پنج شنبه ۸ آذر ۱۴۰۳

در بازدید وزیر جهادکشاورزی از مرکز ملی ذخایر زیستی و ژنتیکی جهاد دانشگاهی؛

هفت رقم بذر هیبرید کاهو رونمایی شد

وزیر جهادکشاورزی از هفت رقم بذر هیبرید کاهو در مرکز ملی ذخایر زیستی و ژنتیکی جهاد دانشگاهی رونمایی کرد.

کشاورزی- رمزگشانیوز؛ پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی نوشت: غلامرضا نوری صبح امروز با حضور در مراسم رونمایی از هفت بذر کاهو در جهاد دانشگاهی گفت: بذر نهاده مهم تولید در کشاورزی است و خصوصیات ژنتیکی آن با توجه به شرایط اقلیمی از مولفه‌های بهره‌وری و خوداتکایی در مدیریت کلان کشاورزی است.
 وی افزود: ۹۸ درصد بذر کشور تولید محققان داخلی در سازمان تات و دیگر مراکز تحقیقی و پژوهشی است که ارزشی بالغ بر یک میلیارد دلار دارد، ۲ درصد باقیمانده از نوع هیبرید و کشت گلخانه‌ای است که وابسته به خارج است و بذر تولیدی جهاد‌دانشگاهی حرکتی جدی به سمت رهایی از این وابستگی است.
 نوری یادآور شد: با روحیه جهادی و هم‌افزایی همه بخش‌های تحقیقاتی در کشور توانایی دستیابی به دانش فنی توسعه کشاورزی را داریم.
وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد: راهکارهای فناورانه در کشاورزی نیاز مبرم امروز کشور با توجه به محدودیت منابع تولید است و تلاش محققان جهاد دانشگاهی گام موثری در رسیدن به امنیت غذایی پایدار است.
 گفتنی است؛ جهاد دانشگاهی در ارایه راهکارهای فناورانه پروژه اصلاح و تولید بذور هیبرید با تمرکز بر چهار محصول کاهو، گوجه فرنگی، خیار و فلفل از سال 1398 در قالب طرح فناورانه دفتر کشاورزی جهاد دانشگاهی در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران تعریف و اجرا کرده است این مرکز مجهز به آزمایشگاه های تخصصی بذر، آزمایشگاه فیتوشیمی، آزمایشگاه ملکولی است که در دستیابی به فناوری تولید بذر دارای اهمیت است.
 محققان این مرکز در تلاش پنج‌ساله موفق به ثبت هفت رقم کاهو به نام های زیستا، رستا، روما، روشا، آترا، مانا و ویونا شده‌اند که در فهرست ارقام ملی کشور قرار گرفته است این کاهوها از تیپ های مختلف رومن، آیسبرگ، لیتل، فریز و اوکلیف بوده و سبدی متنوع برای تولیدکنندگان کاهوی کشور است.










 
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
نظرات شما
0 نظر
ارسال نظرات