printlogo


وزیر جهاد کشاورزی خبر داد
قیمت گذاری ۲۰ قلم از محصولات اساسی
 قیمت گذاری ۲۰ قلم از محصولات اساسی
کد خبر: 18279
وزیر جهاد کشاورزی مطرح کرد: در این دوره مجدداً موضوع قیمت‌گذاری و سیاست‌گذاری برای حمایت از تولید پررنگ‌تر دیده شد و در یک فاصله کوتاه شاید کمتر از دو ماه نزدیک ۲۰ قلم از محصولات اساسی کشاورزی سیاست گذاری و قیمت گذاری شد.
کشاورزی- رمزگشانیوز؛ غلامرضا نوری قزلجه ظهر سه‌شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در این وزارت‌خانه برگزار شد، گفت: در این دوره مجدداً موضوع قیمت‌گذاری و سیاست‌گذاری برای حمایت از تولید پررنگ‌تر دیده شد و در یک فاصله کوتاه شاید کمتر از دو ماه نزدیک ۲۰ قلم از محصولات اساسی کشاورزی سیاست گذاری و قیمت گذاری شد و بر اساس آن رسالتی که وزارتخانه بر عهده دارد در بخش غذایی کشور مسئول و متولی تولید و در بخش کشاورزی مسئول تنظیم بازار هستیم، تلاش ما در وهله اول حمایت از تولید است و اعتقاد داریم که وقتی تولید باشد، محصولی باشد می‌توانیم درباره تنظیم بازار آن هم برنامه‌ریزی کنیم؛ بنابراین سیاست‌گذاری‌ها و قیمت گذاری‌ها و برنامه‌ها عمدتاً در جهت حمایت از تولید داخل است. 
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه رسانه‌ها نقش مهمی را در جامعه برعهده دارند و در گردش آزاد اطلاعات و شفافیت و نقدها به مجموعه مدیران کشور کمک می کنند تا راه درست را دقیق‌تر طی کنند گفت: از نقد و نقش رسانه ها باید استقبال شود، در بحث کشاوزی به نقد رسانه ها نیاز داریم، موضوع ترویج و اطلاع رسانی در این وزارت‌خانه مهم است و در جهت انتقال پیام‌هایی که در مراجع تصمیم گیری تولید می شود در نشر و اشاعه آن به مردم ازظرفیت رسانه ها استفاده می کنیم.
وی افزود: برنامه دولت چهاردهم با تاکیدات رئیس جمهور پزشکیان شفاف بودن و صادق بودن با مردم و رسانه ها است و ما مکلف به انجام دستور دکتر پزشکیان هستیم و مسائل و موضوعات را با مردم و اهالی رسانه مطرح می کنیم.
وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: در این مدت کوتاه بعد از ورود به وزارت‌خانه، مسائل و مشکلات را احصا کردیم و راهکارهای بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت را برساس قوانین بالادستی و به ویژه قانون برنامه هفتم برنامه ریزی و مطالبات کشاورزان و گندم کاران را از دولت پیگیری کردیم و تسهیلاتی که در حوزه مکانیزاسیون قطع شده بود دوباره برقرار شد. 
وی افزود: موضوع قیمت گذاری و سیاست گذاری برای حمایت تولید پررنگ‌تر دیده شد، در یک فاصله کوتاه شاید کمتر از دو ماه حدود ۲۰ قلم از محصولات اساسی کشاورزی سیاست گذاری و قیمت گذاری شد و بر اساس رسالتی که وزارتخانه برعهده دارد و مسئول و متولی تولید در بخش کشاورزی و غذایی، مسئول تنظیم بازار هستیم. 
نوری تاکید کرد: در وهله اول حمایت از تولید را مدنظر قرار داده ایم و اعتقاد داریم که وقتی تولید باشد می‌توانیم روی تنظیم بازار هم برنامه‌ریزی کنیم، بنابراین سیاست گذاری ها و قیمت گذاری در جهت حمایت از تولید بخش‌های مختلف کماکان نیازمند واردات است و در حوزه واردات هم شفافیت بیشتر را، رفع هرگونه انحصار و حداکثر صرفه‌جویی در هزینه‌های ارزی را جزو برنامه‌های جدی وزارتخانه قرار داریم و با همین منوال هم پیش می رویم.
