سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو مطرح کرد

سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیون دلاری هندی‌ها در پروژه‌های صنعتی ایران طی سال گذشته

سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو گفت: علی‌رغم شرایط تحریمی و مسائل بانکی و ارزی، سرمایه‌گذاران هندی سال گذشته نزدیک به ۱۲۰ میلیون دلار در بخش‌های مختلف صنعتی ایران سرمایه‌گذاری کردند.

البرز- رمزگشانیوز؛ روابط‌ عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز نوشت: ایرج الهی سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو در دیدار با رئیس اتاق بازرگانی البرز و هیات همراه در محل این سفارت بیان کرد: هند یکی از بزرگ‌ترین کشورهای پرجمعیت جهان است و اقتصاد این کشور نه تنها رقیب اقتصادی کشورمان نیست بلکه در این موضوع حدود ۸۰ درصد مکمل ایران است و طرفین می‌توانند با ظرفیت‌های تولیدی و صنعتی موجود به راحتی نیازهای خود را پوشش دهند.
وی با اشاره به نزدیکی دو کشور هند و ایران که به لحاظ سفر دریایی حدود ۳ روز با یکدیگر فاصله دارند، عنوان کرد: این مسئله در کنار رابطه فرهنگی دو کشور عاملی مهم بر توسعه سطح مراودات تجاری میان طرفین است.

 عرضه و فروش مطلوب خرمای ایران در بازار مسلمانان کشور هند
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ادامه بیان کرد: میوه، آجیل و خشکبار به ویژه خرمای ایرانی به لحاظ تعداد بالای جمعیت مسلمان در هند بازار عرضه و فروش خوبی در این کشور دارد، محصولات حوزه پتروشیمی از جمله قیر ایران به دلیل بالا بودن کیفیت از جایگاه خوبی در صادرات به کشور هند برخوردار است، در مقابل واردات کالاها و محصولاتی مانند دارو، چای و برنج، شکر خام، کنجاله و قطعات یدکی خودرو و موتورسیکلت از این کشور به ایران، مواردی است که توسعه روابط تجاری با این کشور به نوعی معیشت مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
وی با اشاره به تمایل فعالان اقتصادی کشور هند برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های ایرانی بیان کرد: در همین راستا سال گذشته سرمایه‌گذاران هندی علی‌رغم شرایط تحریمی و مسائل بانکی برای جابه‌جایی و انتقال ارز نزدیک به ۱۲۰ میلیون دلار در بخش‌های مختلف صنعتی ایران سرمایه‌گذاری کردند.
الهی تاکید کرد: با وجود حجم بالای تقاضای سرمایه‌گذاری‌ خارجی در ایران در عوض حمایت از این فرصت‌ها که می‌تواند به اشتغال‌زایی، ارزآوری و تامین نیاز بخش‌های تولیدی کشورمان منجر شود، متاسفانه شاهد سنگ‌اندازی در این مسیر از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی دولتی و خصوصی هستیم که بر مراودات تجاری ایران با دیگر کشورها از جمله هند تاثیر می‌گذارد.
وی با این توضیح که طبق آمار رسمی و اسناد مراودات تجاری با هند و سنجش فاکتورهای صادراتی و وارداتی این کشور پنجمین شریک تجاری ایران است، گفت: علی‌رغم پیوند راهبردی با کشورهایی نظیر آمریکا و با وجود شرایط تحریمی، فعالان اقتصادی هند کشور توانسته‌اند مراودات تجاری مناسب با همتایان ایرانی خود برقرار کنند، آنها ایران را به عنوان یک کشور قدرتمند در تولید و تجارت می‌دانند.

موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران با هند از طریق سفارت پیگیری می‌شود
سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو عنوان کرد: در ایران هنوز بخش مهمی از اقتصاد دولتی است، اما در کشور هند بخش‌ خصوصی در این حوزه قدرتمند کار می‌کند و ما هم باید به این سو حرکت کنیم.
وی در ادامه افزود: سفارت جمهوری اسلامی در هند می‌تواند مسیر توسعه روابط اقتصادی با کشور هند را از طریق مواردی مانند توسعه پروازهای هوایی، تسهیل مسائل بانکی و مالی، پیشبرد بحث موافقت‌نامه تجارت آزاد را با این کشور گسترش دهد و به افزایش حجم مراودات تجاری میان طرفین کمک کند. در این میان انعکاس مشکلات از سوی فعالان بخش‌ خصوصی ایران برای رفع موانع و مشکلات بسیار کارساز است.
وی در ادامه اظهار امیدواری کرد که حضور فعالان بخش‌ خصوصی ایران از جمله البرز در نمایشگاه بین‌المللی صنایع‌غذایی هند در سال‌های آتی نیز ادامه‌دار باشد.





 
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
نظرات شما
0 نظر
ارسال نظرات