علی ترکاشوند گفت: بسیج اصناف ۷۰ درصد از بانک اطلاعاتی کاسبان امین را با همکاری اتحادیه ها تکمیل کرده و به واسطه محله محور بودن آنها سعی داریم فروشنده های مردمی را شناسایی و شبکه توزیع اقلام را به آنها بسپاریم.
به گزارش رمزگشانیوز پاسدار علی ترکاشوند با اشاره به اینکه یکی از شاخصه های رسیدن کالا با قیمت مناسب به دست مصرف کننده، کاسب های واسطه بین تولیدکننده و مردم است، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار تیتریک، گفت: در سنوات گذشته از این قشر به عنوان حبیب الله یا دوستان خدا یاد می کردند.
علی ترکاشوند با تاکید بر اینکه غالب کسبه در استان البرز امین هستند، افزود: متاسفانه دلال ها در روند توزیع کالا در مراکز پخش اختلال ایجاد می کنند لذا در نظر داریم بخش اعظمی از اقلام معیشتی را از طریق کاسبان امین به دست مردم برسانیم چرا که این افراد به سود اسلامی بازار اعتقاد دارند.
وی مناطق کمتر توسعه یافته استان البرز را در اولویت اجرای طرح کاسبان امین دانست و اظهار داشت: این طرح الگویی موفق و اقدامی تشویقی برای سایر کسبه خواهد بود و از طریق آن اقلام معیشتی کاملا عادلانه و با قیمت واقعی به دست مصرف کننده خواهد رسید.
ترکاشوند با اشاره به اینکه کسبه هم همانند مردم از شبکه دلال بازی موجود در بازار و ناهماهنگی موجود در دستگاه ها آسیب می بینند، تصریح کرد: ناهماهنگی در تخصیص ارز، نهاده های دامی و برخورد با زد و بند دلالان و برخی از کسبه باعث شده است کاسبان امین متضرر شده و با آسیب هایی مواجه شوند.
وی شناسایی شبکه دلال ها و سودجویی آنها برای به حداقل رساندن آسیب آنها به بازار را از دیگر اهداف اجرای طرح کاسبان امین در البرز دانست و گفت: با روند مذکور نه تنها دلالان از بازار حدف خواهند شد بلکه با رساندن اقلام معیشتی توسط کاسبان امین به دست مردم، روند توزیع کالا اصلاح می شود.
ترکاشوند با اشاره به اینکه شکست قیمت ها در گرو حذف دلالان از بازار است، افزود: بسیج اصناف البرز ۷۰ درصد از بانک اطلاعاتی کاسبان امین را با همکاری اتحادیه ها تکمیل کرده و با رصد و پایش این افراد و به واسطه محله محور بودن آنها سعی داریم فروشنده های مردمی را شناسایی و شبکه توزیع اقلام را به آنها بسپاریم.
وی اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به نهاده ها و ابهام در توزیع آنها بین مرغداری ها را دو عامل صف های مردمی برای خرید مرغ دانست واظهار داشت: متاسفانه برخی از مرغداری ها علی رغم دریافت نهاده، مرغ را به بازار تحویل نمی دهند و منفعت طلبی برخی فروشنده ها هم به آشفته بازار مرغ دامن شده است.
ترکاشوند ناهماهنگی بین اصناف صمت و جهاد کشاورزی را عامل جولان دلالان در بازار اعلام و تصریح کرد: متاسفانه بخش دولتی چابکی و انگیزه دلال ها را ندارد لذا این دلال ها با شبکه سازی در بازار افزایش قیمت مرغ را در استانی مانند البرز رقم زده اند.
وی فروش مرغ ۲۰ هزارتومانی در استان ها و توزیع آن با قیمت بالای ۳۰ هزارتومان در البرز را از ثمرات معضلات مذکور دانست و گفت: دلال ها شبانه روز در بازارها حضور دارند و بعضا پشتیبان کسبه هم شده اند لذا در نظر داریم اصلاح روند شکل بگیرد.
ترکاشوند اولویت اصناف را توزیع اقلام معیشتی اساسی و غیر لوکس اعلام کرد و افزود: در سال جاری فعالانه تر به کمک دولت می آئیم و در امتداد قوه مجریه حرکت می کنیم، متاسفانع سوءمدیریت بیداد می کند و دلیل آن این است آقایان درصددند مشکلات امروز را با راهکارهای قدیمی حل کنند.
وی اظهار داشت: برخورد با سوداگران، دلالان، قاچاقچیان وکسانی که با معیشت مردم سر و کار دارند باید با راهکارهای امروزی صورت گیرد، همچنین اگر از جوانان وکارشناسان استفاده شود مشکلات، از تامین ارز تا اختصاص نهاده های دامی حل شده و شبکه ای نظام مند را شاهد خواهیم بود.
ترکاشوند تصریح کرد: متاسفانه بازار امروز با روش های سنتی اداره شده و آقایان تمایلی به شرکت نخبگان و جوانان در اصلاح روند ندارند در حالی که رهبر معظم انقلاب جوانان را کلید برداشتن موانع می دانند، مگر می شود در استان البرزی که روزانه ۲۵۰ تن مرغ مصرف دارد و ۲۱۰ تن آن تامین می شود، علی رغم رساندن توزیع به ۳۰۰ تن هم شاهد افت قیمت نباشیم.
مسئول سازمان بسیج اصناف استان البرز در پایان خاطر نشان کرد: زمانی که کالا فراوان است اما قیمت پائین نخواهد آمد نقش دلالان بیشتر به چشم می آید، در این بین عدم چابکی دولت برای اصلاح روند مذکور فرارهای مالیاتی را به دنبال دارد و سیستمی معیوب و زیان ده را برای نظام ایجاد می کند در حالیکه جوانان و اهل فن می توانند راهگشای این موضوع باشند.