وی با تاکید بر شفافیت در بخش های مختلف وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: سامانه هایی در این راستا طراحی شده و در جهت شفاف سازی بیشتر و از بین بردن هرگونه امکان انحراف و فساد پیش می رویم. همچنین رفع هرگونه انحصار و حداکثر صرفه‌جویی در هزینه‌های ارزی جزو برنامه‌های جدی وزارتخانه است. 
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در رابطه با تکالیفی که در برنامه هفتم در مجلس برای وزارت کشاورزی ارائه کردیم و ریز به ریز  برنامه هفتم را در حدی که منابع لازم برای آن تامین می شود اجرایی خواهیم کرد. اقدامات خوب در حوزه اجرایی برنامه هفتم توسعه، نیاز به تامین منابع دارد که در شرایط فعلی اقتصاد کشور این برنامه‌ها محقق نشدند و این موضوع بر عملکرد حوزه تاثیر می‌گذارد، ولی ما مصمم به اولویت‌بندی هستیم که با کمترین منابع، بیشترین افزوده را برای تولیدات بخش کشاورزی داشته باشیم.
وی ادامه داد: بنا داریم در دولت چهاردهم واردات شکر را در انتهای دولت به صفر برسانیم و واردات میوه های گرمسیری بویژه موز که حجم زیادی واردات داریم، به صفر نزدیک کنیم چراکه موارد قابل توجهی ارز از کشور خارج می‌شود. در بعضی حوزه ها نیز که امکانات بهره‌وری و فنی به ما اجازه میدهد حتی فراتر از برنامه هفتم پیش خواهیم رفت و در حوزه های آب و خاک و مصرف بهینه آب قطعاً نیازمند منابع مالی هستیم که امیدواریم بتوانیم برای بخش کشاورزی سنواتی در نظر بگیریم و اقدامات لازم انجام خواهد شد.
نوری درباره شناسه دار کردن محصولات و مزارع گفت:‌ برعکس تبلیغاتی که گاها اتفاق می‌افتد محصولات کشاورزی تولیدی در کشور ما از خیلی کشورهای دنیا سالم‌تر هستند، اما متاسفانه بیشتر سموم محصولات وارداتی هستند، که در این راستا چه در مورد محصولات صادراتی و چه در مورد مصرف داخلی مکلف هستیم طبق قانون عمل کنیم و محصولات و مزارع را با استفاده از توان فنی که در کشور داریم شناسه‌دار کنیم تا از نظر مصرف سموم و کودهای شیمیایی از استانداردهای لازم برخوردار شوند. در این راستا کار را از سموم شروع کردیم و از ورود سمومی که از استانداردهای پایین‌تری برخوردار هستند به طور جدی جلوگیری می کنیم.
وی در مورد قطعی برق و اثر آن به بخش کشاورزی گفت:‌ با یک سری ناترازی ها در کشور و در حوزه انرژی، برق و گاز مواجه هستیم، اما واقعیت این است که بخش کشاورزی که تامین کننده غذای کشور است را نمی توان نادیده گرفت. در چند ماه گذشته علی رغم نوساناتی که در نرخ ارز و در بازارهای مختلف و اتفاقاتی که در حوزه بین المللی افتاد ولی بخش کشاورزی و محصولات و مواد غذایی مورد نیاز مردم تقریبا از یک ثبات نسبی در بازار برخوردار بود و خیلی تغییرات محسوس خصوصاً در مورد کالاهای اساسی اتفاق نیفتاد، این نشان از اهمیت بخش کشاورزی دارد. همین موضوعات باعث شد که ما در دولت به این به نکته مشترک برسیم که بخش کشاورزی نمی‌تواند تعطیل بشود و متفاوت با بخش‌های دیگر است.
وی افزود: این بدان معنا است که افت انرژی، قطع انرژی در بخش کشاورزی هفته،‌ ماه بعد یا فصل بعد قابل جبران نیست همان لحظه باید انرژی در اختیار بخش باشد، همان لحظه بایستی آب از چاه بیرون بیاید و در اختیار گیاه قرار بگیرد چند روز تاخیر کل محصول را از بین میبرد. بنابراین به این نکته مشترک رسیدیم که بخش کشاورزی در آخرین اولویت اعمال برنامه‌های احتمالی قرار بگیرد و من امیدوارم که در ماه‌های پیش رو که شدت مصرف در این حوزه هم بیشتر خواهد بود با هماهنگی های که با وزارت نیرو صورت گرفته موضوعات قطعی برق و گاز را در بخش کشاورزی به حداقل برسانیم.
