رئیس سازمان مدیریت آرامستان های شهرداری کرج از آغاز بهکار بانک چشم ایران در بهشت سکینه(س) خبر داد.
به گزارش رمزگشانیوز روزهای پایانی سال ۹۹ تیمی از بانک چشم ایران با حضور در آرامستان بهشت سکینه (س)، با «حمیدرضا عسگری» رئیس سازمان مدیریت آرامستان های شهرداری کرج نشست مشترکی را در زمینه راه اندازی و فعالیت بانک چشم در این مجموعه برگزار کرد.
در این نشست که داودآبادی مدیرکل پزشکی قانونی استان البرز و دیگر مسئولان نیز حضور داشتند، تمامی زوایای راه اندازی شعبه بانک چشم ایران شعبه استان البرز در محل آرامستان بهشت سکینه (س) کرج بررسی و ابعاد مختلف آن سنجیده و مقرر شد که تفاهم نامهای جهت تحقق این مهم بین سه ارگان سازمان مدیریت آرامستان های شهرداری کرج، بانک چشم ایران و اداره کل پزشکی قانونی استان البرز منعقد شود که هم اکنون این مهم محقق شده است.
استقبال بی نظیر شهروندان کرجی از اهدای قرنیه
در این راستا رئیس سازمان مدیریت آرامستان های شهرداری کرج اظهار کرد: از روزهای ابتدایی سال ۱۴۰۰ با هماهنگی های انجام شده از سوی سازمان، عوامل و تیم تخصصی بانک چشم ایران به صورت آزمایشی در محل بهشت سکینه(س) کرج مستقر شدند تا اقدامات لازم جهت راه اندازی رسمی این مجموعه انجام شود.
حمیدرضا عسگری ادامه داد: هم اکنون پس از گذشت حدود سه ماه از فعالیت آزمایشی بانک چشم در بهشت سکینه (س)، طبق آمارها شاهد استقبال بی نظیر شهروندان استان البرز و کرج از این اقدام هستیم که جای خوشحالی دارد.
وی اعلام کرد: بعد از تهران، البرز دومین استانی است که دارای شعبه بانک چشم است و با توجه به استقبال مطلوب خانواده های عزادار از اهدای قرنیه متوفی خود به فرد نیازمند، تفاهم نامه مذکور منعقد شد و به امضای طرفین رسید.
رئیس سازمان مدیریت آرامستان های شهرداری کرج با اشاره به اینکه این مهم اقدامی خداپسندانه و دارای اجر اخروی است، گفت: در واقع راه اندازی این مرکز در آرامستان بهشت سکینه (س) عواید مالی برای سازمان آرامستان ها ندارد و صرفا بعد خیرخواهی و اجر معنوی آن مد نظر است.
اهدای قرنیه بین خانوادههای متوفی فرهنگسازی می شود
در این زمینه مدیرکل پزشکی قانونی استان البرز اظهار داشت: راه اندازی و آغاز به کار شعبه بانک چشم استان البرز و کرج در محل آرامستان بهشت سکینه (س) اقدام بسیار خوبی بود که انجام شد و هم اکنون شاهد رضایت خانواده های متوفی اهدا کننده قرنیه چشم و افراد نیازمند پیوند قرنیه هستیم.
حمید داودآبادی ادامه داد: در این تفاهم نامه سه جانبه، وظیفه اداره کل پزشکی قانونی، نظارت بر حسن اجرای مفاد تفاهم نامه و مراحل جداسازی قرنیه چشم متوفی می باشد که امید می رود زمینه های رضایت مندی بیماران نیازمند پیوند قرنیه را فراهم سازد.
وی ادامه داد: اهدای قرنیه نیز مانند دیگر اعضا، اقدامی خیر و انسانی است که امید می رود بین شهروندان فرهنگسازی شود.
