نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت سلام به دنبال اصلاح نظام اداری است، گفت: شوراهایی ساخته شده و مصوباتی در این شورا به تصویب میرسد که معلوم نیست مسئولیتش با چه کسی است.
به گزارش رمزگشانیوز به نقل از مهر، «سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی» نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز(سهشنبه)، در بخش اول نیمه اول دومین مناظره انتخاباتی در خصوص برنامهاش برای مدیریت میانبخشی دولت، گفت: یکی از مشکلاتی که ما در نظام اداری کشور داریم و دولت سلام به دنبال اصلاح آن است، نظام اداری و نحوه تقسیم وظایف است.
وی افزود: از یکطرف وزارتخانههای بخشی داریم و از طرف دیگر وزارتخانههای موضوعی و در کنار اینها شوراهای سرپرستی و نهادهایی داریم که در بدنه دولت و بعضاً در خارج از دولت وجود دارند که تقریباً وظایف شبیه هم را اداره میکنند. مثلاً ما در حوزه فرهنگ ۳۸ سازمان فعال داریم، همین وضع در آموزش، بهداشت و سایر حوزهها دیده میشود و برای فرار از پاسخگویی، شوراهایی درست شده تا وزرا که مسئولین امر هستند و باید به مجلس و مردم پاسخگو باشند، با وجود این شوراها و مصوبات آنان، دیگر مسئول این تصمیمات نیستند.
مدل حکمرانی طراحی کردهایم
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: ما یک مدل حکمرانی بر اساس نظریه مردم رشید طراحی کردهایم که بر اساس آن تصدیها را کاملاً محیطی میکنیم و بر اساس اصل ۱۳۷ قانون اساسی در اختیار استانداران قرار میگیرد، یعنی مجموع بودجه، منطقهای توزیع میشود. همچنین به آنها اختیارات هیئت وزیران را میدهیم. دولت پنج فرماندهی در پنج حوزه اصلی پیدا خواهد کرد که هر کدام از این فرماندهان، فرمانده شورای عالی مربوطه هم خواهند بود؛ یعنی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان معاون رئیسجمهور، مسئول حوزه فرهنگی هم خواهد بود.
قاضیزاده هاشمی اظهار داشت: در حوزه دستگاههای امنیتی، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و در حوزه دستگاه اقتصادی، شورای اقتصاد مسئولیت خواهند داشت. همچنین سه حوزه کلی ایجاد خواهد شد، متشکل از رئیسجمهور، وزیر کشور و استانداران و مثلث دیگر میان رئیسجمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون اقتصادی است که نظام تحولی را دنبال میکند و یک حوزه، رئیسجمهور، رئیس دفتر رئیسجمهور، معاون برنامه و بودجه و رئیس سازمان اداری و استخدامی است که نظام تحولی دولت را دنبال خواهد کرد. حوزه بعدی، حوزه رئیسجمهور، رئیس دفتر رئیسجمهور و شورای عالی خواهد بود.
واکنش به مواضع مهرعلیزاده: ساحت علم را نباید محصور کرد
وی بیان کرد: در جلسه بعد صحبتی در خصوص جایگاه علمی علما شد که مصداقش در این جلسه آقای رئیسی است و امروز نیز دوباره درباره این موضوع صحبت شد. ما در میان علمای اسلام، دانشمندان بسیار بزرگی در حوزههای مختلف داریم از جمله علوم انسانی و اقتصاد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اینکه بخواهیم ما ساحت علم را محصور کنیم، یک نوع انحصارطلبی است.
بخش دوم؛ نقد به دیدگاههای نامزدها
قاضیزاده هاشمی، پیروزی تیم فوتبال و والیبال را تبریک گفت و اظهار داشت: شیطنتی در مورد محل برگزاری مسابقه فوتبال شد. به نظر من، وزارت خارجه و وزارت ورزش و جوانان باید قویتر ظاهر شوند. انشاءالله در دولت سلام اجازه نخواهیم داد که نهادهای بینالمللی هر کاری دلشان خواست با ما انجام دهند.
وی این پیروزی را نشاندهنده توانمندی جوانان خواند و گفت: شادترین و پرانرژیترین روزهای جوانی جوانان ما با مشکلاتی مواجه است؛ پنج سال محصول در یک اتاق به خاطر گذراندن کنکور، سربازی و کیفیت سربازی، تحصیل طولانی و درازمدت و گرفتن مدارک متعدد بدون فرا گرفتن مهارتهای کافی.
