‌ها و وظایف خود در عرصه آموزش، سیاست و مدیریت را بدون یا کم خطاتر انجام دهد، متقی‌ترین است. حضرت علی (ع) می‌فرماید که خطا به مثابه اسبی وحشی است که افسار آن در دست انسان نیست و او را به آتش می‌اندازد، در عوض تقوا اسب رامی است که افسارش در دست انسان است و او را هر کجا که بخواهد می‌برد.

چرا ۶۰ درصد مردم این سرزمین در شرایط دشوار زندگی می‌کنند؟
دکتر پزشکیان با تأکید بر توانمندی‌های استثنایی استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: با بهره‌گیری از نیروها و ظرفیت‌های همه کسانی که در این آب و خاک زندگی می‌کنند، می‌توان مشکلات را حل کرد. این منطقه پتانسیل عظیمی دارد که متأسفانه تاکنون آن‌گونه که باید دیده نشده است. چرا ۶۰ درصد مردم این سرزمین در شرایط دشوار زندگی می‌کنند؟ این وضعیت قابل قبول نیست. باید با تغییر نگاه‌ها و دست به دست هم دادن، مشکلات را پشت سر گذاشت.

همه باید برنده باشیم، نه اینکه یکی برنده و دیگری بازنده باشد
دکتر پزشکیان با اشاره به اهمیت اتحاد میان مسلمانان، به تأکید پیامبر اسلام بر اخوت اسلامی پرداخت و گفت: رسول خدا در مکه، هنگامی که سران کفر تسلیم شدند، فرمودند اگر مسلمانیم و کتاب خدا و پیامبر را قبول داریم، باید باور کنیم که ما همه برادریم. سر چه چیزی دعوا می‌کنیم؟ به جای این اختلافات، باید به همدیگر کمک کنیم. اگر همسایه‌ها و اطرافیان ما آباد شوند، ما هم منفعت خواهیم برد. همه باید برنده باشیم، نه اینکه یکی برنده و دیگری بازنده باشد.

عزت تنها از طریق همکاری و اتحاد ممکن است
رئیس‌جمهور افزود: باید نگاه خود را اصلاح کنیم. مسلمانان می‌توانند برای همه جهان عزت ایجاد کنند و این عزت تنها از طریق همکاری و اتحاد ممکن است. همسایگان ما باید به‌عنوان برادران ما دیده شوند، نه به‌عنوان رقبا یا دشمنانی که با آن‌ها درگیر شویم. اگر این نگاه حاکم شود، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
دکتر پزشکیان در ادامه سخنان خود بر نقش دولت در حل مشکلات مردم تأکید کرد و گفت: ما در دولت هر کاری که از دستمان برآید انجام خواهیم داد تا مشکلات موجود را از بین ببریم. شما مطمئن باشید که با تمام وجود تلاش خواهیم کرد، اما آنچه بیش از هر چیز اهمیت دارد این است که دل‌بستگی اصلی شما به خدا باشد، نه به ما.

توهم دانایی ندارم و از اظهار به نادانی شرم نمی‌کنم
رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت تلاش بی‌وقفه برای رسیدن به اهداف بزرگ، به سخنان حضرت علی (ع) اشاره کرد و گفت: حضرت علی (ع) توصیه‌ای دارند که همیشه در زندگی مدیریتی‌ام به آن عمل کرده‌ام؛ ایشان می‌فرمایند، شما را به پنج هدف توصیه می‌کنم که اگر به آن‌ها پایبند باشید، شایسته چنین تلاشی هستید که شب و روز نخوابید و تمام توان خود را برای رسیدن به این اهداف بگذارید. حضرت علی (ع) تأکید دارند که جز به خدا تکیه نکنید و اگر هم می‌ترسید، تنها از گناه خود بترسید. وقتی هدف رضای خداست و انسان بی‌عیب عمل می‌کند، دیگر نیازی به زد و بند نیست. اگر چیزی را نمی‌دانید، از یادگیری شرم نداشته باشید و برای یادگیری تلاش کنید.
رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت یادگیری و پذیرش محدودیت‌های دانشی گفت: باور کنید که حتی در استفاده از کامپیوتر یا موبایل، اطلاعاتم از نوه‌ام کمتر است. اگر چه فوق تخصص جراحی قلب هستم و همیشه در کلاسم جزو رتبه‌های برتر بودم، اما این موضوع دلیل نمی‌شود که ادعا کنم همه چیز را می‌دانم. کسی نباید از ندانستن شرم کند؛ بلد نیستی؟ باید یاد بگیریم.

از کارشناسان کمک بگیریم و به یکدیگر یاری برسانیم
دکتر پزشکیان در  ادامه گفت: ما باید بپذیریم که دانش ما محدود است. همین قلب انسان که ۳۰۰ گرم وزن دارد و تنها چهار اتاق و چند رگ دارد، منِ جراح قلب هنوز در بعضی موارد برای اصلاح مشکلاتش به متخصصان دیگر مراجعه می‌کنم. علم امروز بسیار پیشرفته شده و استفاده از دانش و تخصص دیگران، ضرورتی انکارناپذیر است. اگر بتوانیم از کارشناسان کمک بگیریم و به یکدیگر یاری برسانیم، بسیاری از مشکلات حل‌شدنی است.

