printlogo


مدیرعامل شرکت گاز البرز مطرح کرد:
وجود خرده فرهنگ ها در البرز عاملی برای توسعه
وجود خرده فرهنگ ها در البرز عاملی برای توسعه
کد خبر: 951
مدیرعامل شرکت گاز البرز گفت: خرده فرهنگ ها عاملی برای توسعه هستند و باید زبان مشترکی برای آن تعریف شود.

به گزارش رمزگشا نیوز از کرج، حسین تقی نژاد در خصوص فرهنگ سازمانی و پیش نیاز بودن این فرهنگ برای تحول و توسعه، با اشاره به ویژگی های منحصر به فرد البرز گفت: البرز رنگین کمانی از فرهنگ های مختلف است. در واقع کل ایران را می توان در البرز دید.دیدن چهره ها و قومیت های مختلف، این استان  را جذاب تر کرده است. یکی از دلایل این جذابیت مهاجرت هموطنانمان به این استان است؛ به طوری که قومیت های مقیم در البرز تلاش کرده اند فرهنگ خودشان را نیز انتقال دهند و تاحدودی نیز در این امر موفق بوده اند.

وی با اشاره به خاطرات شروع به کارش در شرکت گاز استان البرز افزود: اوایل شروع به کارم در البرز دوستان بر این باور بودند، به دلیل قومیت های مختلف، کار کردن در این استان سخت است، ولی من با توجه به این موضوع که خرده فرهنگ ها عاملی برای توسعه هستند و باید زبان مشترکی برای آن تعریف شود، شروع به کار کردم و در هم اندیشی هایی که داشتم، زبان مشترکی تعریف کردم . زبان مشترکی به نام ایمان به خدا و خدمت به مردم.

مدیر عامل شرکت گاز البرز ادامه داد: اگر این زبان را بشناسیم و به آن عمل کنیم، دیگر بر اساس دوستی و هم طائفه بودن، به همکاران سمت نمی دهیم و این سمت دادن بر اساس شایستگی صورت می گیرد. به اعتقاد من، فرد با ایمان، انسانی دلسوز است که به جامعه اش خدمت می کند و دروغ نمی گوید. انسان با ایمان، راستگویی را پیشه خواهد کرد و  برای کارهایش هدف گذاری می کند و در راستای این که هدف های خوبی را برای سازمانش رقم بزند، تلاش خواهد کرد.

این مسئول با اشاره به ابلاغیه مقام معظم رهبری در اواخر سال 1389 گفت: در این ابلاغیه خطابشان به روسای سه قوه، نیروهای مسلح و خیلی از مراجع نظامی و کشوری بود و مقرر شد به صورت دوره ای این قوا، نتیجه کاری را که می کنند، منتشر کنند.

مدیرعامل شرکت گاز استان البرز گفت: بند یک این نظام نامه، نهادینه سازی فرهنگ سازمانی مبتنی بر آموزه های دینی و انسانی است. آن دوره من این بند را در خراسان شمالی به خوبی اعمال کردم  و از این مهم در البرز نیز استفاده کردم. اگر این نظام نامه اداری عملیاتی شود، خیلی از مشکلات ما حل خواهد شد.

تقی نژاد به بیانات مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: زمانی که رهبر معظم انقلاب در بند یک این نظام نامه اشاره کردند فرهنگ سازمانی را مبتنی بر آموزه های دینی و الگوهای اسلامی تبیین کنید، دوست داشتم بدانم باید چه مسیری طی شود. چرا که من در خراسان شمالی مدل دنیسون که یک مدل غربی بود، را پیاده سازی کرده بودم. این مدل در بیش از هزار شرکت نفتی امتحان شده بود. به طوری که فرهنگ سازمانی این شرکت ها مورد پایش قرار گرفته شده بود.

وی با اشاره به مدل دنیسون گفت: این مدل از 4 بعد و هر بعد از 3 مولفه تشکیل شده است. مهمترین ابعاد این مدل، برنامه ریزی راهبردی است که شامل 3 مولفه چشم انداز، اهداف و مقاصد و جهت گیری استراتژیک است. بعد دوم  نیز انطباق پذیری است که یادگیری سازمانی، مشتری گرایی و ایجاد تغییر را نشان می دهد. بعد سوم، نظم و ثبات است که 3 مولفه هماهنگی و پیوستگی، توافق و ارزش های بنیادین را نشان می دهد و بعد چهارم مشارکت فعال است که ظرفیت سازی، تیم سازی و توانمندسازی را تحت پوشش قرار می دهد که از این مدل در خراسان شمالی نیز استفاده کردیم و فرهنگ سازمانی را مورد پایش قرار دادیم.حال سوال این بود که چگونه این مدل غربی را با بند یک نظام نامه تطبیق دهیم.

انتهای پیام/

 
لینک مطلب: http://ramzgoshanews.ir/News/item/951