printlogo


تامین مسکن اقشار کم درآمد با حفظ شان مردم در اولویت وزارت راه و شهرسازی
تامین مسکن اقشار کم درآمد با حفظ شان مردم در اولویت وزارت راه و شهرسازی
کد خبر: 18340
وزیر راه و شهرسازی با حضور در گفت‌وگوی ویژه خبری صدا و سیما برنامه‌های این وزارتخانه و اقدامات انجام شده را اعلام کرد.
راه و مسکن- رمزگشانیوز؛ پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی نوشت: فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی شامگاه شنبه هشتم دی‌ماه در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما بخشی از اقدامات انجام شده و اولویت‌ها و برنامه‌های این وزارتخانه در حوزه مسکن و راه را تشریح کرد و در بخشی از سخنان خود ضمن اشاره به اصل ۳۱ قانون اساسی و حق داشتن مسکن مناسب گفت: حق هر فرد ایرانی برخورداری از مسکن است.
وی با اشاره به قانون برنامه هفتم توسعه یادآور شد: کمبود و ناترازی در تولید مسکن پر رنگ نیست اما دسترسی افراد کم درآمد به مسکن بسیار مشکل است که در صدد رفع این مشکل هستیم.

تعهد دولت ساخت ۱.۵ میلیون مسکن تا ۵ سال آینده است
صادق از تعهد دولت ظرف ۵ سال آینده برای تولید ۱.۵ میلیون مسکن حمایتی گفت و تاکید کرد: اولویت اصلی دولت تولید مسکن برای ۸۰۰ هزار نفر ثبت نام کنندگان و متقاضیان مسکن ملی است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر ۲ میلیون واحد مسکونی خودمالک در کشور در دست ساخت بوده و یک میلیون واحد روستایی نیز در دست عملیاتی شدن است.
وی افزود: البته اکنون ۲۰۰ هزار واحد به وام ۵ درصد متصل شده‌اند و همچنین ۵۰۰ هزار واحد نیز می‌بایست در بافت‌های فرسوده ساخته شوند که همه این‌ها روش‌های قانونی پیش‌بینی شده در برنامه هفتم توسعه است.
صادق در ادامه به صورت ویژه به طرح نهضت ملی مسکن پرداخت و توضیح داد: در حال حاضر به ۸۰۰ هزار نفر متقاضی مسکن ملی در کشور متعهدیم که این‌ها می‌بایست به سیستم بانکی متصل شوند، با مشارکت بانک‌ها ۴۰۰ هزار متقاضی در حال طی فرایندهای عملیاتی بوده و مراحل پیشرفته کاری پروژه‌ها در دست انجام است و برای ۳۰ هزار نفر نیز در عرض ۴ ماه گذشته این اتصال به سیستم بانکی انجام شده است.

قدردانی وزیر راه و شهرسازی از کمیسیون عمران مجلس برای همراهی در اتصال سیستم بانکی به ۸۰۰ هزار متقاضی مسکن ملی
وزیر راه و شهرسازی ضمن تقدیر از تعامل مثبت کمیسیون عمران برای اتصال سیستم بانکی به ۸۰۰ هزار متقاضی مسکن ملی گفت: بخشی از این‌ها مطالباتی است که می‌بایست با سرعت بیشتری پاسخ داده شود و البته تامین مسکن بخشی از این ۸۰۰ هزار متقاضی در مراحل مختلف عملیات ساخت اعم از آماده سازی زمین، فونداسیون، اجرای فونداسیون و یا مرحله نازک کاری است. همچنین منابع آماده‌سازی نیز به صورت ویژه در دست پیگیری است.

