کتاب با چرا شروع کنید اثری از سایمون سینِک است که با ترجمه علیرضا خاکساران در انتشارات آموخته به چاپ رسیده است. این کتاب قرار است به یک پرسش مهم پاسخ دهد: رهبران بزرگ چگونه الهامبخش دیگران میشوند؟ این کتاب الهامبخش در سال ۲۰۰۹ یکی از ۵ کتاب پرفروش سال بود.
کتاب و ادبیات- رمزگشانیوز؛ سایمون سینک در ابتدای کتاب با چرا شروع کنید، اینطور نوشته است: «ممنون که منو برداشتی و کنجکاوی که بدونی چی میخوام بهت یاد بدم. قرار نیست فرمول موفقیتِ یهشبه رو بهت بگم، قرارم نیست بگم چطوری موشک هوا کنی، فقط میخوام بهت بگم چطوری میتونی با کشف چرایی، کاری رو که عاشقش هستی به بهترین شکل انجام بدی، که شاید اون کار موشک هوا کردن باشه!»
در حقیقت این کتاب قرار است به یک چرای مهم پاسخ دهد: چرا برخی از افراد در کارشان موفق میشوند درحالی که دیگران اینگونه نیستند؟ احتمالا باید پاسخ این سوال را در نحوه رهبری کردن آنها جستجو کرد: رهبرانی الهام بخش که چرایی کاری را که انجام میدهند، میدانند. سینک معتقد است اگر ما از چرایی کاری که قرار است انجام دهیم، آگاه باشیم، به راحتی میتوان آن را به سرانجام برسانیم و چالشهای موجود در مسیر را کنار بگذاریم. چالشهایی مانند مشکلات مدیریتی که در هرکاری وجود دارند و راهحلی ساده نیز برای از میان برداشتنشان وجود دارد.
کتاب با چرا شروع کنید را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
کتاب با چرا شروع کنید را به آنهایی که به یک منبع الهام و انرژی نیاز دارند، پیشنهاد میکنیم. اگر دوست دارید خودتان الهامبخش دیگران باشید و یا در کارتان به موفقیت و پیشرفت برسید، این کتاب برای شما نوشته شده است.
درباره سایمون سینک
سایمون سینک نویسنده، سخنران برتر انگیزشی و مشاور سازمانی است. او ۹ اکتبر ۱۹۷۳ در ویمبلدون انگلستان به دنیا آمد و دانشآموخته کارشناسی حقوق از دانشگاه لندن سیتی و نیز کارشناسی انسانشناسی فرهنگی از دانشگاه برندایس است. در حال حاضر به عنوان مربی ارتباطات استراتژیک در دانشگاه کلمبیا و عضو غیرموظف شرکت رند، فعالیت میکند. از سینک تابهحال پنج کتاب منتشر شده است: با چرا شروع کنید و رهبران آخر غذا میخورند، جزء معروفترین کتابهای او هستند.
بخشی از کتاب با چرا شروع کنید
معدود رهبرانی وجود دارند که برای انگیزه دادن به مردم، به جای اغواگری، ترجیح میدهند به آنها الهام ببخشند. تک تک این رهبران الهام بخشِ فردی یا سازمانی طرز فکر، رفتار، و گفتارشان عین هم است. این درست برعکس کاری است که بقیهٔ ما انجام میدهیم. آنها کارشان را چه خودآگاه چه ناخودآگاه با پیروی از الگویی طبیعی انجام می دهند که من به آن «دایرهٔ طلایی» میگویم.
مفهوم دایرهٔ طلایی را از نسبت طلایی الهام گرفته ام. نسبت طلایی یک رابطهٔ سادهٔ ریاضی است که از ابتدای تاریخ، ریاضی دانان، زیست شناسان، معماران، هنرمندان، موسیقی دانان و طبیعت دوستان را مسحور خود کرده است. از مصریان باستان گرفته تا فیثاغورس و لئوناردو داوینچی، بسیاری به نسبت طلایی روی آورده اند تا فرمولی ریاضی برای تناسب و حتی زیبایی ارائه کنند. همچنین این رابطه مهر تأییدی بر این باور است که طبیعت بیش از آنچه فکر می کنیم، از نظم و ترتیب برخوردار است؛ مانند تقارن برگ های درختان و تقارن هندسی هر دانهٔ برف.
نکتهٔ جذاب دربارهٔ نسبت طلایی این است که در زمینه های زیادی کاربردهای بسیاری دارد. حتی مهم تر از آن، فرمولی ارائه کرده که می تواند نتایجی تکرارپذیر و پیش بینی پذیر در جا هایی به همراه داشته باشد که چنین نتایجی شاید تصادفی و شانسی تلقی شده باشند. حتی مادر طبیعت که برای بسیاری از مردم نماد پیش بینی ناپذیر بودن است، بیش از آنچه پیش تر می دانستیم، نظم و ترتیب از خود به نمایش گذاشته است. دایرهٔ طلایی نیز مانند نسبت طلایی که نشان دهندهٔ شواهدی از نظم و ترتیب موجود در بی نظمیهای ظاهری طبیعت است، نظم و پیش بینی پذیری در رفتار انسان ها را نشان می دهد. به زبان ساده، دایرهٔ طلایی به ما کمک می کند چرایی کارهایمان را درک کنیم و شواهد متقاعده کننده ای ارائه می دهد که اگر به هنگام شروع هر کاری، از خودمان بپرسیم چرا آن کار را می کنیم، چه میزان موفقیت مان بیشتر میشود.
دایرهٔ طلایی دیدگاهی جایگزینِ فرض های موجود دربارهٔ چرایی دستیابی برخی رهبران و سازمان ها به چنین درجات بالایی از تأثیرگذاری است. به وضوح به ما نشان می دهد که چرا اپل می تواند در صنایع گوناگون به نوآوری بپردازد و هرگز توانایی خود را در این راه از دست نمی دهد. توضیح می دهد که چرا برخی لوگوی هارلی دیویدسون را روی بدن شان خال کوبی می کنند. دایرهٔ طلایی نه فقط دربارهٔ چگونگی خلق سودآورترین خط هواپیمایی توسط ساوت وست است، بلکه دربارهٔ چرایی به نتیجه رسیدن کارهایی که انجام داد درک واضح تری ارائه می دهد. همچنین توضیح میدهد که چرا مردم از جنبش دکتر مارتین لوتر کینگ، که سرنوشت ملتی را تغییر داد، پیروی کردند و اینکه چرا حتی پس از مرگ جان اف. کندی، چالش او برای فرود انسان روی ماه را پذیرفتیم. دایرهٔ طلایی نشان میدهد که چگونه این رهبران توانستند به جای اغوای مردم برای اقدام، به آنها الهام ببخشند.
این دیدگاه جایگزین فقط به درد تغییر دنیا نمی خورد، بلکه برای الهام بخشی به دیگران هم کاربرد دارد. از آن می توان به عنوان راهنمایی برای بهبود چشمگیر رهبری، فرهنگ سازمانی، استخدام، توسعهٔ محصولات، فروش، و بازاریابی استفاده کرد. حتی به توضیح وفاداری پرداخته و نشان می دهد چگونه می توان تکانشی کافی برای تبدیل یک ایده به جنبشی اجتماعی ایجاد کرد.
همهٔ این ها از درون آغاز میشود و به سمت بیرون می رود. همهٔ اینها با چرا شروع میشود.