به گزارش رمزگشانیوز؛ قطعی اینترنت، فیلترینگ و اختلالات موجود در پلتفرمهای آنلاین از سیام شهریورماه تا امروز کسبوکارهای اینترنتی را با مشکلات فراوانی مواجه کرده و باعث زیاندیدن آنها شده است.
سازمان نصر تهران با در نظر داشتن همین مسئله پرسشنامهای را طراحی کرده تا با همکاری کسبوکارهای آنلاین بتواند برآوردی از میزان خسارتهای وارده به کسبوکارها به دست آورد.
این سازمان پیش از این نیز در بیانیهای با اشاره به پیامدهای منفی قطعی اینترنت برای کسبوکارهای اینترنتی خواستار بازگشت وضعیت اینترنت به روال طبیعی شده و نوشته بود:
کسبوکارهای بسیاری برای تداوم فعالیت خود نیازمند اطمینان از کارایی و پایداری اینترنت کشور هستند. چگونه میشود اقتصاد دیجیتال داشت وقتی نمیتوان از دسترسی مستمر به اینترنت مطمئن بود؟
انجمن تجارت الکترونیک نیز در بیانیهای مخالفت و اعتراض خود به قطعی اینترنت و فیلترینگ را اعلام کرده و خسارت ناشی از قطع دسترسی به اینستاگرام را خطر نابودی بیشتر از ۴۰۰ هزار کسبوکار و ایجاد مشکل برای امرار معاش بیشتر از یک میلیون نفر عنوان کرده بود. همچنین، در متن این بیانیه آمده است:
فیلترینگ شبکههای اجتماعی، برخورد قهری با کاربران این فضا و دهها تصمیم اشتباه دیگر، نهتنها تیشه به ریشهی تجارت الکترونیک کشور زده، که این بار موجی از نارضایتی را در بین پرسنل شرکتها و کسبوکارهای فناور پدید آورده و باعث اعتصاب بخشی از کارکنان این شرکتها شده است.
نتبلاکس، سازمان غیردولتی ناظر بر اینترنت جهانی، نیز با اشاره به قطعی شبکههای اجتماعی جهانی در ایران، خسارت ناشی از قطعی اینترنت را حدود ۱.۵ میلیون دلار در ساعت برآورد کرده است.
با در نظر داشتن همین تخمینها و خطراتی که اقتصاد دیجیتال ایران و کسبوکارهای آنلاین کشور را تهدید میکند، سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران از کسبوکارهای عضو این سازمان درخواست کرده این پرسشنامه را تکمیل کنند تا مشخص شود خسارتهای مالی ناشی از قطعی اینترنت برای کسبوکارها چه میزان بوده است.