printlogo


سخنگوی دستگاه دیپلماسی مطرح کرد
پاسـخ قـاطع ایـران به هرگونه تـعرض علیه امنیت ملی
پاسـخ قـاطع ایـران به هرگونه تـعرض علیه امنیت ملی
کد خبر: 19289
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان این مهم که «به هرگونه تعرض علیه تمامیت سرزمینی و امنیت ملی با قاطعیت پاسخ می‌دهیم»؛ در خصوص این موضوع که ایالات متحده پس از حملات نظامی به یمن، ادعاها و تهدیدهایی را در خصوص ایران مطرح کرده بود، پاسخ ایران به این سخنان چیست، گفت: ما به هرگونه تعرضی علیه تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران با قاطعیت پاسخ خواهیم داد و در این خصوص هیچ تردیدی وجود ندارد.
سیاست خارجی- رمزگشانیوز؛ به گزارش خبرنگار زمان؛ الهام آمرکاشی- اسماعیل بقایی -سخنگوی وزارت امور خارجه- سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان این مهم که «به هرگونه تعرض علیه تمامیت سرزمینی و امنیت ملی با قاطعیت پاسخ می‌دهیم»؛ در خصوص این موضوع که ایالات متحده پس از حملات نظامی به یمن، ادعاها و تهدیدهایی را در خصوص ایران مطرح کرده بود، پاسخ ایران به این سخنان چیست، گفت: ما به هرگونه تعرضی علیه تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران با قاطعیت پاسخ خواهیم داد و در این خصوص هیچ تردیدی وجود ندارد. اینکه اقدامات مردم مقاوم و قهرمان یمن را به دیگران منتسب می‌کنند در راستای نوعی جبران شکست‌های خودشان در این ۲۰ ماه گذشته است. همانطور که قبلا شنیدید، مردم یمن و دولت یمن به‌صورت مستقل در خصوص اقداماتی که لازم می‌دانند در حمایت از فلسطین صورت دهند، تصمیم می‌گیرند و این در راستای تصمیمات یمنی‌ها و در حمایت از مقاومت مشروع مردم فلسطین است.
سخنگوی وزارت امور خارجه صبح دیروز در آخرین نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه‌های داخلی و خارجی در سال ۱۴۰۳، ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان، بیان کرد: در هفته گذشته دستگاه دیپلماسی وظایف خود را انجام داد؛ سفر دکتر عراقچی به عمان که روز گذشته انجام شد. نشست سه جانبه پکن با حضور ایران، روسیه و چین، امروز سفر آقای غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌المل وزارت امور خارجه به وین را داریم که برای دیدار با مقامات آژانس راهی این سفر هستند. در تهران نیز تعاملات ما ادامه داشت و آقای تخت‌روانچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه نشستی را با سفرای کشورهای اروپایی داشتند و در خصوص روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ای گفت‌وگو کردند.

بقایی در ادامه در خصوص «حمله نظامی ایالات متحده به یمن» نیز گفت: حمله نظامی آمریکا به یمن که متاسفانه اولین‌بار هم نیست که انجام می‌شود، قطعا جنایت بوده و محکوم است که برخلاف همه اصول و موازین منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل صورت می‌گیرد. آمریکا متاسفانه جای قربانی و مجرم را اشتباه گرفته‌ است. جامعه جهانی، کشورهای اسلامی و سازمان همکاری اسلامی باید در این زمینه اقدام عاجلی انجام دهند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص «جزئیات نامه دونالد ترامپ و ارتباط احتمالی سفر وزیر امور خارجه به عمان با این نامه»؛ تبیین کرد: ما فعلا بنا بر انتشار رسانه‌ای این پیام نداریم. آنچه در رسانه‌ها منتشر شده عمدتا گمانه‌زنی است و فحوای نامه با توجه به صحبت‌های عمومی رئیس جمهور آمریکا فاصله‌ای ندارد. پاسخ ما به این مکاتبه پس از تکمیل بررسی‌ها از طریق مقتضی انجام خواهد شد. سفر وزیر امور خارجه به عمان ارتباطی به این نامه نداشت و از قبل برنامه‌ریزی شده بود. واقعیت این است که تحولات منطقه آنقدر سیال و شتابان است که اقتضا می‌کند کشورهای منطقه رایزنی‌های خود را به‌صورت فشرده انجام دهند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به تحولات اخیر در روابط ایران و ترکیه با ذکر این مهم که «تعاملات دو کشور ایران و ترکیه به صورت معمول ادامه دارد»؛ گفت: هر دو کشور نسبت به اهمیت حفظ و گسترش مناسبات و روابط بین دو کشور آگاه هستند. اختلاف‌هایی که در رابطه با مسائل منطقه از جمله در رابطه با سوریه بین ما و ترکیه وجود دارد، از مسیر گفت‌وگو و تعامل مدیریت می‌شود و به هیچ عنوان، هیچ کدام از طرفین تمایل ندارند که روابط خوب همسایگی بین دو کشور مسلمان و همسایه تحت‌الشعاع مسائل دیگر یا تحلیل‌های نامناسب قرار بگیرد. بنابراین رفت‌وآمدها و مراودات بین دو کشور در رابطه با حفظ روابط دوجانبه در عین مدیریت برخی اختلافات و تفاوت دیدگاه‌ها ادامه دارد.

