به گزارش رمزگشانیوز از وبدا، «علیرضا رئیسی» با بیان اینکه خوشبختانه اکنون بعد از توقفی که در تحویل واکسن داشتیم، وضعیت ما بهتر شده است، اظهار کرد: هیچ کمبودی در تزریق دُز دوم واکسن ها وجود ندارد و واکسن به میزان کافی تامین و توزیع شده است، حتی در برخی دانشگاهها درصدی هم بیش از نیاز آنها است. افراد بالای ۷۰ سال که دُز اول واکسن را دریافت نکردهاند با اعلام فراخوان دانشگاهها دُز اول را دریافت خواهند کرد. در برخی شهرها همچون تهران خوشبختانه 85 درصد 75 سال به بالاها دُز اول را دریافت کردهاند.
وی ادامه داد: از هفته آینده، به صورت هفتگی قریب به یک میلیون و ۷۰۰ هزار دُز واکسن ایرانی و خارجی به دست ما خواهد رسید که این روند 6 هفته ادامه پیدا خواهد کرد.
رئیسی با بیان اینکه طی این 6 هفته حدود ۹ میلیون دُز واکسن به دست ما خواهد رسید، بیان کرد: به محض اینکه هفته آینده محموله اول به دستمان رسید، واکسیناسیون افراد ۶۵ سال به بالا را آغاز خواهیم کرد. جمعیت این گروه حدود یک میلیون و ٨٠٠ هزار نفر است؛ یک هفته تا ١٠ روز بعد فراخوانی برای افراد ۶۰ سال به بالا که جمعیت آنها ٢ میلیون و ۴۶٠ هزار نفر است، خواهیم داد که به این ترتیب فاز دوم واکسیناسیون به پایان میرسد. بعد از آن در قسمت دو فاز دوم واکسیناسیون بیماران خاص (هموفیلی، تالاسمی، پیوندی و دیالیز) را آغاز میکنیم.
وی گفت: واکسیناسیون جانبازان ۵۰ درصد به بالا انجام شده است و در برخی استانها جانبازان بالای ۴۰ درصد هم واکسن دریافت کردهاند و جانبازان ۲۰ درصد هم در فاز بعد که تقریبا نیمه مرداد میشود، واکسینه خواهند شد.
اکنون برای افراد زیر ۱۸ سال واکسن تایید شدهای موجود نیست
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در مرداد ماه دو کار بسیار مهم واکسیناسیون معلمان و اساتید دانشگاهها را دستور کار داریم، اظهار کرد: برای بازگشایی مدارس تنها موضوع واکسن مطرح نیست. اکنون برای افراد زیر ۱۸ سال واکسن تایید شدهای موجود نیست و واکسیناسیون فعلا شامل حال دانشآموزان نخواهد شد، اما رانندههای سرویس مدارس، معلمان، کارکنان آموزش و پرورش را واکسینه خواهیم کرد، نیاز است آموزش و پرورش کلاسها را صبح و بعدازظهر برگزار کند، فاصلهگذاری در کلاسها را رعایت کرده و تعداد دانش آموزان حاضر در کلاسها را کاهش دهد و البته خانواده ها باید در این راستا آموزش ببینند.
وی گفت:خوشبختانه واکسن پاستور در حال نهایی شدن است و نتایج خوبی دارد و اگر نتایج کارآزمایی بالینی آن با موفقیت طی شود برای افراد زیر ۱۸ سال مفید خواهد بود و میتوان برای واکسینه کردن دانشآموزان هم از آن استفاده کرد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه درباره ویژگیهای واکسنهای تولید داخل گفت: خوشبختانه ما ۶ پلتفرم واکسن تولید داخل داریم که یکی برکت بوده و نوع آن ویروس غیرفعال است که شاید استفاده از این نوع واکسنها ٧٠ سال سابقه در دنیا داشته باشند. این پلتفرم ها کمترین عارضه را دارند که البته مطالعات ادامه دارد اما تاکنون نتایج اولیه بسیار خوب بوده است. اینکه میگویند چرا فاز سه واکسن داخلی طی نشده است و تزریق می شود؛ مگر سینووک، سینوفارم و اسپوتنیک در چه مرحله ای استفاده شدهاند؟ این واکسنها هم در همین مرحله تزریق شدهاند و مهمتر از همه اینکه مقام معظم رهبری اعتماد و این واکسن را دریافت کردند که بالاترین اطمینان بخشی به جامعه است که این واکسن تزریق خواهد شد؛ ضمن اینکه مطالعات فاز سه واکسن برکت در حال انجام بوده و مجوز استفاده اضطراری را گرفته است.
واکسن پاستور بزودی مجوز مصرف اضطراری را دریافت خواهد کرد
وی همچنین به واکسن پاستور اشاره و و اظهار کرد: واکسن پاستور هم در این هفته یا نهایتا هفته آینده مجوز مصرف اضطراری را دریافت خواهد کرد. واکسن رازی هم به احتمال خیلی زیاد طی یک تا دو ماه آینده یا نهایتا شهریور ماه به بازار خواهد آمد و شاید زودتر هم این اتفاق بیافتد.
معاون بهداشت وزیر بهداشت اظهار کرد: این اطمینان را می دهیم که از شهریور ماه به بعد از تولید داخل حداقل ماهیانه ١٠ میلیون دُز واکسن به دستمان خواهد رسید و با این حساب در هفت ماه پایانی سال ٧٠ میلیون دُز واکسن در اختیار خواهیم داشت و ١٠ میلیون نفر هم تا پیش از شهریور ماه واکسینه میشوند. از آنجایی که گروه هدف ما برای تزریق دُز اول ۶٠ میلیون نفر هستند بنابراین باید بگوییم که واکسن به اندازیه کافی داریم و این را در کنار واکسن هایی که خریداری کرده ایم، بگذارید. مطمئنم قولی که داده ایم محقق خواهد شد و تا پایان سال گروه هدف ما واکسینه می شوند.
رئیسی افزود: برخی تشویش ایجاد می کنند که باید بگوییم تاخیر و تعلل از طرف ما نبوده است و بدعهدی کردهاند؛ طرف هایی که میخواستند به ما واکسن بدهند، ندادند و ما هم نمیتوانیم کاری کنیم. تولید واکسن داخلی موجب افتخار است و باید قدر جوانانمان را بدانیم، اگر واکسن داخلی نبود با این قدرت و صراحت نمی توانستیم صحبت کنیم.
انتهای پیام/