وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برگزاری هفته علم ایران و عراق یک فرصت مناسب است تا دو کشور برای طراحی همکاریهای بلند مدت علمی با یکدیگر اقدام کنند. در این راستا دین، زبان و میراث مشترک تمدنی، پایههای استوارِ تعمیق روابط دو کشور است.
فناوری- رمزگشانیوز؛ پایگاه اطلاعرسانی دولت نوشت: حسین سیمایی صراف در آیین افتتاحیه هفته علم ایران و عراق در دانشگاه الزهرا(س) در شهر مقدس کربلا با قدردانی از وزیر آموزش عالی عراق و تمام دست اندرکاران این اجلاس گفت: این رویداد فرصتی گرانبها برای تأمل در تاریخ مشترک، میراث علمی غنی و قابلیتهای نامحدود همکاری میان دو ملت بزرگ ایران و عراق فراهم آورده است.
وی تصریح کرد: ایران و عراق، بهعنوان دو کشور همسایه با تاریخی کهن و تمدنی بهقدمت هزاران سال، همواره در خط مقدم تولید علم، فرهنگ و دانش در کنار یکدیگر بوده و مهد بزرگترین مراکز علمی و فرهنگی در جهان اسلام بودهاند؛ که از جمله آنها میتوان به حوزههای علمیه در نجف و کربلا در کشور عراق و حوزههای علمیه و مراکز دانش در خراسان ایران اشاره کرد.
وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری افزود: دانشمندانی همچون شیخ طوسی، خواجه نصیرالدین طوسی، فارابی، ابن سینا و دیگر بزرگان علم و دانش، همواره پلی برای ارتباط میان دو ملت بودهاند و امروز نیز آثار آنان همچنان چراغ راه نسلهاست.
سیمایی صراف تاکید کرد: برگزاری هفته علم، گامی مهم برای تعمیق همکاریها و بهرهبرداری از میراث علمی و فرهنگی مشترکمان خواهد بود؛ ما بهعنوان دو ملت بزرگ از ظرفیتهای علمی و فرهنگی فراوانی برخورداریم که میتوانند پایهای مستحکم برای همکاری پایدار ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه ایران و عراق به توسعه نیازمند هستند و این توسعه تنها از طریق حرکت علمی و پژوهشی ممکن میشود، اظهار کرد: دین، زبان، و میراث مشترک تمدن اسلامی، پایههای استواری برای تعمیق روابط بین دو کشور هستند.
وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری افزود: از دیرباز، سنتهای پژوهشی در حوزههای علمیه و دانشگاههای ما نشاندهنده پیوند نزدیک بین علوم اسلامی و تجربی بوده است؛ و اکنون باید این پیوندها را تقویت کرده و گامی بزرگ بهسوی پیشرفت علم و فناوری برداریم.
سیمایی صراف گفت: هفته علم یک فرصت بینظیر برای یادگیری از دستاوردهای یکدیگر و همچنین برای طراحی برنامههای بلندمدت و عملی برای آینده همکاریهای دو کشور است.
وی به برخی از محورهای اصلی همکاری علمی که میتوانند به تقویت روابط کمک کنند اشاره و تصریح کرد: تعریف پروژههای پژوهشی مشترک در موضوعاتی مانند مسائل زیستمحیطی، مدیریت منابع آب و انرژی، و علوم پزشکی از جمله حوزههای اولویتدار هستند که میتوانیم از طریق همکاری در آنها به پیشرفت چشمگیری دست یابیم.
وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری، تبادل استادان و پژوهشگران را محور دیگر همکاری دانست که به ایران و عراق این امکان را میدهد تا با تقویت برنامههای تبادل علمی، نسل جدیدی از پژوهشگرانی را پرورش دهند که درک عمیقی از مسائل دو کشور دارند و راهحلهای مؤثری ارائه میدهند.
سیمایی صراف تاکید کرد: باید همکاری در فناوریهای پیشرفته را با جدیت دنبال کنیم و از فرصت همکاری در حوزههایی مانند هوش مصنوعی، زیستفناوری، و فناوری نانو غافل نباشیم.
وی به حمایت از پژوهشهای علوم انسانی و اسلامی اشاره کرد و گفت: با توجه به میراث غنی مشترک میان ایران و عراق، میتوانیم پژوهشهای گستردهای در حوزههایی مانند تاریخ، فلسفه، و عقاید انجام دهیم که نهتنها الهامبخش دو ملت، بلکه کل جهان اسلام خواهند بود.
وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه ایران و عراق هر یک به تنهایی از امکانات علمی عظیمی برخوردارند و دانشگاههای دو کشور در رتبهبندیهای جهانی جایگاههای برجستهای دارند تاکید کرد: همکاری میان دو کشور میتواند این ظرفیتها را در خدمت حل مسائل منطقهای و جهانی قرار داده و الگویی برای دیگر کشورها باشد.
سیمایی صراف در پایان به نقش مهم رهبر معظم انقلاب اسلامی در ایران و مرجع بزرگ شیعه حضرت آیتالله العظمی سید علی سیستانی در عراق اشاره کرد و گفت: این بزرگان همواره در ترویج علم و دانش و تقویت روحیه همکاری میان دو ملت پیشگام هستند.