printlogo


لغو ویزای گردشگری ‌آغاز شد؛ تقسیم کشورها به ۵ دسته
لغو ویزای گردشگری ‌آغاز شد؛ تقسیم کشورها به ۵ دسته
کد خبر: 12208
وزیر میراث فرهنگی از آغاز لغو روادید با دیگر کشورها از هفته قبل خبر داد و گفت که کشورها به ۵ دسته تقسیم شده و در اولویت لغو روادید قرار گرفته‌اند.
فرهنگی- رمزگشانیوز؛ تسنیم نوشت: سید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صبح امروز در بدو ورود به استان کرمان با حضور در گلزار شهدای بین المللی کرمان به مقام شامخ شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی سیدالشهدای جبهه مقاومت و دیگر شهدای آرمیده در این مکان مقدس ادای احترام کرد.
ضرغامی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سومین باری است که به استان کرمان سفر می‌کنم و البته باز هم باید ‌به استان کرمان بیاییم، اظهار داشت: در استان کرمان شهرهای مهم دیگری هم در حوزه ماموریتی ما به ویژه در حوزه میراث فرهنگی وجود دارد که بسیار غنی هستند.
وی بیان کرد: استان کرمان یک استان پهناور با پیشینه ارزشمند تاریخی چند هزار ساله است و می‌توان گفت کرمان به تنهایی یک ایران کوچک است که شناسنامه و هویت ملی ایرانیان به صورت یکپارچه در این استان قابل رویت است.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه این استان و برخی از شهرهای آن به دلیل آثار و پیشینه‌ای که دارد، در سطح جهانی کاملاً مطرح و شناخته شده هستند، افزود: باید برای شناساندن بیشتر این مزیت‌ها و ویژگی‌ها به مردم دنیا تلاش کرد.
وی با بیان اینکه امروز توفیق پیدا کردیم بر مزار شهید سلیمانی قهرمان ملی کشورمان حاضر شویم، گفت: گلزار شهدای کرمان یک محل کاملاً بین‌المللی است و توصیه شده که در این مکان تابلوهایی به زبان‌های مختلف دنیا به ویژه انگلیسی و عربی نصب شود.
ضرغامی با اشاره به  اینکه این مکان بازدیدکنندگانی و علاقه‌مندانی از سراسر دنیا دارد و پیام‌های شهید سلیمانی باید ‌برای همه گردشگران قابل استفاده باشد، تصریح کرد: آنچه که برای ملت ما اهمیت دارد پاسداری و ترویج مکتب سلیمانی است.
وی با بیان اینکه شهید سلیمانی بهترین عنوان را برای خودش سرباز می‌دانست، ادامه داد: مکتب شهید سلیمانی، مکتب خدمت بی‌ریا به مردم، فداکاری برای مردم و ایجاد وحدت و ایجاد همراهی است؛ امروز راه نجات کشور ادامه مکتب شهید سلیمانی است.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اهداف سفر امروز خود به استان کرمان، بیان کرد: در سفر امروز بازدید از پروژه‌هایی در شهرستان‌های جیرفت، عنبرآباد و بم در برنامه است.
وی با بیان اینکه جیرفت به لحاظ  میراث فرهنگی با سابقه ۷ هزار ساله‌ای که دارد یک مکتب است، افزود: جیرفت و جایگاه تمدنی میراثی جیرفت در دنیا کاملاً شناخته شده است.
ضرغامی با اشاره به اینکه اقداماتی از قبل در جیرفت انجام شده که امروز این اقدامات بررسی می‌شود، ابزار داشت: برای تکمیل موزه جیرفت اعتبارات زیادی نیاز است که باید راه حل مناسبی برای حل مشکلات اعتباری آن پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه ظرفیت‌های گردشگری زیادی در استان کرمان وجود دارد، گفت: با کمک اعتبارات وزارتخانه‌ای و استانی باید همفکری کرد تا حوزه سرمایه‌گذاری گردشگری را در استان کرمان تقویت کنیم.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه لغو روادید با دیگر کشورها ایده مهمی بود ‌که برای تقویت گردشگری در کنار پیشنهادات متعدد دیگر مطرح شد، افزود: جلسات متعددی در این ارتباط با وزارت امور خارجه داشتیم و این وزارتخانه کاملاً با پیشنهاد وزارت گردشگری هماهنگی دارد.
وی با بیان اینکه این کار آرام آرام شروع و کشورها به پنج دسته تقسیم شده ‌که هر کدام از این گروه‌ها ویژگی خاصی دارند که در اولویت لغو روادید قرار بگیرند، گفت: نخستین مورد لغو روادید در ارتباط با روسیه بود که هفته قبل انجام شد و در ارتباط با دیگر کشورهایی که از نظر ما در اولویت هستند به تدریج و با هماهنگی با سایر دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط انجام می‌شود.
