رئیس جمهور با بیان اینکه به سیستان و بلوچستان آمدهایم تا مسائل را از زبان مردم و فعالان خود استان بشنویم و با همراهی و همفکری آنها راهحلها را طراحی و اجرایی کنیم، گفت: روال کار دولت چهاردهم اینگونه نیست که فقط در تهران بنشیند و دستور دهد.
سیاسی- رمزگشانیوز؛ پایگاه اطلاعرسانی دولت نوشت: دکتر مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز پنجشنبه در ادامه برنامههای نخستین سفر استانی دولت وفاق ملی به مقصد سیستان و بلوچستان، در دیدار فعالان اقتصادی این استان، پس از شنیدن نظرات تعدادی از حاضران اظهار کرد: ما به اینجا آمدهایم تا در خدمت شما مشکلات را از زبان خودتان بشنویم و با همفکری خودتان برای آنها راهحل پیدا کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به جملهای از حضرت امیرالمومنین علی(ع) که میفرمایند خداوند انسانی را بیامرزد که خودش، نقاط قوت و ضعف، تهدیدها و فرصتهایش را میشناسد و ارزیابی میکند که در کجا ایستاده و باید به کجا برسد، افزود: همه کتابها و نظریات مدیریت تفسیر این جمله است و ما هم باید بر همین مبنا مشکلات را شناسایی و برای رفع آنها راهحلها را طراحی و اجرا کنیم.
دکتر پزشکیان با تأکید بر اینکه بر اساس هدف سند چشمانداز ایران باید به کشوری پیشرفته و در جایگاه اول منطقه تبدیل شود که در عرصههای صنعتی، اقتصادی، علمی و فناوری الهامبخش و الگو باشد، تصریح کرد: اگر قرار است به چنین جایگاهی برسیم باید خیلی چیزها را عوض کنیم، باید جور دیگر در ساختار، نگاه، رویکرد، تولید، صنعت و دیگر عرصهها نگاه و عمل کنیم، چرا که امروز خیلی از کارهایی که انجام میشود، برازنده ایران و ایرانی نیست.
رئیس جمهور با بیان اینکه ایران توصیف شده در سند چشمانداز و مورد انتظار رهبر معظم انقلاب اسلامی نباید از دیگر کشورها عقبتر باشد، گفت: تلاش ما این است که با کمک و همراهی و همفکری شما عزیزان به نگاه، زبان، رویکرد و باور مشترک در مسیر اجرای اهداف سند چشمانداز برسیم. دغدغهها و نکات مطرح شده از سوی شما را نیز در همین راستا جمعبندی و برای حل و تأمین آنها برنامهریزی خواهیم کرد.
دکتر پزشکیان با اشاره به اینکه هفتهای نیست که بنده برای طرحهای مرتبط با توسعه مکران، سواحل خلیجفارس و سواحل شمالی و نیز تکمیل کریدورها در کشور وقت و جلسه نگذارم، خاطرنشان کرد: هماهنگیهای لازم با مقام معظم رهبری نیز شده و ایشان نیز رهنمودهای لازم را ارائه دادهاند تا در این راستا از بهترین کارشناسان بینالمللی با بالاترین رتبههای علمی برای مشورت دعوت به همکاری کنیم. باید آنچه آنجا میدهید در بهترین و بالاترین سطح و برازنده جامعه شریف ایران اسلامی باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه حتما با اصلاح نگاه و رسیدن به زبان مشترک کارها را به پیش خواهیم برد، اظهار داشت: در جلسات دیگری که امروز داریم این مباحث را جمعبندی خواهیم کرد و در جلسات کارشناسی راهحلهای کاربردی طراحی خواهند شد. وزیر امور اقتصادی یکسری از دغدغههای بانکی شما را حل و فصل کرده ولی اینها مقدمه کار است و باید به جایی برسیم که بهترین نقطه است. برای این منظور به همکاری شما احتیاج داریم و اختیارات لازم نیز به بخشهای مربوطه داده خواهد شد؛ اینگونه نخواهد بود که فقط در تهران بنشینیم و دستور دهیم.
در این جلسه محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز پیش از سخنان رئیس جمهور گفت: استان سیستان مزیتهای بسیار خوبی دارد که میتوانیم آنها را برای ارتقای شرایط اقتصادی استان فعال کنیم. در این استان علیرغم اینکه ذخایر خوبی داریم، اما تاکنون نسبت به راهاندازی کارخانههای فراوری که ارزش افزوده را بالا ببرد، اقدام نشده و عقبافتادگی این استان بیش از ۱۰ درصد است. سیستان و بلوچستان معادنی دارد که جزو مزیتهای این استان است و باید بیشتر تلاش کنیم که این معادن فعال شوند، البته معدن مس اینجا فعال شده است.
وزیر صمت با بیان اینکه رئیس جمهور در جلسات دولت همواره پیگیر حل مشکلات استان است، افزود: معتقدم در مسیر پیشرفت استان باید مشوقهایی برای سرمایهگذاران داشته باشیم، ما حاضریم مجوز بهرهبرداری از معادن را به استان تفویض کنیم. همچنین باید شرایط سختگیرانه برای مجوز به معادن کوچک و متوسط کنار گذاشته شود. از جمله دیگر مشوقها میتواند دریافت سود کمتر توسط بانکها باشد.
مهندس اتابک به مشکلات تجارت خرد استان اشاره کرد و گفت: در سفر اخیر به این استان مجوز برای تهلنجیها و کولبران اعطا شد و رئیس جمهور هم این مسئله را تایید کردهاند. این کار میتواند در مبادلات خرد ما با کشورهای همسایه تاثیرگذار باشد. در سفری هم که به پاکستان داشتم روی تجارت و داد و ستدهای مرزی دو کشور بحثهای مفصلی شد، البته باید ملاحظات هر دو کشور را لحاظ کنیم.
همچنین پیش از سخنان رئیس جمهور حمید بیجار استاندار سیستان و بلوچستان نیز در سخنان کوتاهی خواستار تفویض اختیار در اعطای مجوزهای اقتصادی به استان شد.
وی همچنین تاکید کرد که استان ظرفیتهای فراوانی برای حل برخی مسائل و تامین برخی نیازها مثل تامین میوههای گرمسیری کشور و نیز تامین و واردات گوشت قرمز دارد.
حمید بیجار درصد بیکاری در استان را ۱۴ درصد و بالا توصیف کرد و خواستار کمک دولت برای مشارکت بخش خصوصی در توسعه اقتصادی استان شد.
در این جلسه همچنین تعدادی از فعالان اقتصادی مشکلات خود را بیان کردند که از جمله این مشکلات تسهیل در تامین وثایق بانکی در استان، کمک دولت به راهسازی و تسهیل دسترسی به معادن استان، حل مشکلات مربوط به کمبود برق و آب و گاز در استان و امضای موافقتنامه تجارت آزاد با پاکستان بود.
در این جلسه همچنین فدا حسین مالکی نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی در سخنانی به موضوع قاچاق سوخت به عنوان یک معضل و نیز مشکل تعداد بالای تصادفات جادهای در استان پرداخت و خواستار حل این مشکل شد.
همچنین در این جلسه اعلام شد که در طی سفر رئیس جمهور ۳۹ طرح اقتصادی در قالب ۱۷ تفاهمنامه با سرمایهگذاری ۷۰ همت امضا خواهد شد که دو تفاهمنامه آن در همین جلسه و در حضور رئیس جمهور امضا شد. این دو تفاهمنامه در زمینه ساخت کارخانه کنسانتره مس و ساخت نیروگاه خورشیدی سی مگاواتی بود.