به گزارش رمزگشانیوز «پیمان بضاعتی پور» با حضور در برنامه رادیویی «پنجشنبه خوب» که بهصورت ویژه به موضوع فضای سبز و محیطزیست اختصاص دارد، گفت: یکی از اصول مهم در توسعه فضای سبز شهری استفاده از پوشش گیاهی مناسب است.
وی گفت: از سال ۹۷ برای کاهش سطوح چمنکاری و گونههای جایگزین با اصلاح الگوی کاشت اقدام شده و از گیاهان پوششی همچنین «فیله آ» و در موارد بعدی از گونههای مشابه استفاده میکنیم.
کاهش وابستگی فضای سبز کرج به آب شرب
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج در خصوص حذف کامل سطوح چمنکاری از فضای سبز نیز گفت: اساساً حذف یکگونه از فضای سبز اقدامی غیر کارشناسی و موجب عدم تعادل اکولوژیک میشود و افزایش گونههای مهاجم نظیر فیله آ روی سلامت درختان نیز تأثیرگذار است.
بضاعتی پور شناسایی گونههایی با نیاز آبی کم و سازگار با شرایط اقلیمی را از اقدامات صورت گرفته در فضای سبز کرج عنوان کرد و افزود: زیتونتلخ به دلیل برخورداری از خاصیت اکولوژیکی بالا تاج و پوشش مناسب نسبت به توت در وهله نخست از گونههای غالب کاشت درخت در شهر کرج بوده و در موارد بعدی «توت نرک»، «کاکوزا» و «زبانگنجشک» استفاده میکنیم.
وی در بخش دیگری از کاهش وابستگی فضای سبز این کلانشهر به آب شرب شهری خبر داد و گفت: سومین تصفیهخانه این کلانشهر با ظرفیت ۱۰۰۰ مترمکعب در شبانهروز تا پایان تیرماه سال جاری در منطقه دولتآباد به بهرهبرداری میرسد.
تصفیهخانه دولتآباد تیرماه بهرهبرداری میشود
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج به شرایط سخت مالی و افزایش هزینههای پروژههای عمرانی اشاره کرد و گفت: اولین پکیج تصفیهخانه شهر کرج در منطقه حصارک در سال ۹۶ با هزینهای بالغبر یک و نیم میلیارد به بهرهبرداری رسیده و این میزان برای تصفیهخانه دولتآباد که در آستانه بهرهبرداری قرار دارد ۱۰ میلیارد تومان است.
بضاعتی پور گفت: با بهرهبرداری از این تصفیهخانه ۱۰ لیتر بر ثانیه از آب شرب شهری کم میشود و این میزان قطع حدود ۲۰ تا ۳۰ انشعاب آب شهری را شامل میشود، امیدواریم با استفاده از تکنیک اورهال قنوات، لایروبی چاهها و توسعه شبکه انتقال و توزیع میزان استفاده از آب شرب شهری برای فضای سبز را به حداقل برسانیم.
وی در بخش دیگری در خصوص مشکلات افزایش جمعیت سگهای بلا صاحب در کرج و مزاحمت ایجادشده برای شهروندان در پارکها و بوستانها عنوان کرد: این معضل در قسمت جنوبی شهر و درجایی که مرز مشترک با سایر شهرهای یا اقماری است، بیشتر دیده میشود و حل این مشکل نیازمند یک عزم همگانی و ورود مراجع بالادستی و قضایی است.
باز شدن درِ کاخ مروارید به روی مردم
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج همچنین بابیان اینکه ۲۷ هکتار فضای سبز مجموعه کاخ مروارید از سال ۹۸ در اختیار مدیریت شهری کرج قرار گرفت، گفت: با توجه به بازسازی و بهسازی و احیا فضای سبز و اقدامات عمرانی و زیباسازی صورت گرفته از روز شنبه درهای کاخ مروارید جهت بازدید شهروندان بازخواهد بود و با توجه به تصمیمات ستاد ملی کرونا اقدام لازم برای بازدید شهروندان از این مجموعه صورت خواهد پذیرفت.
بضاعتی پور همچنین افزود: با توافق انجامشده مدیریت شهری کرج و اعضای شورای پنجم و اداره میراث فرهنگی ساختمان اصلی کاخ مروارید نیز در شرف تحویل به شهرداری است و طبق برنامهریزی انجامشده مقررشده تا با توجه به اعتبارات اختصاصیافته در این زمینه ظرف مدت کمتر از ۲ سال کار بازسازی ساختمان کاخ نیز زیر نظر کارشناسان میراث فرهنگی و با رعایت اصول فنی و معماری صورت پذیرد.
انتهای پیام.