وزیر جهاد کشاورزی بر ضرورت انتقال دانش به مزارع و واحدهای تولیدی کشاورزی تاکید کرد و گفت: شرکتهای دانشبنیان میتوانند با کمک سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج (تات) به رشد افزایش ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی کمک کنند.
کشاورزی- رمزگشانیوز؛ غلامرضا نوری در بازدید از بیستوپنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فن بازار که در نمایشگاه بینالمللی تهران دایر است، با حضور در غرفه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج (تات) و همچنین موسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی از نزدیک با جدیدترین دستاوردهای پژوهشی مطالعات و انتشارات در این دو نهاد آشنا شد و با پژوهشگران و محققان درباره طرح و برنامههای آتی برای کشاورزی و دامداری گفتوگو کرد.
هدف چابکسازی و بهرهوری تات
وزیر جهادکشاورزی در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران درباره چابکسازی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج، اظهار کرد: فرآیند و روند آغاز شده است، واحدهای ذیربط روی آن کار میکنند تا چابکسازی طبق ساختار تشکیلاتی دنبال شود.
وی توضیح داد: البته هدف چابکسازی افزایش بهرهوری و استفاده بیشتر و بهتر از دانش هیاتهای علمی، محققان و پژوهشگران است تا بتوانیم به راحتی دستاوردهای علمی را عملیاتی کنیم و به صورت کاربردی به کشاورزان ارائه دهیم.
نوری درباره افزایش ضریب نفوذ دانش در کشاورزی عنوان کرد: برای این کار اولین پشتیبان ما سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج است که طبق برنامهای که برای مدیریت این مجموعه ارائه شده، پویاتر و فعالتر خواهد شد.
انتقال دانش به مزارع و واحدهای تولیدی
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: ظرفیت و دانش ارزشمندی در دانشگاهها و سازمان تات تولید شده، اما آنچه که اهمیت دارد انتقال این دانش به مزارع و واحدهای تولیدی است که بخش ترویج نیاز به تقویت بیشتر دارد که در اصلاح ساختار آن را مدنظر قرار خواهد گرفت.
امنیت غذایی بدون پشتوانه علمی و پژوهشی امکانپذیر نیست
وی تاکید کرد: امنیت غذایی مهمترین تکلیفی است که برعهده وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است اما بدون بهرهمندی از علم و دانش و پژوهش در بخش کشاورزی، امکانپذیر نیست.
نوری در پاسخ به پرسشی در رابطه با واگذاری زمینهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج به شرکتهای دانشبنیان تولیدمحور اظهار داشت: با توجه به این که دولت در حال تغییر و تحول بوده احتمالا تاخیری در کار اتفاق افتاده است، کارهای مقدماتی آن در حال انجام است و به زودی انجام خواهد شد، شرکتهای دانشبنیان میتوانند در کنار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج به رشد افزایش ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی کمک کنند.