چهارشنبه بیستم دیماه مراسم اختتامیه 21 امین کنفرانس ملی فیزیک و یازدهمین کنفرانس آزمایشگاه فیزیک دبیران فیزیک سراسر کشور با شکوه هرچه تمامتر در مرکز تربیت مربی حسنآباد کرج برگزار گردید.
البرز- رمزگشانیوز؛ چهارشنبه بیستم دیماه مراسم اختتامیه 21 امین کنفرانس ملی فیزیک و یازدهمین کنفرانس آزمایشگاه فیزیک دبیران فیزیک سراسر کشور با شکوه هرچه تمامتر در مرکز تربیت مربی حسنآباد کرج برگزار گردید. به عنوان یک معلم روزنامهنگار حاضر در کنفرانس،سعی میکنم حواشی این رویداد مهم علمی را به دور از حب و بغضهای اجتمالی به تصویر کشم شاید در نمونههای آتی حاشیهها تقلیل یابد.
ورود دقیقه نودیبنیادفرهنگیآموزشینصر
آموزش و پرورش برای برگزاری این رویداد مهم علمی به هر دلیل آمادگیهای لازم از جمله در حوزه پشتیبانی و تدارکات را نداشت. از طرفی استاندار ساعی البرز مجدانه پیگیر برگزاری آبرومند کنفرانس ملی فیزیک بود لذا به درخواست شخص استاندار از سیدجلال نصری، "بنیاد فرهنگی آموزشی نصر" در دقیقه نود ابتدا برای پشتیبانی مالی و سپس به عنوان عامل اجرایی وارد صحنه گردید و با تدابیر و تمهیدات مراد مالمیر (حرکت تیمی+روح رهبری+ساپورت مالی)مسئولیت پشتیبانی و اجرایی کنفرانس (بنابر نظرسنجیهای میدانی که از دبیران شرکت کننده اخذ شد) در بهترین شکل ممکن انجام گرفت.
هرچند در اخبار رسمی آموزش و پرورش استان البرز به دلایل نامعلوم کلن بنیاد فرهنگیآموزشی نصر سانسور و بایکوت گردید. این در حالیست که اخبار منتشره از سوی رضا قاسمپور (سفیر فرهنگی بنیاد نصر) چند وجهی و به نوعی بولد کردن آموزش و پرورش البرز بود ولی دوستان اموزش و پرورش در مراسم تجلیل از دستاندرکاران کنفرانس از اهدا یک لوح خشک و خالی به معلم خبرنگار بازنشسته(که لوح برایش هیچ ارزش اداری ندارد)دریغ کردند.
دو بانوی پرتلاش، دو بال پرواز
سرکار خانمها مریم حیدری(دبیر علمی کنفرانس) و لیلا الماسی (معاونت متوسطه و نماینده تامالاختیار مدیرکل آموزش و پرورش البرز) در کنفرانس مجاهدانه و مسئولانه در تلاشی بیامان بودند.
خانم حیدری از ماهها قبل با انتشار فراخوان کنفرانس به مدد انجمن فیزیک ایران و البرز تمهیدات مقدماتی (پیگیری ثبتنامها، دریافت مقالات) و دیگر هماهنگیهای لازم برای این رویداد مهم را چیده بودند.حیدری در ۳۳ امین سال خدمتش هستند به ایشان پیشنهاد کردم پسا کنفرانس در نقطه اوج کاری خود را بازنشسته کند قبل از اینکه به سرازیری و قهقرا بیفتد (بخوانید بیندازند).
نقطه قوت خانم الماسی این بود که تقریبا تمام مسئولیتهایش را شخصا با جنگندگی تمام به آخر میرساند(حتی تهیه خبرهای ریز کنفرانس که امری تخصصی و فنی است) و البته کار تیمی ارزنده و پیشران چنین هماوردی است.
سرپرست پشتیبانی؛ غایب بزرگ کنفرانس
علیرغم دستور اکیدا علی حجرگشت (مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز) برای آمادهباشِ واحدهای مرتبط و مختلف اداره کل، نواحی و مناطق آموزش و پرورش، تا پایان کنفرانس هیچ کدام از معاونین (از جمله سرپرست پشتیبانی) در هیچ یک از جلسات پیشین و حین کنفرانس حاضر نشدند.