خانهدار شدن برای جوانان خواب و خیال است
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: بنده یک جراح سر و گردن هستم، وقتی به دوران تحصیل خود نگاه میکنم، برای علم و مهارتی که الان دارم، نصف این تحصیل کافی بود. اگر از جمع حاضر سئوال کنیم، بین کاری که الان انجام میدهید و عمری که برای تحصیل گذاشتهاید، چه نسبتی وجود دارد؟ دوستان هم چنین نظری دارند.
وی مهاجرت را در سالهای اخیر پدیدهای رو به رشد خواند و گفت: در دولتهای یازدهم و دوازدهم نرخ مهاجرت نخبگان چندین برابر شده است، جوانان ۲۰ تا ۳۰ ساله ما یا خسته از کنکور هستند، یا مشکل اشتغال و سربازی دارند، خانهدار شدن برایشان خواب و خیال است و در حسرت ازدواج و تشکیل خانواده هستند. کولبران نیز در دو راهی نان و جان هستند زیرا دولت سیاست روشنی برای آنها ندارد.
تلاش میکنیم که کنکور حذف شود
وی اظهار داشت: نقشآفرینان اصلی دولت جوان انقلابی، جوانان خواهند بود. جوانان گرهگشای مسائل کشور هستند. تلاش خواهیم کرد کنکور حذف شده، مسئله سربازی را حل و فصل خواهیم کرد، سربازی مشکل بودجهای دارد که بر عهده دولت است و در گفتگو با نیروهای مسلح به طرح جامع سربازی خواهیم رسید.
قاضیزاده هاشمی گفت: شهر به شهر وضعیتهای شغلی را درآوردهایم که برای جوانان هر شهر، شغل ایجاد خواهیم کرد. برای حل مشکل ازدواج، جهیزیه و مسکن جوانان نیز اقدام خواهیم کرد.
*بخش سوم؛ پاسخ نامزدها به نقدها
وی خاطرنشان کرد: در تهیه برنامه و رویکردها، باید برخی موضوعات به عنوان موضوعات پیشران باشد، اگر بنده معتقد باشم که مدل اداره کشور دچار اختلال است باید حکمرانی را تغییر دهیم.
معلولان نیاز به صدقه ندارند
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: مناظره را می توان به شکل دیگری هم برگزار کرد تا تفاوت در رویکردها دیده شود. به عنوان بخشی از جامعه که باید به آنها توجه ویژه شود، معلولین به عنوان شهروندان درجه یک هستند. ۱۰ درصد جامعه را معلولین تشکیل می دهند که آنها می توانند زندگی خود را اداره کنند و نیاز به صدقه و حمایت به عنوان محروم ندارند. باید صرفا ابزار زندگی معمولی و وسایل و آمادگی محیط برای آنها فراهم شود.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: در دولت سلام بنا داریم برای مناسب سازی معابر و غربالگری افراد دارای معلولیت و مسائل اجتماعی آنها مثل ازدواج طلاق برنامه ریزی می کنیم.
وی تصریح کرد: نکته دوم بسیار مهمی که در مطالب ندیدم موضوع جانکاه «کرونا» است و جهان گرفتار آن است و ما متأسفانه آمار فوت بالایی در کشور داریم که غیر قابل توجیه هم است. صدا و سیما آمار کشورهایی که اوضاع خرابی دارند را مرتب اطلاع رسانی می کند اما هیچ وقت از کره جنوبی و ویتنام و چین که آمار پایینی دارند چیزی نمی گوید.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: بسیاری از این کشورها هنوز واکسیناسیون را شروع نکردند. آنها یک دولت مقتدر و مدیر قاطع داشتند و دچار بی ثباتی در تصمیم گیری نبودند. اخیرا عزیزی در کلاب هاوس گفتند در مرداد ماه می توانستند ۱۸ میلیون دوز واکسن بیاورند و دولت همراهی نکردند.
قاضی زاده هاشمی بیان کرد: این میزان واکسن یعنی کاهش ۸۰ درصدی مرگ و میر در کشور. ابن حرف خیلی حرف وحشتناکی بود که زده شد که ما امکان آوردن واکسن داشتیم و از انجام آن جلوگیری شده است.
**نیمه دوم مناظره
قاضیزاده هاشمی خطاب به رقیبان خود گفت: این مناظرات برای فهم مردم از برنامه ها و تیم فکری همراه کاندیدای نامزدها است. حرکات نمایشی و پرداختن به حواشی برای جلب توجه این بار اثر نخواهد کرد.
وی ادامه داد: برخی دوستان در کلام خود صفات را جمع می بندند و می گویند کسانی که اینجا هستند اینگونهاند و جملات این چنین به کار میبندند. اینکه همه را به صورت جمع خطاب قرار می دهند موضوع درستی نیست و اگر درباره موضوعی همه را جمع می بندند و خطاب می کنند باید برای حرف خود دلیل بیاورند.
