سهند با موتور تیبا وارد بازار میشود و سایپا آن را به عنوان فیسلیف جدید ساینا معرفی کرده است.
به گزارش رمزگشانیوز؛ به نقل از همشهری آنلاین سهند قرار است بهعنوان یک خودرو اقتصادی سال آینده وارد بازار شود. در نگاه اول انگار با همان ساینایی طرف هستیم که اخیرا صحبتهایی درباره توقف تولید آن بهخاطر ناایمن بودن مطرح شده است. خود سایپا این موضوع را قبول دارد و از سهند به عنوان فیسلیف جدید ساینا اسم میبرد. در عمل تفاوت ظاهری سهند درمقایسه با ساینا به اضافه شدن چند آپشن مثل استارت دکمهای و کیلومترشمار دیجیتال خلاصه میشود و در بخش فنی اگر بگوییم تغییری دیده نمیشود، حرف اشتباهی نزدیم.
مشخصات ظاهری سهند
سهند رسما فیسلیفت جدید ساینا است و از نظر ظاهری با مدل جدیدی سروکار نداریم. با مشاهده عکسهایی که از خودرو سهند منتشر شده، در اولین نگاه متوجه پلتفرم مشابه این دو مدل میشویم که البته خود مدیران سایپا هم این موضوع را تایید کردهاند. با اینحال تفاوت ظاهری سهند و ساینا را میتوانیم طراحی جدید سپر، کاپوت، چراغها، مهشکنها و آیینهها بدانیم. چراغهای جلو سهند از ساینا کشیدهتر است و چراغهای پشتی از صندوق تا کناره خودرو ادامه دارد. مهمترین تفاوت ظاهری سهند نسبت به ساینا را در اتاق خودرو شاهد هستیم. جایی که غربیلک فرمان تغییر کرده و دکمههای کنترل سیستم صوتی روی آن قرار گرفته است. اضافه شدن مانیتور هفت اینچی به داخل اتاق هم جزو امکانات جدید سایپا برای طراحی سهند است که قبلا همین آپشن را سایپا روی محصولاتی مثل تیبا ۲ پلاس امتحان کرده است. دو رنگ بودن داشبور و طراحی خروجیهای هوا به شکل دایرهای جزو تغییر و تحولهای ظاهری سهند نسبت به ساینا محسوب میشود. البته ناگفته نماند که امکاناتی مثل دکمههای کنترلی روی غربیلک فرمان، روکش چرمی صندلیها، تریم داخلی دورنگ، نمایشگر هفت اینچی و دوربین دید عقب، قرار است فقط روی نسخههای تیپ دو سهند باشد و خبری از این آپشنها در تیپ یک نیست. هنوز اطلاعات رسمی از مشخصات ظاهری سهند توسط سایپا اعلام نشده و روی سایت این شرکت هم چیزی درباره این مدل دیده نمیشود. با این حال گزارشهای غیررسمی نشان میدهد وزن سهند نسبت به ساینا ۱۷۰ کیلوگرم بیشتر شده و به هزار و ۲۲۰ کیلوگرم میرسد.
مهمترین آپشنهای سهند
سهند از نظر آپشن چند تفاوت با فیسلیفت قبلی خود یعنی ساینا دارد. اضافه شدن سانروف، سیستم کروز کنترل، استارت دکمهای و کیلومترشمار دیجیتال را باید چهار آپشن کلیدی سهند درمقایسه با ساینا بدانیم. البته سانروف برقی قرار است فقط روی نسخههای تیپ دو سهند باشد. سیستم کروز کنترل با نگه داشتن سرعت خودرو روی یک عدد دلخواه در مسیرهای طولانی به داد راننده میرسد و آپشن جذابی برای سهند محسوب میشود. همچنین سهند مجهز به استارت دکمهای است و سایپا استارت سوئیچی را از این مدل حذف کرده است.
مشخصات فنی سهند
سهند با همان پیشرانه ساینا و تیبا یعنی M۱۵ روانه بازار میشود، اما موتور آن تقویت شده است. طوری که دریچه گاز آن به طور استاندارد به شکل برقی درآمده تا هشت درصد گشتاور بهتری ارائه کند و توان آن ۹ درصد افزایش داشته باشد. حداکثر گشتاور خروجی موتور سهند ۱۳۷ نیوتنمتر و این رقم برای پیشرانه ساینا ۱۲۸ نیوتنمتر است. حداکثر توان خروجی موتور سهند نیز به ۹۰ اسببخار ارتقا پیدا کرده است. سایر مشخصات فنی سهند با ساینا تفاوتی ندارد. سرعت خودرو ساینا نهایتا ظرف ۱۲.۸ ثانیه از صفر به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد و تقریبا در همین فاصله زمانی سرعت سهند از صفر به ۱۰۰ تبدیل میشود. مصرف سوخت ترکیبی و حجم باک یکسان را هم باید جزو مشخصات فنی یکسان سهند و ساینا بدانیم. مصرف سوخت ترکیبی هر دو مدل هفت لیر به ازای ۱۰۰ کیلومتر است و در باک این دو مدل نهایتا ۴۱ لیتر بنزین دخیره میشود.
انتهای پیام/