وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت باید تلاش کنیم اول فلسفه زن بهعنوان ابزار را از ذهنیت جامعه خارج کنیم، دوم با رویکرد ارتجاعی مقابله و سوم رویکرد عقلانی، اخلاقی و اسلامی را سرلوحه مواجهه با مقام والای زن قرار دهیم.
فرهنگی، هنری- رمزگشانیوز؛ مراسم بزرگداشت روز زن و تجلیل از مقام والای مادر به مناسبت ولادت با سعادت حضرت فاطمه(س) با حضور سیدرضا صالحیامیری ظهر یکشنبه دوم دیماه ۱۴۰۳ در سالن آمفی تئاتر وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شد.
صالحیامیری ضمن تبریک روز زن به تشریح چرایی عظمت این روز و اهمیت زن در فرهنگ و تاریخ ایران پرداخت و بر ضرورت پالایش ذهن همچنین تفسیر و تبیین دقیق جایگاه زن در کشور تاکید کرد.
وی گفت: ما باید تلاش کنیم اول فلسفه زن بهعنوان ابزار را از ذهنیت جامعه خارج کنیم، دوم با رویکرد ارتجاعی مقابله و سوم رویکرد عقلانی و اخلاقی و اسلامی را سرلوحه مواجهه با مقام والای زن و مادر قرار دهیم.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با انتقاد به نگاه تبعیضآمیز، توجه ویژه به شایستهسالاری و کارآمدی را برای برقراری عدالت در جامعه مورد تاکید قرار داد و افزود: تصویر ما درباره زنان مادیگرایانه است و از حوزه فلسفی و عرفانی و اسلامی فاصله گرفتهایم که این رویکرد نیاز به اصلاح دارد.
صالحیامیری با اشاره به نقش زنان در توسعه کشور، بیان کرد: بیعدالتی نگاه دوگانه است و تفسیرهای دوگانه به شدت به ما لطمه زده است. عدالت جوهر نابی است که همه انسانها از درون به آن نیاز دارند و مدیری شایسته است که تفکر عادلانه داشته باشد.
وی با بیان اینکه زنها و مردها برتری به غیر از میزان تقوا نسبت به یکدیگر ندارند، ادامه داد: حجاب به معنای پوشش نیست بلکه به معنای عفاف است و دعوای امروز جامعه ایران نه حجاب بهعنوان عفاف، بلکه پوشش است.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به تفاوت سبک پوششهای زنان در اقصی نقاط ایران اشاره کرد و هر یک از آنها را متعلق به فرهنگ خاص منطقه و عفیفانه دانست و افزود: چه معنایی دارد که تلاش کنیم مسئله حجاب را زنانه کنیم. حجاب معادل انسانیت، شرافت و اخلاق است که این خصوصیات هم مختص زنان و هم مردان میشود.