تاکید بر تحویل مسکن به مردم همراه با خدمات زیربنایی و روبنایی
وی تاکید کرد: تمام تلاش ما ساخت مسکن در شأن مردم است که به جز آماده سازی می‌بایست خدمات زیربنایی در حوزه انرژی شامل آب، برق گاز و خدمات روبنایی شامل مسجد، مدرسه، کلانتری و غیره نیز هم‌زمان در اختیار مردم این سایت‌ها قرار گیرد و در این خصوص تعاملات بیشتر و مثمرثمرتر با وزارت نیرو نیز در دست انجام است.
صادق گفت: مؤکداً می‌گویم صرفاً به دنبال تحویل واحد مسکونی نیستیم و تامین خدمات روبنایی و زیربنایی در اولویت است.
عضو کابینه دولت چهاردهم در خصوص روش‌های مختلف تامین زمین و راهکارهای عملیاتی وزارت راه و شهرسازی برای این موضوع گفت: در روش اول، محدوده‌های شهری که زیرساخت‌های بسیار خوبی برای ساخت مسکن دارند، ادارات کل راه و شهرسازی می‌بایست راسا وارد شوند و این زمین‌ها به چرخه مسکن بازگردند، در غیر این صورت تغییر کاربری و ترغیب مالکین راهکارهای بعدی است.
وی افزود: به جرات می‌توانم بگویم که حدود ۱۰ درصد اراضی خالی شهرها می‌توانند وارد چرخه ساخت مسکن شوند.
وزیر راه و شهرسازی به روش دوم تامین زمین اشاره کرد و گفت: این روش مربوط به اراضی شهرهایی است که باید افزایش به محدوده و مباحث الحاقات در خصوص این شهرها انجام شود.
صادق ادامه داد: مفتخرم که بگویم در طول ۵ سال گذشته ۷۰ هزار هکتار الحاق توسط وزارت راه و شهرسازی انجام شده و در طول سه سه ماه گذشته ۳۰۰۰ هکتار زمین به محدوده‌های الحاقی شهرها اضافه شده است.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در خصوص مدل دوم تامین زمین و بحث الحاقات، ذکر این نکته الزامی است که ما زمین‌هایی را به چرخه ساخت مسکن می‌آوریم که مشکلات تخصصی ساخت مسکن نداشته باشند، برای مثال دچار مشکل تصرف حقوقی نباشند یا روی حرایم و گسل‌های شهری قرار نگرفته باشند، همچنین دسترسی‌ها برای این زمین‌ها قابل تامین باشد.
وی افزود: البته این نکته هم مهم است که زمین‌ها که به لحاظ هزینه‌های آماده‌سازی بار مالی سنگینی برای وزارت راه نداشته باشند چرا که هزینه‌های آماده‌سازی در برخی مواقع از هزینه‌های ساخت حتی بیشتر است.
صادق البته به موضوع مهم دیگری نیز در خصوص الحاقات اشاره کرد و آن اولویت تامین آب در گستره ایران زمین بود.
مدل سوم تامین زمین که وزیر راه و شهرسازی به آن اشاره کرد مکان‌یابی شهرک‌ها و افزایش محدوده‌های شهری بود.
وی در این بخش از سخنان خود تصریح کرد: هر دو هفته یک بار به صورت منظم و مستمر شورای عالی شهرسازی و معماری برگزار می‌شود.

برگزاری جلسه شورای عالی مسکن با حضور رییس جمهور
وزیر راه و شهرسازی این نوید را داد که طی هفته جاری شورای عالی مسکن که اولین شورای عالی مسکن دولت چهاردهم و در زمان وزارت وی است، با حضور رئیس جمهور پزشکیان برگزار خواهد شد.
صادق در ادامه به روش دیگر تامین زمین اشاره کرد و گفت: در قانون جهش تولید مسکن و همچنین برنامه هفتم توسعه ظرفیت بسیار خوبی برای بافت فرسوده شهرها دیده شده است.
وی با بیان اینکه حدود ۲۵ درصد مساحت شهرهای کشور فرسوده هستند، گفت: در بافت فرسوده، تولید مسکن ایمن به دلیل وجود زیرساخت‌های شهری، خیابان و خیابان کشی و خدمات زیربنایی از جمله مدرسه و مسجد وجود دارد اما نکاتی در این خصوص مطرح است، اول اینکه در خصوص بافت‌های فرسوده می‌بایست مساکن نا ایمن به مساکن ایمن تبدیل شوند و دوم اینکه خدمات شهری و شهرسازانه در بافت‌های فرسوده برای مردم کمتر برخوردار این بافت‌ها تامین شود.
وزیر راه و شهرسازی نکته سوم را ضوابط تشویقی بافت‌های فرسوده دانست و تاکید کرد که این موضوع در تمام شهرهای مشمول هرچه سریع‌تر ابلاغ شود.
وی در ادامه به تسهیلات و افزایش و سرعت در پرداخت آن‌ها اشاره کرد.

