printlogo


با ۲ استراتژی ملی و ۱۴ سازوکار عملیاتی؛
دولت گردشگری ایران را از رکود زمان جنگ خارج می‌کند
 دولت گردشگری ایران را از رکود زمان جنگ خارج می‌کند
کد خبر: 20571
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در تشریح برنامه‌های دولت برای عبور از پیامدهای جنگ ۱۲ روزه و بازگشت به مسیر توسعه، از تدوین راهبردهای کلان با ۱۴ سازوکار عملیاتی برای احیای گردشگری، بازسازی نشاط اجتماعی و صیانت از اشتغال خبر داد و تصریح کرد: باور عمومی باید شکل بگیرد که دولت در میدان است؛ با تمام توان، برای رضایت مردم.
فرهنگ و هنر- رمزگشانیوز؛ پایگاه اطلاع‌رسانی دولت نوشت: سیدرضا صالحی‌امیری در گفت‌وگوی تلویزیونی، با اشاره به پایان جنگ ۱۲روزه اخیر و آغاز فصلی نو در بازسازی ملی، گفت: این جنگ، صحنه‌ای از نبرد ترکیبی، چندلایه و همه‌جانبه دشمن برای تضعیف نظام اسلامی بود که با ناکامی دشمن و پیروزی اراده ملی به پایان رسید.
وی با اشاره به تلاش دشمن برای القای ناکارآمدی در عرصه ارتباطی، تصریح کرد: یکی از اهداف اصلی، تخریب رابطه عاطفی رسانه ملی با مردم و خانواده‌ها بود؛ چراکه رسانه به دنبال بازسازی این پیوند اجتماعی بود. ما اگرچه در سطح خرد آسیب‌هایی دیدیم، اما در سطح کلان، انسجام، همبستگی و هم‌صدایی ملت ایران دستاوردی ماندگار است.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با طرح این پرسش که «آیا دشمن به اهدافش رسید؟»، اظهار کرد: هدف اصلی، براندازی نرم و تغییر ساختار نظام بود؛ اما با وجود جنگ ادراکی، رسانه‌ای، اقتصادی و میدانی، این پروژه شکست خورد.
صالحی‌امیری در پاسخ به ادعای مطرح‌شده درباره کشف اورانیوم غنی‌شده در یکی از ابنیه تاریخی ایران گفت: ما به‌طور حقوقی و بین‌المللی این موضوع را پیگیری می‌کنیم. خبرنگاری از مدیرکل آژانس انرژی اتمی درباره این ادعا پرسید، اما پاسخ روشنی دریافت نکرد و این ادعا از سوی مدیرکل آژانس تایید نشد.
وی در ادامه با بیان اینکه ایران در سال ۲۰۲۵ در میان ۲۰ کشور هدف گردشگری جهان قرار گرفته است، گفت: سه مؤلفه کلیدی—جذابیت، امنیت و زیرساخت—مبنای این رتبه‌بندی است.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به اینکه گردشگری زنجیره‌ای از بیش از صد شغل را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، افزود: ما با کشورهای منطقه از جمله مصر، تاجیکستان، آذربایجان و عراق وارد مذاکره و توافق شده‌ایم. به‌طور خاص، کشور مصر با هویت تاریخی و مذهبی خود ظرفیت بالایی دارد. در حال حاضر، سالانه ۳.۵ میلیون گردشگر از عراق وارد ایران می‌شوند و هدف‌گذاری ما رساندن این عدد به ۵ میلیون است.
صالحی‌امیری با اشاره به اینکه ۵۰ درصد گردشگری ایران، مذهبی و زیارتی است، ادامه داد: در شرایط پساجنگ، دو استراتژی کلان با ۱۴ سازوکار تدوین شده است: نخست، توسعه گردشگری داخلی برای بازسازی نشاط اجتماعی و دوم، تقویت گردشگری خارجی با تمرکز بر گردشگری مذهبی، زیارتی و سلامت. هدف‌گذاری ارزی ما، ۱۰ میلیارد دلار است که ۲ میلیارد دلار آن از حوزه گردشگری سلامت تأمین می‌شود.
وی با اعلام ورود اولین پروازهای گردشگران عراقی پس از جنگ، گفت: این آغاز مسیر ما برای احیای گردشگری است. در افق شش‌ماهه، هدف‌گذاری کرده‌ایم که ۵۰ درصد ظرفیت پیشین بازیابی شود. هم‌اکنون ۲۳ هزار واحد اقامتی شامل هتل، بوم‌گردی و مهمانسرا در کشور فعال‌اند که نیازمند حمایت عملیاتی هستند.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از تدوین سیاست‌هایی برای تحریک تقاضای سفر داخلی خبر داد و افزود: برای ایجاد سفر ارزان و در دسترس، بسته‌ای سه‌جانبه طراحی کرده‌ایم: بخشی از هزینه‌ها را دولت، بخشی را بخش خصوصی (هتل‌ها و آژانس‌ها) و بخشی را مردم تأمین می‌کنند. این طرح هفته آینده در جلسه هیات دولت بررسی خواهد شد.