باقیمانده الواح هخامنشی امسال به کشور باز می‌گردد
همچنین، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، وزیر میراث فرهنگی در گفت‌وگو با برنامه سعدآباد رادیو تهران ضمن تبریک بازگشت ۳۵۰۶ لوح هخامنشی به کشور گفت: در ۱۰ روز گذشته دو رویداد بسیار خوب و کم نظیر و ویژه در کشور در حوزه میراث‌فرهنگی رقم خورد که یکی از آن‌ها ثبت جهانی ۵۴ کاروانسرای تاریخی ایران و دوم استرداد الواح هخامنشی به کشور است.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: درباره رویداد اول این نکته حائز اهمیت است که ۵۴ کاروانسرا باهم ثبت جهانی شده‌اند که در سطح جهانی کم نظیر است.  
 ضرغامی ادامه داد: این ۵۴ کاروانسرا به لحاظ جغرافیایی و نیز زمانی دارای اهمیت است و ۲۴ استان و از دوره ساسانی تا قاجار را شامل می‌شود.
او ادامه داد: بیش از یک سال کارشناسان و ارزیابان یونسکو از این کاروانسراها بازدید کردند و کارشناسان و مدیران میراث‌فرهنگی که از نیروهای زبده بودند آن‌ها را همراهی می‌کردند و توضیحات لازم به آن‌ها درباره این کاروانسراها ارائه شده است.
بخشی از الواح مربوط به فیش حقوقی کارگران است
ضرغامی درباره بازگشت الواح هخامنشی نیز توضیح داد: باید گفت که اصل این الواح ۳۰‌هزار لوح است که در سال ۱۳۱۱ و هم‌زمان با پهلوی اول کشف و به منظور رمزگشایی و مطالعه به موسسه شرق‌شناسی شیکاگو ارسال شدند.  
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در اهمیت این الواح افزود: موضوع این الواح مجموعه‌ای از سندهای مدیریتی، اقتصادی، اجتماعی و راه‌ها است. یعنی ۲ هزار و ۵۰۰ سال قبل کارگر ایرانی فیش حقوقی داشته است. کسانی که ادعای تمدن می‌کنند و بدترین شیوه‌های حقوق بشر را امروز در دنیا پیاده می‌کنند و دنبال این هستند که هویت ما را از بین ببرند، خوب است این حقایق را بدانند. آن هم زمانی که خود مدعیان امروزی حقوق بشر، از برده‌هایشان برای مصالح استفاده می‌کردند و آن‌ها را می‌کشتند و ساختمان‌های خود را بالا می‌بردند.
وی در تشریح فرآیند استرداد این الواح گفت: همه این اسناد یک جا کشف شد و قرار بر این بود که این الواح بعد از مطالعه به ایران بازگردد، اما این اتفاق نیفتاد تا این که پیگیری‌های حقوقی ایران نتیجه داد و خوشبختانه شاهد بازگشت این الواح هستیم.
ضرغامی افزود: در دوره‌های قبل و در دولت‌های گذشته نیز استرداد الواح پیگیری شد و نتیجه‌بخش بود، اما این محموله، بزرگترین و مهم‌ترین محموله الواح هخامنشی است که به ایران بازگشته است. ۴ سال هم معطل مانده بود و در پی کارشکنی‌های جدی در حوزه تحریم‌ها بودند، اما در نهایت با پیگیری‌های وزارت امور خارجه، بخش حقوقی نهاد ریاست جمهوری و از همه مهم‌تر شخص آقای رئیس جمهور این الواح به ایران برگشت.  
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درباره روند بازگشت بقیه الواح گفت: زمینه برای برگشت باقی الواح هم ایجاد شده و قرار است طبق توافقی که با آمریکایی‌ها انجام گرفته، مجدد کارشناسان ما به این کشور بروند و مابقی الواح را صحت سنجی کنند و پس از آن آرام آرام باقی الواح هم به ایران بازخواهند گشت.
وی با بیان این که این الواح به مخازن امن موزه ملی ایران منتقل شده‌اند، اضافه کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها به دنبال این هستیم تا بخشی از این الواح برای عموم مردم در معرض نمایش قرار گیرد.
شخصاً موضوع ساماندهی سرویس‌های بهداشتی را پیگیری می‌کنم
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همچنین با اشاره به اهمیت موضوع سامان‌دهی سرویس‌های بهداشتی گفت: این موضوع را با جدیت، شخصاً دنبال می‌کنم. حتی گاهی برخی از دوستان به من می‌گویند بهتر است شما به‌عنوان وزیر درباره این موضوع خیلی صحبت نکنید! اما به خاطر نوکری مردم ایرادی ندارد.


 
لینک مطلب: http://ramzgoshanews.ir/News/item/12208