افزایش تسهیلات در جلسه شورای عالی مسکن پیگیری می‌شود
صادق در این خصوص از افزایش تسهیلات و برنامه‌ریزی در این خصوص و همچنین پیگیری این مسئله در اولین شورای عالی مسکن با حضور رئیس جمهور خبر داد.
وزیر راه و شهرسازی در خصوص مدل نهایی و آخرین برنامه‌های وزارت متبوعش برای تامین زمین گفت: تفاهم‌نامه‌هایی برای اجرایی شدن و رسیدن به راهکارهای عملیاتی ظرفیت‌های قانون جهش تولید مسکن در مباحث مرتبط با تامین زمین، با نیروهای مسلح، بازنشستگان، آموزش و پرورش منعقد شده است.
وی افزود: ابتدا آسیب شناسی روی این تفاهم‌نامه‌ها انجام شد، همچنین سازمان‌ها و نهادهای مرتبط می‌بایست آورده خود را چه در بحث زمین و چه در خصوص تسهیلات با وزارت راه و شهرسازی به اشتراک بگذارند.
صادق ادامه داد: با نهادهای پشتیبان و تعاونی‌ها گفتگوهایی توسط وزارت راه انجام شده و از ظرفیت زمین‌های معادن و صنایع استفاده خواهیم کرد و البته مولدسازی‌ها نیز به این تفاهم‌نامه‌ها کمک خواهد کرد.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: علاوه بر تسهیلات قانون جهش تولید مسکن، تسهیلات نهادها و وزارتخانه‌ها در خصوص مسکن نیز می‌تواند برای کارمندان این سازمان‌ها کارگشا باشد.

ساخت مسکن حمایتی متوقف نشده و نخواهد شد
فرزانه صادق در ادامه سخنان خود در پاسخ به این سوال که آیا ثبت نام مسکن حمایتی در برخی از شهرها متوقف شده، توضیح داد: چه آنجا که زمین تامین شد و چه آنجا که هزینه آماده سازی زمین‌ها انجام شد، به کمک نهادهای پشتیبان مثل بنیاد مسکن به دنبال ساخت مسکن برای اقشار محروم هستیم، در این خصوص توقفی در ساخت مسکن حمایتی نداریم اما در حال حاضر در بعضی از شهرها برای افراد واجد شرایط، زمین مناسب وجود ندارد و به دنبال تامین زمین هستیم، بنابراین ثبت نام مجدد سبب انباشت مطالبات خواهد شد.
صادق در خصوص اقدامات وزارت راه و شهرسازی درباره سامانه املاک و اسکان گفت: این اقدامات به صورت جدی و مستمر ادامه یافته اما سامانه املاک و اسکان فقط وظیفه وزارت راه نیست بلکه نهادها و سازمان‌های مرتبط نیز می‌بایست کار ورود و ثبت اطلاعات را انجام بدهند، در این خصوص جلساتی با وزارت اقتصاد، کمیسیون اصل ۹۰ و... برگزار شد و نکات مد نظر از جمله نحوه اتصال سازمان‌ها به این سامانه مورد بررسی قرار گرفت.

تا کنون ۶ آیین نامه در حوزه مسکن به دولت ارسال کرده‌ایم
صادق با اشاره به این موضوع که بیشترین آیین نامه اجرایی را وزارت راه و شهرسازی در ۲ حوزه مهم مسکن و حمل و نقلی دارد، گفت: تاکنون ۶ آیین نامه با سرفصل مسکن به هیئت دولت ارسال شده و در سرفصل حمل و نقل نیز تعداد آیین نامه‌های ارسالی ۴ عدد است که در این خصوص با دستگاه‌هایی همچون وزارت صمت همکاری و تعامل بالایی داشتیم، ظرف یک ماه آینده تمام آیین‌نامه‌ها به دولت ارسال خواهد شد و در حال حاضر در مرحله‌های کارشناسی و یا طی فرایندهای کمیسیون‌های تخصصی دولت هستیم.









 
لینک مطلب: http://ramzgoshanews.ir/News/item/18340