وزیر جهاد کشاورزی درباره تامین گوشت قرمز اظهار کرد: متاسفانه به دلیل تنش‌های ارزی که سه سال قبل در نرخ ارز ترجیحی اتفاق افتاد و دامداری‌های کشور ما به ویژه دام سبک که نقش مهمی در تامین نیاز داشتند، دچار آسیب شدند و الان حدود ۲۰ درصد گوشت مورد نیاز کشور سالانه وارد می‌شود که از آن ۲۰ درصد، تنها ۷ درصد با ارز  و نرخ ترجیحی وارد می‌شود و آن ۱۳ درصد باقی‌ مانده با نرخ توافقی تامین می‌شود و تفاوتش این اندازه نیست، ولی حتما همین جزو سیاست‌های ما است و ما هر چقدر که بتوانیم واردات را کاهش دهیم و به تولید داخل بپردازیم، این به نفع بخش کشاورزی و به نفع تولید کنندگان ماست. اما نکته قابل توجه این است که تولید گوشت و افزایش تولید آن یک پروسه کوتاه مدتی نیست و یک سال زمان می‌برد و حتی برخی از برنامه‌ریزی‌ها شاید سه تا چهار سال نیز زمان ببرد تا به آن هدف گذاری و حمایت از تولید داخل ختم شود.
وی افزود: در این فاصله به نوعی باید بازار داخلی را هم تامین کنیم و گوشت مورد نیاز مردم هم تامین شود، در حال حاضر فقط ۷ درصد واردات با نرخ ترجیحی است یا این میزان از ۲۰ درصد به ۷ درصد کاهش یافته، دقیقاً در جهت حمایت از تولید داخل بوده و سیاست به سمت حمایت از تولید داخل کماکان ادامه پیدا خواهد کرد که ان شاالله ما بتوانیم در این حوزه هم به زودی به واردات خود را در حوزه گوشت به صفر برسانیم.
نوری تاکید کرد: یکی از موضوعاتی که همیشه در همه جلسات به طور جدی مورد تاکید رئیس جمهور پزشکیان هست، موضوع معیشت مردم، خصوصاً دهک‌های پایین جامعه که درآمد آنها به طور جدی آسیب می‌بیند است و همه اعضای دولت را هم مکلف کردند که هر سیاستی که در این راستا وجود دارد پیگیری شود، به عنوان مثال در جهت حمایت از تولید داخل اگر بنا هست واردات کالا و ارز ترجیحی را کاهش بدهیم آن اثری که روی سفره مردم و اقشار پایین دست جامعه دارد بایستی به یک طریق دیگری جبران شود. در این زمینه همه دستگاه دولتی مکلف شدند اصلاحاتی را که انجام می‌دهند که طبیعتاً اصلاحات در جهت توسعه کشور است در جهت حمایت از تولید داخل باشد. ثبات نسبی بازار مواد غذایی هم دقیقاً به همین حمایت‌هایی که آقای رئیس جمهور داشتند و برنامه‌هایی که دولت دارد برای حفظ معیشت مردم و مراقبت از سفره مردم مربوط می شود.  
 وریر جهاد کشاورزی تصریح کرد: گندم به عنوان ذخایر استراتژیک محسوب می‌شود و برای بهبود شرایط نانوایی واردات جزئی هم داریم. البته خودکفایی گندم در وهله اول به همت تولید کنندگان و کشاورزان عزیز و زحمتکش ما اتفاق افتاده و در مرحله بعدی مروجین محققین و کسانی که در این حوزه تلاش کردند به ویژه همکاری با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام رحمت الله علیه بود که همه این‌ها تاثیرگذار بود.
نوری درباره تامین کالای اساسی مورد نیاز ماه رمضان و عید نوروز اظهار کرد: تامین بازار ماه رمضان صورت گرفته است و با کمک تشکل‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف محصولاتی که در آن ایام مورد نیاز هستند، سازمان روستایی و اتحادیه‌های تعاونی‌های روستایی هماهنگی‌های لازم را در سراسر کشور انجام داده‌اند که انشالله با قیمت‌های مناسب و محصولات مناسب را در ایام عید و در ایام ماه مبارک رمضان در اختیار مردم قرار دهند.