کرج ظرفیت تامین نیاز پیوند قرنیه دیگر استانها را دارد
همچنین رئیس سالن تشریح اداره کل پزشکی قانونی استان البرز مستقر در بهشت سکینه(س) در این زمینه گفت: از ابتدای آغاز به کار شعبه بانک چشم در کرج، تاکنون با استقبال بی نظیر خانواده های متوفی روبرو بودیم که امید می رود این استقبال در ماه های آتی نیز ادامه داشته باشد.
دکترسیمین فرهادی ادامه داد: با فعالیت این مرکز تمام نیاز بیماران استان البرز که در صف اهدای قرنیه تهران مانده اند، برطرف می شود و حتی این ظرفیت را داریم که به دیگر استانهای نیازمند نیز کمک کنیم.
۱۷۶ چشم متوفی طی ۳ ماه در کرج اهدا شد
در بخش دیگری مدیر بانک چشم ایران نیز به روابط عمومی سازمان مدیریت آرامستانهای شهرداری کرج اعلام کرد: در فعالیت آزمایشی سه ماهه شعبه کرج بانک چشم، اقدامات لازم جهت تبلیغ فعالیت این مجموعه بین خانواده های عزادار انجام و با استقبال مطلوبی مواجه شد.
محمدحسین دشتی ادامه داد: در این راستا طی فرودین امسال از ۴۹ متوفی، اردیبهشت از ۶۶ متوفی و خرداد ماه جاری تا به امروز که ۲۴ خرداد است، از ۶۱ متوفی که دارای چشم سالم بودند و شرایط پیوند داشتند، قرنیه گرفته و در بانک چشم ثبت شد.
نوزاد ۳ ماهه تا افراد بالای ۸۰ سال در صف انتظار پیوند قرنیه هستند
در ادامه مدیر فنی تخصصی بانک چشم کشور نیز از روند اجرای امور در این مرکز گفت و اظهار داشت: یکسری بیماری هایی نظیر بیماری های عفونی و درگیر با سیستم عصبی وجود دارد که در صورت مبتلا بودن فرد به آنها، پس از فوت نیز نمی توان از قرنیه چشم استفاده کرد، پس از ابتدا اجساد متوفی بررسی می شود که از قبل بیماری زمینه ای داشته یا سالم بوده است.
مژگان رضایی ادامه داد: پس از دریافت رضایت نامه از خانواده متوفی، بسته به نوع نیاز بیماران در صف انتظار، میزان سن و نوع بیماری آنها، بخش درونی و لایه ای از قرنیه چشم متوفی طی ۵ دقیقه از جسد جداسازی می شود که در چهره ظاهری جسد هیچ گونه تغییری به وجود نمی آید.
وی گفت: پس از جداسازی لایه مذکور، بلافاصله به بانک چشم منتقل و مراحل لازم جهت غربالگری و فرآوری، آزمایش های مختلف انجام می شود تا بتوان عمل پیوند قرنیه را برای بیمار مورد نظر انجام داد.
رضایی یادآور شد: هم اکنون در صف انتظار بیماران پیوند قرنیه از نوزاد سه ماهه تا افراد بالای ۸۰ سال وجود دارند که بسته به نوع نیاز آنها قرنیه از اجساد سالم و با رضایت خانواده های آنها جداسازی می شود.
وی گفت: عمل پیوند قرنیه برای نوزادانی که از بدو تولد دچار مشکل هستند، بسیار مهم و حساس است چرا که در اثر عدم توجه و درمان در سنین بالاتر دچار تنبلی چشم و در نهایت نابینایی می شوند.
رضایی با اشاره به اینکه قرنیه های جداسازی شده از جسد فرد متوفی بر اساس نیازهای موجود بیماران فرآوری می شود، ادامه داد: این قرنیه تا ۱۴ روز قابلیت پیوند دارد اما زمان طلایی و حساس آن ۵ تا ۷ روز است که باید به این مهم توجه ویژه شود.
انتهای پیام/