آموزش و پرورش، مهمترین وزارتخانه دولت است
نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره اجرای سند بنیادین تحول آموزش و پرورش و علل عدم موفقیت کامل آن اظهار کرد: مسئله آموزش و پرورش اساسی ترین مسئله هر کشور است. هر کشوری با وضعیت آموزش و پرورش سنجیده می شود. به نظر من مهم ترین وزارتخانه کشور همین وزارت آموزش و پرورش است.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: البته در نظام تعلیم و تربیت به تحولات بنیادین نیاز داریم و باید ببینیم محصولی که وزارت آموزش و پرورش قرار است به ما بدهد چه باید باشد. فارغالتحصیل در دوره عمومی باید کسی باشد که سواد زمان خود را داشته باشد، مهارت اجتماعی موثر برای ارتباط با دیگران را کسب کرده باشد و همچنین مهارت شغلی ساده ای برای اداره زندگی خود آموخته باشد.
وی ادامه داد: ۱۵ هزار نوع مهارت مختلف داریم. زمان این موضوع وقتی است که فرد به بلوغ می رسد یعنی در حدود سن ۱۵-۱۶ سالگی باید مهارت آموزی اتفاق بیفتد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره نظام حاکم آموزشی عنوان کرد: ما از سن ۷ سالگی تا ۱۸ سالگی اطلاعات زیادی را به دانش آموزان می دهیم؛ اما امروز نظام تعلیم و تربیت به سمت استعدادیابی رفته که در سن ۷-۸ سالگی انجام می شود و افراد بر اساس استعدادهایشان ارتقا پیدا می کنند.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: این روش استعدادیابی به نوعی هدایت تفصیلی برای افراد را محقق می کند. اما در نظام ما اینگونه نیست، دانشآموز را رها می کنیم و در نهایت یک مسابقه گذاشته ایم که برای همان مسابقه اطلاعات اضافه بسیاری به آنها تحمیل می کنیم.
وی در رابطه با اصلاح امور آموزش و پرورش گفت: اگر بخواهیم وارد اصلاح آموزش و پرورش بشویم، مسئله ورودی ما معلمان و موضوع منزلت آنها خواهد بود، باید کاری بکنیم که بالاترین رتبه شغلی در کشور رتبه معلمان باشد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اهمیت اجرای عدالت آموزشی عنوان کرد: نکته دوم بحث عدالت آموزشی است. امروز در برخی مدارس شمال تهران فردی برای تحصیل ۱۶ برابر دانش آموزانی در مراکز سایر استان ها هزینه میکند. همچنین ۱۹ مدل مدرسه کوچک و بزرگ داریم که انواع مختلفی از مدارس را ایجاد کرده است.
آینده را به پولداران میفروشیم
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: این روش نشان میدهد که آینده را داریم به پولداران میفروشیم، یعنی سیاستمداران، دانشمندان و نخبگان آینده کسانی خواهد بود که با پول آمده اند و وارد دانشگاه ها شدهاند
وی در انتهای زمان خود اظهار کرد: در تحول بنیادین آموزش و پرورش، مسئله حرفهآموزی و مهارت آموزی نکته مهم دیگری است که باید به آن پرداخته شود.
**بخش دوم نیمه دوم مناظره
نامزد انتخابات ریاست جمهوری بار دیگر خطاب به رقیبان خود، متذکر شد: در این جمع برای جلب توجه نباید هر حرفی را بزنیم. نزدیک انتخابات که می شویم یاد زنان کوله بران و معلولان و مستضعفان میفتیم. بارها این صحبت ها تکرار شده و مردم از پشت گیرندهها با شنیدن این حرف ها می گویند، یادمان هست که قبلی ها هم این حرف را زدند.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: وقتی دیدم در جمع نرخ به کار گیری بانوان داشت کم کم بالا می رفت می خواستم بگویم کل کابینه را از خانم ها انتخاب می کنم که دیگه دستی بالاتر از دستم نباشد، اما این تلقی ایجاد کردن برای بیننده هم مورد سوال خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه موضوع ما شایسته سالاری است، تصریح کرد: من کسی هستم که رئیس ستاد انتخاباتی ام یک بانو است که مادر سه فرزند است، می خواهم بگویم مادران هم می توانند در عرصه حاضر شوند و جایگاه بانوان چنین جایگاه خوبی است ولی خود زنان هم از ما شایسته سالاری می خواهند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: وقتی قرار است کاری به عهده کسی گذاشته شود باید بر اساس شایستگی باشد و بانوان بسیاری هم داریم که واقعا می شود تمام کابینه را از بانوان تشکیل داد.