«پیام‌های آمریکا بسیار ضد و نقیض و متناقض است»؛ موضوع قابل اشارۀ دیگر در نشست روز گذشتۀ بقایی با اصحاب رسانه بود که وی در خصوص ارسال پیام از سوی ایالات متحده گفت: آمریکا راه زیادی برای نشان‌دادن صداقت خودش دارد ولی واقعیت این است که پیام‌هایی که از آمریکا گرفته می‌شود، پیام‌های بسیار ضد و نقیض و متناقض است؛ یعنی همزمان با اظهار آمادگی برای مذاکره و گفت‌وگو، تحریم‌های گسترده بخش‌های مختلف تجاری و تولیدی ما وضع می‌شود. وزیر نفت ما که تنها جرمش انجام وظایف رسمی و قانونی و ملی او است، برای تولید و فروش نفت مورد تحریم قرار می‌گیرد که این اقدامات به هیچ عنوان با گفتار آمریکا همسان و سازگار نیست. اساساً مذاکره دیپلماتیک آداب و مقتضیاتی دارد که شما بپذیرید که منافع، متقابل است؛ اینکه بر اساس احترام متقابل و با نگاه برابر نگاه کنید و مهمتر از آن این است که تعهد آمریکا عملکرد بسیار نامناسبی دارد در طول این ۱۰-۱۵ سال نشان داده که به تعهداتش وفادار نیست و صحبت از گفت‌وگو و مذاکره را صرفاً به عنوان یک ابزار سیاسی و تبلیغاتی و روانی و نه به عنوان روشی برای حل‌وفصل اختلاف مدنظر قرار می‌دهد. پاسخ ما هم روشن است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه با اشاره به اینکه «ممنوعیت سفر اتباع ایرانی، نشانه خصومت سیاست‌مداران آمریکایی با ملت ایران است»؛ در خصوص ممنوعیت ورود اتباع برخی کشورها به ایالات متحده که عمدتا اتباع کشورهای مسلمان هستند، گفت: ممنوعیت سفر اتباع ۴۳ کشور مسلمان به آمریکا مصداق روشن نژادپرستی و تبعیض نژادی مبتنی بر دین و قومیت و ملیت هست که کاملا مغایر با موازین و قواعد حقوق بشری است. ممنوعیت سفر اتباع ایرانی به آمریکا نیز نشانه روشنی از خصومت و دشمنی سیاست‌مداران و سیاستگذاران آمریکایی با ملت ایران است. فکر می‌کنم این بخشی از تحرکات ایذایی و اعمال فشار علیه ایران هست که به اشکال مختلف در برهه‌های زمانی گوناگون علیه ایران اجرا شده است. در سطح بین‌المللی این اقدام آمریکا ضربه‌ای به اصل تعامل و تفاهم بین ملت‌ها و ترویج نفرت و تنفر بین اقوام و ملیت‌های مختلف است.

سخنگوی وزارت امور خارجه با ذکر این موضوع که «موضع‌گیری‌های سیاسی مقامات آژانس، هیچ اثر مثبتی ندارد»؛ در پاسخ به این سوال که از سفر معاون حقوقی و بین‌الملل به وین خبر دادید و ما همچنان شاهد سخنان مغرضانه مدیرکل آژانس در قبال ایران هستیم، آیا این موارد در دیدار با آقای گروسی مطرح خواهد شد، گفت: دیدار آقای غریب آبادی با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه تعامل و همکاری ما با آژانس است که از قبل ادامه داشته است و در چهارچوب معاهدات بین‌المللی ذیربط است. در عین حال با توجه به اینکه تهدیدها علیه برنامه هسته‌ای ایران و علیه تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران در این روزها افزایش پیدا کرده طبیعی است که ما رایزنی ‌های خودمان را برای بررسی ابعاد مختلف فنی و عملیاتی مرتبط با این موضوعات افزایش بدهیم و در تعامل با مقامات آژانس هم نسبت به تبعات و آثار چنین تهدیدهایی هشدار بدهیم. ما بارها این را تکرار کرده‌ایم باز هم تکرار می‌کنیم که موضع‌گیری‌های سیاسی مقامات آژانس و شخص مدیرکل هیچ اثر مثبت و سازنده‌ای در روند همکاری‌های بین ایران و آژانس نخواهد داشت.

موضوع «برجام»؛ کمافی‌السابق از دیگر موضوعات قابل اشاره در نشست سخنگوی وزارت امور خارجه با اصحاب رسانه بود که وی با اشاره به اینکه «اروپایی‌ها از توان بازیگری خود در موضوع برجام استفاده نکردند»؛ در خصوص نگرانی کشورهای اروپایی نسبت به کاهش نقش خود در موضوع هسته‌ای ایران و برگزاری نشست شورای امنیت در این رابطه، گفت: یکی از کارهای دستگاه دیپلماسی این است که با توجه به ارزیابی از سوابق موضوعات و پیش‌بینی از آینده تحولات در خصوص احتمالات پیش‌رو ارزیابی داشته باشد و بر آن اساس پیشنهادات خود را به مقامات تصمیم‌گیر ارائه کند. درباره نگرانی کشورهای اروپایی از تضعیف نقش خودشان این نگرانی است که خودشان باید پاسخ دهند. کشورهای اروپایی یک فرصت بسیار منحصر به‌فرد در اختیار داشتند که توان و اعتبار بازیگری خود را در سطح بین‌المللی نشان دهند و آن فرصت برجام و مذاکرات هسته‌ای بود. خودشان در مقطعی این فرصت را قدر ندانسته و بعد از خروج آمریکا از برجام به تعهداتشان عمل نکرده و بعد از آن هم نقش سازنده‌ای نداشتند. خودشان باید نقش خود را پاس بدارند.










 
لینک مطلب: http://ramzgoshanews.ir/News/item/19289