به گزارش رمزگشانیوز ؛ «اسماعیل جمیاری» در مراسم آزادی 30 زندانی بدهکار مالی و جرائم غیرعمد که با مشارکت خیرین اتاق بازرگانی البرز و همزمان با سالروز ولادت امام محمد تقی (ع) در محل اتاق بازرگانی البرز برگزار شد، اظهار کرد: امام حسین (ع) رفع حوائج مردم به دستان نیکوکاران را از جمله نعمات خداوند می خواند و چه نعمتی بهتر از آزادی زندانیان و کمک به خانواده های آنان است که ما همواره در ماه مبارک رمضان دعای اللهم فک اسیر را می خوانیم و اکنون این اسیران، زندانیان محکوم مالی هستند و باید این فرصت را مغتنم شمرد.
مدیرکل زندانهای استان البرز با بیان اینکه سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور در کنار مراقبت و نگهداری از زندانیان دو وظیفه مهم و رسالت اساسی در قالب مباحث تربیتی و حمایتی بر عهده دارد، افزود: بدون توجه به نوع جرم و میزان مجازات زندانیان پس از ورود آنها به زندان همه حقوق شهروندی بر حسب قانون و شرع از جمله آموزش، اشتغال و مهارت آموزی، بهداشت و درمان، فرهنگی، تربیتی و خدمات مددکاری و ... به آنها اعطا می شود.
وی تاکید کرد: نگاه زندانبانی اسلامی به زندانیان همواره نگاهی بر اساس رأفت اسلامی و کرامت انسانی افراد است که با تکیه بر آموزههای دینی موجب تقویت باورهای مذهبی زندانیان میشود تا امر بازپروری و بازسازی شخصیت و همچنین بازاجتماعی شدن آنان مهیا شود.
«جمیاری» با بیان اینکه از جامعه و مردم انتظار می رود تا به زندانی بعد از آزادی به چشم شخص گناهکار نگاه نکنند، تصریح کرد: زندانی به هر جرمی که وارد زندان شده به حکم قانون مجازات خود را گذرانده و باید برچسب زندانی از وی برداشته شود تا شخص رها شده از بند مجدداً وارد چرخه جرم نشود.
مدیر کل زندان های استان البرز با تاکید بر حمایت اتاق اصناف، فعالان بخش خصوصی، اتاق بازرگانی و صاحبان کسب و کار از زندانیان آزاد شده و همکاری با مرکز مراقبت پس از خروج زندانیان گفت: بحث اشتغال زندانیان آزاد شده اهمیت بسیار بالایی دارد، چون این زندانیان دارای خانواده هستند و غفلت از آنها ممکن است سبب افزایش آسیبهای اجتماعی شود.
عضو شورای قضایی استان با تاکید بر اینکه ماندن طولانی مدت زندانیان جرائم غیرعمد در زندان سبب تبعاتی جبران ناپذیر است، ادامه داد: فضاها و امکانات در زندانها محدود است و زندان ها نمی تواند جوابگوی تراکم جمعیت کیفری در این فضاها باشد، ازسویی تراکم جمعیت کیفری دارای آسیبهای بسیاری است و خانوادههای زندانیان نیز در نبود سرپرست خود با تهدیدهای زیادی مواجه هستند، پس لازم است تا ارگان ها و نهاد های دیگر به کمک زندان ها بیایند.
وی با اشاره به تعداد آزادی زندانیان در سال جاری افزود: از ابتدای سال جاری تا کنون بالغ بر 600 زندانی بدهکار مالی و غیرعمد از زندان های استان آزاد شده اند.
«جمیاری» تصریح کرد: بیش از 170 میلیارد تومان بدهی این زندانیها بود که با جلب رضایت از شکات، مبلغ آزادی آنها به کمتراز 10میلیارد تومان رسیده است.
مدیرکل زندانهای استان البرز گفت: امروز به مناسبت ایام مبارک ماه رجب و با همکاری و مشارکت خوب بسیج اصناف، بسیج حقوقدانان و خیرین اتاق بازرگانی البرز شاهد آزادی 30 زندانی بدهکار مالی و جرائم غیرعمد در استان هستیم که 2 تن از این افراد خانم هستند.
وی بیان کرد: کل بدهی این زندانیان بالغ بر 10میلیارد تومان بوده، که بخشی از آن توسط کمیته های صلح و سازش منجر به گذشت شاکی شده است، بخشی هم توسط مقامات قضایی تبدیل به اعسار شده و بخشی از آن در قالب تسهیلات بانکی بدون بهره و آورده مددجویان پرداخت شده و با کمک های اتاق بازرگانی، ستاد دیه استان، خیرین، انجمن های حمایت از زندانیان و مرکز نیکوکاری شهدای زندان ها در مجموع مبلغ یک میلیارد و 200 میلیون تومان تأمین و به شکات پرداخت شده است و ما امروز شاهد آزادی این زندانیان هستیم
«جمیاری» با اشاره به لزوم حمایت از خانواده زندانیان گفت: خانوادههای زندانیان هیچ نقشی در ارتکاب جرم آنها نداشته اند و اکنون بدون سرپرست هستند و نباید از آن ها غفلت کرد و در این خصوص نیازمند حمایت خیرین در این مورد هستیم تا شاهد ادامه چرخه جرم در جامعه نباشیم
مدیرکل زندانهای استان البرز در ادامه از تهیه و اهداء 14 سری جهیزیه به فرزندان خانوادههای زندانیان نیازمند استان برای نخسین بار سخن گفت که در قالب طرح حاج قاسم اجرا شده است.
وی در ادامه تعداد خانواده های متقاضی دریافت جهیزیه در استان را 100 خانواده اعلام کرد که در آینده مشمول این طرح خواهند شد.
«جمیاری» تصریح کرد: در قالب اقدامات حمایتی، اداره کل زندانهای استان البرز در مرحله نخست 63 دستگاه تبلت و گوشی هوشمند به دانش آموزان محروم از تحصیل اهدا کرده که امید است در مرحله ی بعدی با همکاری خیرین بخش خصوصی 50 دستگاه تبلت و گوشی هوشمند دیگر تهیه و در اختیار این دانش آموزان نیازمند خانواده زندانی قرار داده شود.
انتهای پیام/