صالحی‌امیری با تأکید بر اینکه «سفر ابزار بازسازی نشاط اجتماعی، تقویت رضایت عمومی و حفظ اشتغال است»، ادامه داد: در حوزه صنایع‌دستی ۵۷۰ هزار نفر و در گردشگری ۱.۶ میلیون نفر اشتغال دارند. حفظ این ظرفیت اشتغال، جزو اولویت‌های قطعی دولت است.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که «آیا بناهای تاریخی در جریان جنگ آسیب دیدند؟» گفت: ما نسبت به حمله رژیم صهیونیستی به آثار تمدنی کشور نگران بودیم و با نهادهای بین‌المللی مکاتبه و هشدار رسمی ارسال کردیم. خوشبختانه به‌جز برخی آثار که تحت‌تأثیر امواج جنگ قرار گرفتند، تخریب جدی نداشتیم.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به برگزاری جلسات فشرده سه‌جانبه با تشکل‌های بخش خصوصی، بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و تأمین اجتماعی گفت: تا پایان شهریور، استمهال بیمه، مالیات و تسهیلات بانکی اعمال شده است. ما درخواست تمدید این مهلت به شش ماه را داده‌ایم تا فشار کمتری به بنگاه‌ها، ایرلاین‌ها، هتل‌داران و استارت‌آپ‌ها وارد شود.
صالحی‌امیری گفت: دولت فعالان این حوزه را در مسیر بازسازی اقتصادی یاری می‌کند. فردا نیز جلسه سراسری با مدیران گردشگری کشور با حضور سه وزیر برگزار خواهد شد تا راهکارهای عملیاتی برای رفع موانع تدوین و اجرا شود.
وی با اشاره به تداوم روند ثبت‌جهانی آثار تاریخی ایران در بحبوحه جنگ گفت: ما موفق شدیم دره‌های خرم‌آباد لرستان را با قدمت ۶۳ هزار سال به عنوان نخستین زیستگاه بشر هوشمند در ایران در یونسکو ثبت کنیم. این برای نخستین‌بار است که اثری جهانی، سابقه زیست بشر در ایران را با استناد علمی و تاریخی تأیید می‌کند.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به ثبت ۲۹ اثر جهانی ایران در یونسکو، از ثبت آثار دیگر در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: آثاری چون قلعه الموت و بافت تاریخی ماسوله در مراحل ثبت‌جهانی هستند و امیدواریم این مهم محقق شود.
صالحی‌امیری در تشریح برنامه پنج‌ساله وزارتخانه اظهار کرد: ما برنامه‌ای جامع، دقیق و زمان‌مند در بیش از دو هزار صفحه تدوین کرده‌ایم که با ذکر مکان، منابع مالی، نیروی انسانی و برش‌های سالیانه، مسیر تحقق اهداف را ترسیم کرده است.
وی افزود: دولت وظیفه‌ای سه‌گانه دارد: سیاست‌گذاری، حمایت‌گری و نظارت. تصدی‌گری وظیفه دولت نیست و باید به نهادهای تخصصی، صنوف و تشکل‌ها واگذار شود.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از وجود ۲۷۰۰ پروژه فعال در حوزه گردشگری و میراث‌فرهنگی خبر داد و گفت: در شورای راهبردی وزارتخانه تصمیم گرفته شد که هیأت امنای استانی با محوریت استانداران، مسئولان محلی و نخبگان تشکیل شود. مردم در نگهداری از آثار تاریخی، دلسوزتر از ما هستند.
صالحی‌امیری خطاب به ایرانیان خارج از کشور گفت: دکتر پزشکیان همواره با احترام از این جامعه نجیب و وطن‌دوست یاد کرده است. در جنگ اخیر نیز دیدیم که ایرانیان خارج از کشور چقدر نسبت به وطن خود دغدغه‌مندند. از همین‌جا، به‌نیابت از رئیس‌جمهوری، همه ایرانیان را به بازگشت به خانه خود دعوت می‌کنم؛ ما برای ورودشان فرش قرمز پهن می‌کنیم.











 
لینک مطلب: http://ramzgoshanews.ir/News/item/20571