رئیس پلیس فتا کشور به افزایش ۹ درصدی کشف جرایم سایبری طی سال جاری در کشور اشاره کرد و گفت: کارشناسان پلیس فتا به صورت شبانهروزی مشغول پایش و رصد فضای مجازی هستند ضمن اینکه کاهش جرایم در این بخش نیازمند آگاهی و همکاری کاربران است.
البرز- رمزگشانیوز؛ سردار وحید مجید روز یکشنبه در آیین اختتامیه پنجمین پویش کودکان سایبری در استان البرز اظهار کرد: بین ۷۰ تا ۸۰ درصد جرایم در فضای مجازی متاثر از ناآگاهی کاربران است که سبب شده افراد شیاد با ترفندهای مختلف از آنها کلاهبرداری کنند که عمده این جرایم نیز به ترتیب کلاهبرداری اینترنتی، برداشتهای اینترنتی، هتک حیثیت، دسترسی غیرمجاز به دادهها و مزاحمتهای اینترنتی است.
وی گفت: خوشبختانه استان البرز در بخش کشف جرایم رتبه اول کشور را کسب کرده است که امسال آمار کشفیات دراین استان بیش از چهار درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است .
سردار مجید بیان کرد: از شروع ویروس کرونا درسال ۹۹ فعالیت پویش «کودکان سایبری» در کشور آغاز شد که نقطه اولیه این پویش راهاندازی سامانه آموزشی شاد بود که دانش آموزان درفضای سایبری مشغول به تحصیل شدند.
وی یادآورشد که طی سال جاری ۴۴ هزار کاربر درمسابقه نقاشی پویش کودکان سایبری شرکت کرده و بیش از ۶۶ میلیون کاربر از پیام هشدارهای پیشگیری پلیس فتا بازدید کردند.
وی گفت: با شیوع ویروس کرونا در کشور بیش از ۷۰ درصد فعالیتها در فضای مجازی صورت گرفت که مسوولیت کاربران و پلیس را دراین زمینه صدچندان کرد.
رئیس پلیس فتا کشور افزود: یکی از عوامل مهم پیشگیری از آسیبهای اجتماعی کودکان در فضای مجازی، افزایش آگاهی خانوادهها، ارتقای سواد فضای مجازی کودکان است که متاسفانه برخی خانواده ها نسبت به این مهم ناآگاه هستند.
وی گفت: والدین باید از طریق فضای مجازی و برخی سایتهای آموزشی نسبت به یادگیری و ارتقای سواد سایبری خود اقدام کنند و از کودکان خود در فضای مجازی همانند فضای حقیقی محافظت کنند.
سردار مجید یادآورشد که کاربران با آموزشهایی که در فضاهای مختلف توسط پلیس فتا ارائه میشود استفاده کنند.
وی بیان کرد: خانوادهها در این شرایط مسوولیت سنگینی برعهده دارند که مهمترین آن سواد رسانهای در بستر فضای مجازی است که باید روش درست رفتار کردن، همراهی و ارتباط صمیمی با فرزندان خود داشته باشند .
وی با اشاره به اعتیاد برخی از نوجوانان به فضای مجازی و اینترنت تاکید کرد: پلیس فتا به صورت دائم در حال آگاهسازی خانوادهها و کاربران فضای مجازی از طریق رسانهها و شبکهپهای اجتماعی است؛ هرچند لازم است خانوادهها افزایش سطح آگاهی و رصد دائم فعالیتهای کودکان و نوجوانان در فضای سایبر، از آسیبهای احتمالی که متوجه فرزندانشان است، پیشگیری کنند.
در پایان این همایش به ۲۰۰ نفر از کودکان ونوجوانان که در پویش نقاشی کودکان سایبری شرکت کرده بودند هدایایی اعطا شد.