معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: دو هزار و ۵۰۰ ناظر بهداشتی در طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی واحدهای تولیدی، فراوری، بستهبندی و عرضه فراوردههای خام دامی در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان فعالیت خواهند داشت.
اقتصادی- رمزگشانیوز؛ ایرنا نوشت: حسن اختیارزاده در حاشیه بازدید خبرنگاران از یکی مراکز عمده عرضه فراوردههای خام دامی استان تهران در آغاز طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی فراوردههای خام دامی افزود: امسال همانند سالهای گذشته طرح تشدید نظارت بر بهداشت فراوردههای خام دامی از ۲۰ اسفندماه ۱۴۰۲ شروع و تا ۲۲ فروردینماه سال ۱۴۰۳ ادامه مییابد.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه سازمان دامپزشکی در طول سال بر فراوردههای خام دامی نظارت دارد اظهار کرد: در این طرح حدود ۶۵۰ اکیپ ثابت و بیش از ۱۵۰۰ اکیپ سیار فعال است تا در این ایام فراوردههای خام دامی مصرفی هموطنان سلامتش تضمین باشد.
وی تصریح کرد: طی هماهنگیهای صورت گرفته، کشتارگاهها در همه ایام نوروز و ماه مبارک رمضان به جز روز اول فروردین ماه و پنجشنبهها فعال هستند و نگرانی در این خصوص نداریم.
اختیارزاده ادامه داد: در عین حال سازمان دامپزشکی کشور به جز نظارت بر محصولات تولیدی داخلی، سردخانهها، کشتارگاهها، واحدهای فراوری و بسته بندی گوشت و عرضه آن بر واردات گوشت نیز نظارت دارد و این محصول پس از طی مراحل قانونی بهداشتی و قرنطینه ای ترخیص و وارد کشور میشود.
وی اضافه کرد: طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی فراوردههای خام دامی از ساعت ۸ صبح تا ۸ بعدظهر خارج از زمان اداری انجام میشود.
به گفته وی، سازمان دامپزشکی کشور متولی نظارت بر فراوردههای خام دامی است اما این امر بدون کمک ناظرین بهداشتی که عضو سازمان نظام دامپزشکی هستند، ممکن نیست زیرا این افراد در تمامی مراکز فراوری، کشتارگاهها، بستهبندی نظارت دارند.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور درباره برخورد با متخلفان فراورده های خام دامی گفت: به طور قطع با متخلفان طبق قوانین و مقررات قوه قضاییه و سازمان تعزیرات حکومتی برخورد خواهد شد و اما معتقدیم که تولیدکنندگان و عرضه کنندگان باید ضامن سلامت محصولات خود باشند زیرا هرگونه تختلفی میتواند باعث از دست دادن مشتریهایشان شود.
وی افزود: از سنوات گذشته تا کنون سازمان دامپزشکی نسبت به استقرار دائم ناظرین و مسئولان فنی و بهداشتی در واحدهای کشتارگاهها، فراوری و بستهبندی اقدام کرده بود به طوری که در برخی واحدها چندین ناظر بهداشتی مشغول هستند و حتی در واحدهایی مثل کشتارگاهها که از حساسیت بالایی برخوردار است چندین مسئول فنی بهداشتی و ناظر دولتی فعالیت دارند تا این اطمینان حاصل شود که محصول سالم به دست مصرفکنندگان میرسد.