رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به موج جمعیتی بسیار سریع در جامعه گفت: در حال حاضر ۱۲ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل داده اند به نحوی که کشور به لحاظ جمعیتی در حال ورود به سالمندی است.
جامعه- رمزگشانیوز؛ روابط عمومی سازمان بهزیستی نوشت: سیدجواد حسینی افزود: اگر ۱۴ تا ۲۱ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل بدهند، جامعه ما سالمند خواهد بود و در صورتی که این رقم به ۲۱ تا ۲۸ درصد برسد با جمعیت سالخورده روبرو هستیم و در صورتی که از ۲۸ درصد بیشتر شود جامعه شدیدا سالخورده را خواهیم داشت.
وی گفت:جمعیت کشور ما در ۱۴۳۰ با ۳۲ درصد سالمندی مواجه خواهد بود و یکی از سریع ترین کشورهایی است که وارد سالمندی میشود.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه میانگین سن بازنشستگی در کشور ما ۵۲ سال است و سن امید به زندگی نیز ۷۶ سال است، این بازه ۲۴ ساله دوره سالمندی است که حدود یک سوم عمر انسانها را تشکیل میدهد.
حسینی گفت: از طرفی نیز با جامعه ای مواجه هستیم که خانواده ها یا بدون فرزند هستند و اگر فرزند داشته باشند، نسل میانسال ما هستند که باید از این سالمندان نگهداری کنند و به دلیل تعدد نقش یا در خانه حضور ندارند و یا اینکه اگر حضور داشته باشند، تخصص این کار را ندارند، چون نگهداری و پرورش سالمند به مهارت نیاز دارد.
رییس سازمان بهزیستی افزود:در نتیجه ما الان به شدت نیاز به ورود حرفه ای به زیر ساخت زندگی برای یک سوم از عمر انسان هایی داریم که بر اساس تعالیم قرآنی و احادیث مرتب به احسان و منزلتدهی به آنان توصیه شدهایم. بنابراین مراکزی از این دست نه تنها در راستای عمل به آموزههای دینی بلکه در راستای نیازی هست که اگر به آن نپردازیم، یک بحران جمعیتی فراگیر کشور ایران را در کنار سایر بحرانها، تهدید میکند.
به گفته وی، البته تنها موضوع نگهداری این افراد مطرح نیست. به این دوره، دوره نقرهای و در اقتصاد نیز اقتصاد نقرهای گفته میشود. دوره نقرهای از دو سو می تواند به اقتصاد کشور کمک زیادی بکند. یکی اینکه بدون نیاز به آموزش مهارت و بیمه پردازی جدید و با استفاده از تجارب و مهارتهایی که در طی این سالها به دست آوردهاند، در کارهای سبکتر که اوقات فراغتشان را هم پر کند، به اقتصاد کشور کمک کنند.
وی افزود:از سوی دیگر در دنیا سریع ترین، ارزان ترین و فراگیرترین فرصت شغلی، مشاغل مرتبط با سالمندی شامل خانه سالمندان، توانبخشی سالمندان، تکنولوژیهای مرتبط و... هستند که ارزان و سریع هستند و از این باب هم میتوانید به اقتصاد کشور کمک کنید.
حسینی بار دیگر با تأکید بر موضوع سالمندی به عنوان یک مسئله روز جامعه، گفت: سازمان بهزیستی ماموریتها و وظایف بسیار زیادی دارد، اما با توجه به اینکه موضوع سالمندی موضوعی تقریبا مغفول در جامعه است، در تمام سفرها و جلسات استانی در سراسر کشور، سعی می کنم در تمام برنامه های مرتبط با سالمندان، به دلیل اهمیت بسیار زیاد این موضوع شخصا حضور پیدا کنم وتوجه و تمرکز افراد را بیش از پیش به این مقوله جلب نمایم.
بهرهمندی یک میلیون سالمند از خدمات بهزیستی در سراسر کشور
فاطمه عباسی معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی نیز در این مراسم با اشاره به ورود سریع کشور ایران به دوره سالمندی و همچنین عدم وجود شرایط نگهداری سالمندان در منازل گفت: نیاز به محیط هایی امن و سرشار از عاطفه برای نگهداری از سالمندان در کشور وجود دارد که هم شکاف بین نسلی را کم رنگ تر کند و فرزندان آنها بتوانند ارتباط بهتر و گرمتری با آنان داشته باشند.
وی افزود: یک میلیون سالمند در کشور از خدمات بهزیستی بهره مند می شوند و در حال حاضر ۵۹ هزار نفر مقیم مراکز مختلف سازمان بهزیستی هستند.
به گفته وی، از این تعداد ۱۶ هزار نفر سالمند و درصدی از آنها نیز افراد مجهول الهویه هستند.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت:۳۵۰ مرکز خانه سالمندان، ۵ مجتمع مسکونی سالمندان و همچنین
۱۵۰ مرکز روزانه داریم صورت روزانه به این عزیزان خدمترسانی میکنند.