به گزارش رمزگشانیوز؛ محققان ابزار جدیدی را توسعه دادند که در آن برای تشخیص جعلی بودن ویدیوها از انعکاس نور در چشم استفاده می کند. این ویدئوهای فیک می توانند با استفاده از انتشار اطلاعات نادرست اهداف شوم بسیاری را دنبال کند. در آزمایشی که با کمک این ابزار انجام گرفته است تشخیص ویدئوهای فیک از واقعی حدود 94 درصد موارد با موفقیت همراه بوده است.
در این ابزار برای تشخیص واقعی بودن ویدئو از تجزیه و تحلیل قرنیهها استفاده می کنند. قرنیهها سطحی آیینه مانند دارند و میتوانند در مقابل نور حالت بازتابی داشته باشند. به این ترتیب امکان شناسایی ویدیو های دیپ فیک میسر میشود. در یک عکس واقعی انعکاس نور روی چشم یکسان است. در حالی که GANها تصاویری جعلی تولید میکنند که نمیتواند این موضوع را رعایت کند و در تصاویر غیرواقعی این مورد قابل تشخیص است.
هوش مصنوعی میتواند اختلاف بین نور منعکس شده در هر کره چشم را بررسی کرده و تفاوت آنها را تشخیص دهد. با بررسی ویژگیهای تصویر و دریافت امتیازها در نهایت مشخص خواهد شد که این تصاویر واقعی هستند یا خیر. البته این سیستم نیز با نقائصی همراه است. به عنوان مثال، در صورت مشاهده نکردن یک چشم در تصاویر امکان استفاده از آن وجود ندارد. همچنین در صورت نگاه نکردن سوژه به دوربین نیز نمی توان از این سیستم استفاده کرد و در نهایت تنها در تصاویر پرتره کاربرد خواهد داشت. محققان به دنبال راه حلی برای رفع این مشکلات هستند.
انتهای پیام/