سخنگوی سازمان انتقال خون ایران با اشاره به جایگاه ممتاز سازمان انتقال خون در تامین خون سالم و ۱۰۰ درصد داوطلبانه در میان کشورهای منطقه و جهان گفت: کماکان با فاصله بسیار زیاد به عنوان مرجع آموزش سازمان جهانی بهداشت در زمینه طب انتقال خون در منطقه فعالیت داریم.
جامعه- رمزگشانیوز؛ سازمان انتقال خون نوشت: بشیر حاجی بیگی افزود: همه این افتخارات مرهون همراهی مردم نوع دوست و حمایتهای مسئولان اجرایی کشور و نمایندگان مجلس شورای اسلامی است و انتظار داریم در آینده نیز این حمایتها شامل حال سازمان حیاتی و خدمت رسان انتقال خون شود.
وی با اشاره به دستاوردهای نوین سازمان انتقال خون که در سال گذشته آغاز شد، اظهار کرد: اقدامات نوین این سازمان باعث شد رتبه اعتباری جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای پیشرفته تثبیت شود و در منطقه نیز کماکان با فاصله بسیار زیاد به عنوان مرجع آموزش سازمان بهداشت جهانی در زمینه طب انتقال خون باشیم.
حاجی بیگی با اشاره به اقدامات ارزشمند ایران در زمینه خون و فراوردههای خونی اظهار کرد: انجام آزمایشات غربالگری مولکولی (NAT) که نقش اساسی در حذف انتقال ویروس های خطرناکی نظیر ایدز و هپاتیت از طریق خون و داروهای مشتق از پلاسمای خون دارد، انجام آزمایش غربالگری آنتی بادی برای انطباق صدرصدی گیرنده و اهداکننده و پیشگیری از بروز عوارض ناشی از تزریق خون و نیز آزمایش توالی یابی ژنتیکی (HLA) به روش (NGS) برای بررسی سازگاری بافتی و تسهیل انجام پیوند سلول های بنیادی خونساز برای بیماران نیازمند به آن در داخل کشور از فعالیت هایی بود که از سال گذشته در دستور کار قرار گرفت و گسترش خدمات نوین و توسعه کمیت و کیفیت این خدمات وابسته به حمایت و تخصیص اعتبارات مناسب برای تامین ملزومات مرتبط است.
بر اساس این گزارش، سال گذشته شاخص اهدای خون کشور ۴.۷ درصد رشد داشت و در کل کشور ۲ میلیون و ۳۲۷ هزار و ۹۷۷ واحد خون اهدا شد.
بر اساس این گزارش، سال گذشته استان تهران با بیش از ۱۶ درصد بیشترین مشارکت را در تامین خون کشور داشته است و پس از آن استان فارس با بیش از هفت درصد و استان خراسان رضوی با نزدیک به هفت درصد بیشترین سهم را در تامین خون کشور عهده دار شدند.
در سالی که گذشت، استان لرستان با رشد بیش از ۲۲ درصدی اهدای خون بیشترین افزایش را به خود اختصاص داد و استانهای خراسان شمالی با بیش از ۱۶ درصد رشد و استان کهگیلویه و بویراحمد با نزدیک به ۱۳ درصد رشد اهدای خون در رتبه های دوم و سوم ایستادند.
در سال ۱۴۰۲ شاخص اهدای مستمر در کشور بیش از ۵۴ درصد بود که استان سمنان با نزدیک به ۶۹ درصد در این شاخص از سایر استانها پیشی گرفت همچنین استانهای یزد با بیش از ۶۴ درصد و قم با بیش از ۶۳ درصد رتبههای بعدی را به دست آوردند.