امیدوارم بدون شعارزدگی کشور را در مسیر عزت و صراط حق قرار دهیم
رئیس‌جمهور با استناد به سخنان حضرت علی (ع) درباره جایگاه صبر در ایمان گفت: صبر، به معنای تحمل فقر یا ظلم نیست. حضرت علی (ع) در توضیح ایمان می‌فرمایند که ایمان چهار پایه دارد: صبر، یقین، عدل و جهاد. صبر یعنی حرکت به سمت هدف با تمام توان، نه تحمل شرایط ناعادلانه. این نوع صبر است که در کنار یقین، عدالت و تلاش، می‌تواند انسان را به موفقیت و تعالی برساند. صبر به معنای تحمل گرسنگی و بدبختی نیست. صبر یعنی تلاش شبانه‌روزی و خستگی‌ناپذیر برای رسیدن به هدف. باید با تمام وجود برای رفع مشکلات و دستیابی به موفقیت تلاش کرد. وقتی انسان دنیا و لذت‌های آن را برای رسیدن به هدف کنار می‌گذارد، سختی‌ها برایش آسان می‌شود. این نوع صبر، یکی از پایه‌های اصلی ایمان است و نشان‌دهنده تعهد واقعی به هدفی است که انتخاب کرده‌ایم.
دکتر پزشکیان در بخش آخر سخنان خود با تاکید بر لزوم پرهیز از اختلافات با مسلمان کشورهای همسایه گفت: ما در طول مدت شکل‌گیری دولت چهاردهم دو بار به استان سیستان و بلوچستان سفر کردیم و پیگیری اهداف مسلمانان و قرار گرفتن در مسیر حق را سرلوحه خودمان قرار دادیم. امیدوارم بدون شعارزدگی کشور را در مسیر عزت و صراط حق قرار دهیم.

آخرین برنامه دکتر پزشکیان در سفر وفاق: گزارش به مردم
دکتر مسعود پزشکیان در گفت‌گو با خبرنگار شبکه تلویزیونی استان درباره علت این سفر گفت: بار اول که اینجا آمدیم قرار بود چند روز بمانیم. اما به علل مختلف نشد ولی لازم بود بیشتر بمانیم. لازم بود مشکلات را از نزدیک ببینیم و راه‌های حل مشکلات را در گفت‌وگو با کارشناسان و وزرا و مدیران بررسی کنیم و به نتیجه برسیم.

دولت وفاق ملی برای ایجاد توسعه متوازن هم‌قسم شد
رئیس‌جمهور با بیان اینکه «تلاش می‌کنیم تا جای ممکن فقر و محرومیت و تبعیض را در سراسر کشور به خصوص در این استان از بین ببریم» خاطرنشان کرد: یکی از نقاط کشور که نیاز به توجه بیشتر دارد همین استان سیستان و بلوچستان است. مدیران و وزرا و مسئولان ما با هم هم‌قسم شده‌ایم که تا جای ممکن این فاصله‌ای که در رابطه با شاخص‌های توسعه بین این استان و سایر نقاط کشور به وجود آمده است، از بین ببریم و به جایی برسانیم که شایسته مردم عزیز این استان است.

فرصت‌های ویژه سیستان و بلوچستان
دکتر پزشکیان به ظرفیت‌های این استان برای پیشرفت پرداخت و اظهار داشت: اگر دست به دست هم دهیم و از نخبگان و تولیدکنندگان و توانمندی‌های خودمان استفاده کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم. همسایگی با افغانستان و پاکستان برای این استان یک فرصت طلایی است و راهی که از این استان به اقیانوس وجود دارد یک فرصت ویژه است که باید به نحو احسن از آن استفاده کنیم.

به‌دنبال چابهاری هستیم که از نظر توسعه‌یافتگی و امکانات از آن طرف دریا کم نداشته باشد
رئیس‌جمهور درباره برنامه‌های دولت چهاردهم برای چابهار خاطرنشان کرد: براساس چشم‌اندازی که رهبری ترسیم فرمودند به دنبال چابهاری هستیم که از نظر توسعه یافتگی و امکانات از آن طرف دریا کم نداشته باشد و این منطقه باید با نگاه کارشناسی و طراحی علمی توسعه یابد؛ ما به دنبال این هستیم که این مطالعات انجام شود و توسعه را رقم بزند.
دکتر پزشکیان درباره حق‌آبه هیرمند تصریح کرد: درباره حق‌آبه هیرمند قرار شد استاندار و تیمی از وزارت نیرو در این رابطه با کشور همسایه و برادر وارد مذاکره شوند. با استانداری و وزارت نیرو پیگیر هستیم که مشکلات را حل کنیم.

امیدوارم مشکلات را برطرف و خاطرات شیرین بیشتری را برای این مردم ایجاد کنیم
رئیس‌جمهور در پایان با اشاره به خاطرات جوانی‌اش در زابل گفت: سیستان و بلوچستان به‌خصوص زابل جایی است که من در آن مدیریت آموختم و ذهنیت و برنامه‌ای که ۵۰ سال پیش برای من در این نقطه به وجود آمد، همه خاطره است و با خاطره خوشی در این جا زندگی کردیم و امیدوارم با کارهایی که در این استان انجام می‌دهیم، مشکلات را برطرف کنیم و خاطرات شیرین بیشتری را برای این مردم ایجاد کنیم.
#سفر_وفاق
#دیار_وفاق








 
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
نظرات شما
0 نظر
ارسال نظرات