وی درباره مشکل اف ای تی گفت: اف ای تی اف بر تجارت بین المللی ما تاثیر می گذارد و حدود ۴۱ اقدام دارد که حدود ۲۰ اقدام آن در کشور ما انجام شده است، در دو هفته گذشته جلسات متعددی در دولت در مورد اف ای تی اف برگزار شده و به طور جدی دنبال می‌شود.
وزیر کشاورزی با تاکید براینکه هیچ برنج فاسدی به ایران وارد نشده است گفت: بازرگان خارجی برنجی را به بازرگانی ایرانی فروخته و در مبدا آن را با برنجی آلوده اختلاط کرده و برای این محموله هیچ پولی پرداخت نشده بود. به شرکت ایرانی ابلاغ شده که مشکل خود را با بازرگان خارجی حل کند.
نوری تصریح کرد: سه میلیارد دلار کاهش در بودجه سال آینده در تخصیص ارز به واردات کالاهای اساسی صورت گرفته اما این فرصتی است برای تقویت تولید داخل و بخشی از این ارز که از کشور خارج نمی‌شود به حمایت از تولیدکنندگان داخل و تامین غذای مردم اختصاص می‌یابد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه محدودیت آب و تغییرات اقلیمی سبب شده تا لازم باشد الگوی کشت را بازنگری کنیم و برنامه آن در تکالیف وزارت کشاورزی است گفت: طراحی برای آن انجام شده و بخش قابل توجهی هم اجرا می‌شود و وزرات کشاورزی برای اجرای صد در صدی این برنامه نیاز به منابع دارد و فعلا اختیار برای برخورد قانونی ندارد و فعلا می‌تواند با برخورد توصیه‌ای پیش رود و برای تخصیص مشوق‌ها نیاز به منابع دارد.
نوری با تاکید بر اینکه با محدودیت جدی آب مواجه هستیم و این موضوع جدی است گفت: بخش کشاورزی هم مصرف کننده آب در کشور ماست. هر چه داریم باید برای مصرف بهینه آب هزینه کنیم تا از بحران های شدیدتر در سال‌های آینده جلوگیری کنیم، بحث خاک را به طور جدی دنبال می‌کنیم و در فرسایش خاک رتبه نگران کننده داریم، کمتر از پنج میلیون هکتار زمین مرغوب داریم . بیشترین تغییر کاربری این اراضی را تهدید و این اراضی امنیت غذایی را تامین می‌کند و امنیت غذایی مسأله شوخی بردار نیست.
وی درباره نرخ ارز و تغییر قیمت کالاهای اساسی عنوان کرد: در حوزه تغییرات قیمت‌ها طبیعی است که اتحادیه و تشکل‌های تولیدی آن را دنبال می‌کنند، اما رویکرد نخست ما برای تولید، حمایت از محصولات داخلی است، هر چند غافل از سفره مردم هم نیستیم. در این راستا تنظیم بازارها به تشکل‌ها واگذار شد چرا که به تشکل‌ها انقدر باور داریم که بار اصلی در این بخش بر دوش نمایندگان تشکل‌ها است و همواره آماده ایم تمام امور به تشکل‌ها واگذار شود.
وزیر جهاد کشاورزی درباره عزل و نصب‌هایی که در وزارتخانه اتفاق می‌افتد، اظهار کرد: در مورد عزل و نصب‌ها اهل مشورت هستم و از افراد صاحب تجربه در کارگروه مشورت می‌گیرم و همواره فشاری بر ما نبوده و سلیقه مدیریتی بنده این گونه نیست و تمامی عزل و نصب‌ها بر مبنای شایستگی در نظر گرفته شده است. در برخی موارد خود مدیران درخواست دادند که از سمت خود کنار روند چراکه سال‌های مداوم کار کردن سخت است که بر این اساس جایگزینی که صورت می‌گیرد به هیچ عنوان بر مبنای حوزه جغرافیایی، مذهب و جنسیت نبوده و مبنای ما شایستگی است.
وی با اشاره به وابستگی کشور به واردات محصولات کشاورزی همچون روغن، نهاده‌های دامی و شکر، گفت: با وجود تولیدات داخلی مناسب، واردات به دلیل مشکلات ساختاری در بخش کشاورزی، بسیاری از تلاش‌ها و زحمات تولیدکنندگان داخلی را تحت‌الشعاع قرار داده است.
نوری تصریح کرد: برای رسیدن به اهداف خودکفایی، همکاری‌های بیشتر با بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه ضروری است.






 
لینک مطلب: http://ramzgoshanews.ir/News/item/18279