به گزارش رمزگشانیوز؛ زمانی که درباره توسعه روشهای درمان بیماریها صحبت میشود، تشخیص زودهنگام و دقیق یک بیماری، تفاوت بسیار بزرگی ایجاد میکند. اکنون دانشمندان یک روش سریع و قابل اعتماد برای شناسایی افراد مبتلا به بیماری پارکینسون ایجاد کردهاند.
آزمایش جدید را میتوان در کمتر از 3 دقیقه و پس از گرفتن نمونهای از پوست انجام داد. این نمونه برای تجزیه و تحلیل بیشتر، در ترکیب شیمیایی سبوم (Sebum)، یک روغن مومی طبیعی که توسط پوست تولید میشود و قبلا با پارکینسون مرتبط بوده، بررسی میشود.
در حال حاضر هیچ آزمایش قطعی برای بیماری پارکینسون وجود ندارد و متخصصان علائم، سابقه پزشکی، نتایج یک معاینه فیزیکی طولانی و در برخی موارد اسکن مغز را برای تشخیص این بیماری بررسی میکنند.
«مونتی سیلوردیل»، متخصص مغز و اعصاب دانشگاه منچستر در بریتانیا توضیح میدهد که این آزمایش پتانسیل بسیار زیادی در زمینه بهبود تشخیص و مدیریت افراد مبتلا به بیماری پارکینسون ارائه میکند.
تشخیص پارکینسون با تجزیه و تحلیل تغییرات سبوم
محققان این آزمایش جدید را با کمک یک زن اسکاتلندی انجام دادهاند که هیپراوسمی (حساسیت شدید به بو) ارثی دارد. پس از اینکه او متوجه شد شوهرش سالها قبل از تشخیص پارکینسون، بویی تند شبیه به حیوانات را گرفته است، دانشمندان متوجه شدند که این زن میتواند نشانههای بیماری را در افراد حس کند.
این امر محققان را به سمت سبوم سوق داد که با دستگاه درونریز مرتبط است و پوست را مرطوب نگه میدارد. در سال 2019 برخی از محققان متوجه شده بودند که ترکیب شیمیایی سبوم در فرد مبتلا به بیماری پارکینسون تغییر میکند.
آزمایش جدید بر اساس این تغییر در نشانگرهای زیستی سبوم انجام شده است. نمونههای گرفته شده از پوست بیماران به یک کلینیک فرستاده میشوند تا در آنجا تحت آنالیز طیف سنجی جرمی قرار بگیرند و ترکیب مولکولی آنها مشخص شود. برای انجام این مطالعه، نمونههایی از 79 فرد مبتلا به پارکینسون با نمونههای 71 فرد بدون این بیماری مقایسه شد.
«دپانجان سرکار»، شیمیدان دانشگاه منچستر میگوید: «با انجام این کار، بیش از 4000 ترکیب منحصربهفرد پیدا میکنیم که 500 مورد از آنها بین افراد مبتلا به بیماری پارکینسون و سایر شرکتکنندگان متفاوت است.»
اینکه آزمایش بدون جراحی انجام میشود و نتایج سریعی را ارائه میکند، نکات مثبت آن را نشان میدهد، اگرچه دانشمندان هنوز باید روی این موضوع کار کنند که میتوان این روش را در خارج از شرایط آزمایشگاهی نیز انجام داد. دانشمندان حتی اعتقاد دارند که بیماریهای دیگری را نیز از این طریق میتوان تشخیص داد.
پارکینسون در حال حاضر سریعترین بیماری عصبی در حال رشد است و این رشد همچنان ادامه خواهد داشت. در حالی که دانشمندان سخت در تلاشند تا روشی برای درمان آن پیدا کنند، راههایی برای کاهش سرعت و مدیریت آن وجود دارد و به همین دلیل تشخیص زودهنگام آن میتواند بسیار مهم باشد.
انتهای پیام/