به گزارش رمزگشانیوز؛ تورداکُن سی دیکف در همایش معرفی فرصتهای همکاری تجاری با قرقیزستان که با حضور فعالان اقتصادی البرز در محل اتاق بازرگانی این استان برگزار شد، بیان کرد: اکنون در سی امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک میان قرقیزستان و ایران قرار داریم و طی این دوره اتاق های بازرگانی ایرانی در تبادل اطلاعات منظم تجاری و گسترش روابط اقتصادی با ما تلاش کردهاند.
وی با اشاره به حضور موفق کارآفرینان، فعالان اقتصادی و شرکتهای ایرانی در سطح نمایشگاههای بینالمللی و تخصصی گفت: اطمینان دارم که اتاقهای بازرگانی ایران و قرقیزستان در اجرای مفاد سند همکاری به امضاء رسیده میان دو کشور در ماه نوامبر سال گذشته میلادی با تمام توان همکاری خواهند داشت.
سفیر جمهوری قرقیزستان در ایران بیان کرد: عمل به سند همکاری میان طرفین این امکان را برای افزایش سطح همکاریهای تجاری و سرمایهگذاری میان دو کشور فراهم میکند.
وی ادامه داد: سفارت قرقیزستان به سهم خود آماده هرگونه همکاری در زمینه تقویت و گسترش سطح تعامل میان اتاقهای بازرگانی و نمایندگان تجاری دو کشور است.
سی دیکف اظهار امیدواری کرد که اتاقهای بازرگانی ایران و قرقیزستان در آیندهای نزدیک بتوانند رویدادها و نمایشگاههای تجاری مشترک را به مناسبت جشن سی سالگی روابط دیپلماتیک میان دو کشور برگزار کنند.
وی خطاب به فعالان اقتصادی و کارآفرینان دو کشور میان ایران و قرقیزستان گفت: انتظار می رود که طرفین قراردادهای تجاری با مبالغ قابل توجهی را برای عرضه کالا و توسعه مبادلات میان ایران و قرقیزستان به امضاء برسانند.
سفیر جمهوری قرقیزستان با ابراز خرسندی از فرصت ایجاد شده در اتاق بازرگانی البرز برای دیدار و گفتگو با فعالان اقتصادی ایرانی گفت: قرقیزستان امروز اقتصادی متنوع و در حال رشد دارد که موجب شده تا سرمایهگذاران خارجی از نقاط مختلف جهان از جمله ایران کشور دوست و برادر در آن حضور یابند.
وی ادامه داد: سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی ایرانی از جمله افرادی هستند که در نمایشگاههای صنعتی و تجاری مختلف در پایتخت جمهوری قرقیزستان و سایر نقاط این کشور حضور داشتهاند و با حضوری موفق اکنون در آنجا فعالیتی را راهاندازی کردهاند.
به گفته سی دیکف در حال حاضر کشور قرقیزستان آماده توسعه همکاریها از طریق سازماندهی سرمایه گذاریهای مستقیم بخش خصوصی ایران در پروژههای زیرساختی این کشور در زمینههایی مانند احداث نیروگاههای آبی، جاده سازی، خطوط ریلی و دیگر اقدامات عمرانی، صنعتی، صنایع تبدیلی، بهداشت و درمان و یا ورزشی است.
وی تشریح کرد: جمهوری قرقیزستان تلاش میکند تا جذب هرچه بیشتر گردشگر و تجار ایرانی به مقصد این کشور انجام شود و در این زمینه به دنبال تسهیل صدور روادید برای آنها بوده است، برای تسهیل سفر طرفین در فرودگاه بیشکک یا سفارتقرقیزستان در تهران تمهیدات لازم اندیشیده شده و پروازهایی از جمله مشهد- بیشکک و برعکس آن برقرار شد.
سفیر جمهوری قرقیزستان عنوان کرد: قرقیزستان کشور کوچکی با جمعیت حدود 6 میلیون نفری است،اما عضو بسیاری از سازمانها و مجامع اقتصادی بینالمللی از جمله اتحادیه اوراسیا هستیم که از طریق این ظرفیتها میتوانیم فرصتهای بازرگانی را در اختیار تجار خارجی از جمله ایرانیها قرار دهیم.
وی ادامه داد: عضویت جمهوری قرقیزستان در سازمان تجارت جهانی (WTO) این فرصت را در اختیار ما قرار میدهد که کالاهای خود از جمله محصولات ارگانیک کشاورزی را به کشور چین صادر کنیم، در چارچوب توافقنامه منطقه آزاد تجاری کشورهای مستقل مشترک المنافع نیز صادرات محصولاتمان به کشورهایی نظیر ازبکستان و تاجیکستان به راحتی انجام میشود.
سی دیکف با بیان اینکه موافقتنامه تشویق و حمایت از سرمایهگذاری میان دولت های ایران و قرقیزستان حدود 25 سال پیش به امضاء رسید، افزود: به همین دلیل در حاضر مانعی برای توسعه همکاری و سرمایهگذاری میان دو کشور وجود ندارد.