به گزارش رمزگشانیوز «سید احمد میرجلیلی» عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز درخصوص طولانی شدن فرآیند صادرات میوه و ترهبار و صیفیجات اظهار کرد: در حال حاضر صادرات البرز در این زمینه از پایانههای گمرکی شهرهایی مانند بندرعباس انجام میشود و اقدامات لازم در این مورد از جمله اظهار و قرنطینه کالا در گمرک آن نقاط، طی کوتاهترین زمان ممکن صورت می گیرد.
وی در ارتباط با موضوع صادرات میوه و ترهبار و انواع صیفیجات در گمرک و منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بینالمللی پیام استان البرز بیان کرد: به عنوان صادرکننده میوه و ترهبار و انواع صیفیجات از البرز، هر زمانی که قرار است صادرات کالایی را داشته باشیم، انجام فرآیندهایی مانند نمونهبرداری از محصولات صادراتی، اظهار کالا و دریافت تاییدیه سلامت محصولات قرنطینه شده چند روزی به طول می انجامد؛ در حالی که از طریق پایانه گمرکی بندرعباس در نهایت ۶ ساعته این فرآیندها به انجام میرسد.
میرجلیلی با تاکید بر اینکه روزانه صادرات میوه و ترهبار و صیفیجات تولیدی استان البرز به کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله امارات، عمان، قطر و بحرین انجام میشود، گفت: زمانی که این صادرات از بنادری مانند جاسک، دیر و بندرعباس انجام میشود، نمیتوانیم رقم درستی از صادرات استان در این زمینه در اختیار داشته باشیم
وی تاکید کرد: اگر یک پنجره واحد صادراتی در البرز وجود داشته باشد و فرآیند کار صادرات محصولاتی مانند میوه، ترهبار و صیفیجات مانند دریافت گواهی مبدا، قرنطینه و اظهار کالا، پلمب و حمل آن طی چند ساعت انجام شود، دیگر نیازی به پیگیری صادرات مربوطه از دیگر بنادر کشور نیست.
میرجلیلی که از تولید کنندگان و صادر کتننده گان میوه و ترهبار و صیفیجات در البرز است، در خصوص آمار صادرات استان در این قالب توضیح داد: تاکنون حدود ۱۱ تا ۱۲هزار کانتینر صادرات میوه، ترهبار و محصولات صیفی به کشورهای حوزه خلیج فارس داشتهایم که از طریق گمرکات خارج از استان مانند بندرعباس انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه امسال در زمینه صادرات میوه و ترهبار و انواع صیفیجات از استان البرز به خارج کشور نسبت به سال ۹۸ با رشد خوبی مواجه شدهایم، گفت: رقم صادرات این محصولات از استان البرز در سال گذشته نزدیک به ۱۱هزار کانتیر بوده است.