روسای نواحی ۳ و ۴ پرقدرت و موثر در فرایند کنفرانس خبردار بودند. جالبتر آنکه روز ۱۹ دیماه پس از انتشار مطلب چرایی غیبت روسای مناطق و نواحی⁉️ به قلم راقم، بالاخره در اختتامیه کنفرانس رئیس ناحیه ۲، روسای نظرآباد و اشتهارد آفتابی شدند ولی روسای ناحیه ۱، ساوجبلاغ و طالقان حتی در مراسم افتتاحیه یا اختتامیه قدم رنجه نکردند.
حضور موثر معاونین وزیر (کاظمی معاون متوسطه، زارعی رئیس سنجش و معاون وزیر و...) از دیگر نقاط قوت کنفرانس ملی فیزیک بود.همچنین سخنرانی غیرمرتبط و ضعیف معاون سیاسی/امنیتی استانداری و مشاور دانشگاهیان استاندار از منظر شرکت کنندگان از نقاط ضعف مراسم افتتاحیه تلقی گردید.
مرکز تربیت مربی انتخابی هوشمندانه
انتخاب محل کنفرانس از سوی اداره کل اموزش و پرورش استان البرز هوشمندانه بود. مرکز تربیت مربی حسن آباد شهرکی است منسجم،علمی،آموزشی،تحقیقاتی و مهارتی با امکانات و تجهیزات قابل قبول.
گرچه به دلیل فقدان ثبات مدیتی و قصورات در تعمیر و تجهیز این مرکز ملی متاسفانه این مرکز تربیت مربی در حال استهلاک و فرسایش تدریجی است ولی این مرکز همچنان میتواند میزبان شایستهای برای چنین رویدادهای مهم علمی و به ویژه مهارتی باشد.
خاصه آنکه به دلیل قرار گرفتن در دامنه کوه دارای آب و هوای نسبتا سالم، با چشماندازی خیره کننده در شب.
خوابگاه، غذاخوری، سالن همایش و کارگاههای در دسترس و متمرکز از دیگر امتیازات محل برگزاری کنفرانس ملی فیزیک بود.
تجلیل از یک رسانه منتقد و مستقل
یکی از رویدادهای متمایز این کنفرانس، تقدیر و تجلیل "بنیاد فرهنگی آموزشی نصر"از علی پورسلیمان (مدیر پایگاه خبری مستقل صدای معلم) بود.
صدای معلم به عنوان تخصصیترین رسانه در حوزه دستگاه تعلیم و تربیت
همواره فارغ از جناحبندیها و بیتوجه به کیستی وزیر آموزش و پرورش،همواره با رویکرد انتقادی در تحلیل اخبار و اطلاعرسانی به هنگام و صحیح پیشتاز و پیشران رسانههای حوزه آموزش و پرورش است.صدای معلم در واقع با هزینه شخصی پورسلیمان اداره شده و خبرنگاران، همراهان و مخاطبان درخوری در سراسر کشور داشته و مطالب و تحلیلهای آن در وزارتخانه کاملا جدی گرفته میشود.
تجلیل از یک رسانه مستقل با رویکرد انتقادی قطعا باعث میشود که در آتیه رسانههای زرد و دورقابچین از حوزه نفوذ بادکنیشان کاسته شود از این منظر کار بنیاد نصر ستودنی است.
ایران کشور کنفرانسهای بیحاصل
یکی از دوستان صاحبنظر در عرصههای علمی/پژوهشی در پیوی ضمن اعتراض نسبت به برگزاری کنفرانس ملی فیزیک و چرایی پشتیبانی بنیاد نصر از کنفرانس نوشتهاند:
"ما کشورهای جهان سوم هنوز درگیر ظواهر و غوغای برگزاری برنامههای دهن پرکن هستیم. در دنیا و جوامع علمی برگزاری این مدل فعالیتها تقریبا منسوخ شده، به نظر شما که از نزدیک دستی بر آتش برنامه داشتید، خروجی و تاثیرگذاری این رویداد چه تناسبی با هزینههای آن اعم از هزینههای مادی و معنوی داشت⁉️"
راستش ایران به عنوان پایتخت کنفرانسها،سمینارها و همایشهای تزئینی، تکلیفی و بیحاصل شهره میباشد از این منظر کامنت اعتراضی دوستمان درخور تامل است ولی آیا اینکه کنفرانس علمی و ملی دبیران فیزیک مشمول فرمایشات ایشان میشود یا نه؟
باید کار تحقیقی و میدانی انجام داد و مهمتر اینکه پیشنهادات جایگزین و آلترناتیو مشخص و عملیاتی برای کنفرانسهای اینچنینی دقیقا چیست؟
رضا قاسمپور