قاضی زاده هاشمی با اشاره به وضعیت بیکاری در نقاط مرزی کشور، گفت: حالا که از مذاهب و اهل سنت صحبت می کنید، اگر راست میگویید به بیکاری در استان های مرزی کشور بپردازید که بیشترین میزان بیکاری کشور را دارند. بیکاری است که باعث شده برادران بلوچ ما به قیمت جان خود سوخت رسانی کنند و برادران کُرد ما کوله بری انجام دهند . باید به جای حرف های بیهوده این مشکلات اساسی را حل و فصل کنیم.
وی در رابطه با تصمیمات خود برای شوراها، اظهار داشت: این شوراها قانونی و مندرج در قانون اساسی هستند، اما یک گسست ساختاری بین شوراهای قانونی و نهادهای اجرایی وجود دارد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ما یک طراحی کرده ایم که دبیر هر شورای عالی، معاون رئیس جمهور و مسئول فرماندهی یک حوزه است. یکی از مشکلات دولت ها این بوده که در حوزه های مختلف از جمله اقتصاد، فرهنگ، سلامت، امور اجتماعی و مثل اینها مسئول مشخص نداشتهاند. در معضلات مهم با این مشکل رو به رو هستیم که دستگاههای مختلف متولیان متعدد دارد.
قاضی زاده هاشمی تاکید کرد: اگرچه رئیس جمهور، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی است اما حق وتو ندارد. مصوبه، مصوبه جمعی خواهد بود و رئیس جمهور مجری مصوبات خواهد بود و مسیر اجرای آنها را فراهم خواهد کرد.
**بخش پایانی مناظره
کارکرد وزارت خارجه باید تغییر کند
وی تاکید کرد: در اقتصاد ضمن اینکه باید درونزا باشیم باید به شدت برون گرا هم بود. این همان معنای اقتصاد مقاومتی است.بنابراین کارکرد وزارت خارجه باید منافع ملی و منافع اقتصادی را تأمین کند لذا باید تغییر پیدا کند و وزیر خارجه باید یک تاجر موفق بین المللی باشد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه 1500 شرکت دولتی داریم، اظهار داشت: این شرکتها خانه خلوت جناحهای سیاسی شده اند و هرکس برنده انتخابات می شود اهالی ستاد خود را در آنها شریک می کند.
قاضیزاده هاشمی افزود: البته اینها پنهان هستند و موارد بسیاری از سازمان های خصولتی هستند که دیوان محاسبات و سازمانهای نظارتی هم نمی توانند آنها را کنترل کنند.
وی تصریح کرد: طرح ،فراخوانی آماده کرده ایم تا از همه متخصصین برای عضویت در هیئت مدیره شرکتها به صورت شفاف دعوت شود. این روند را جمعی از استادان دانشگاه، داوری خواهند کرد تا 7500 نفری که می خواهند 1500 شرکت را مدیریت کنند انتخاب شوند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری خطاب به جوانان کشور ،گفت: جوانانی که منتقد وضع موجود و عدم به کارگیری نسل جدید در اداره کشور هستند، احساس می کنند پشت درب های بسته از طبقه ای باقی مانده اند، جوانانی که از دعوای راست و چپ و اصلاح طلب و اصولگرا خسته شده اند و می خواهند کشور خود را آباد و مقتدر و قدرتمند ببینند؛ این گوی و این میدان!
دولت سلام فراتر از حزب و جناح است
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: دولت سلام، دولت جوانان است، دولت نسل نو است و دولت کسانی است که سالهاست از نامشان نان خورده اند. دولت سلام فراتر از حزب و جناح است. دولت سلام، دولت جوانان کُرد، لر، لک، تات، بلوچ، سیستانی، عرب، ترکمن، بختیاری، تالشی، فارس، قشقایی، مازنی، مسلمانان شیعه و اهل سنت است.
وی تاکید کرد: ما جوانان آمدهایم که بگوییم جایگزین هرآنچه بوده است، هستیم. ما نسل جایگزین هستیم تا همه صالحین و متخصصین ، از همه جناحها و کسانی که عضو جناحی نیستند را به کار بگیریم و فرصت طلبان را از پای سفره انقلاب بلند کنیم و این سفره را بتکانیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: سفره انقلاب برای مردم است. ما پشتوانه ای به جز شما جوانان نداریم. کارتل اقتصادی، منابع مالی، حزب و جناحی در کار نیست. هرکس به صورت خودجوش عمل کند و هر جوان یک ستاد انتخاباتی باشد. «قبل از سلام جام تشهد گرفتهایم؛ ما کشتگان مسلخ عشقیم، والسلام»
انتهای پیام/