به گزارش رمزگشانیوز؛ سید محمدباقر رضوی تقوی در دومین نشست شورای سیاستگذاری همایش و نمایشگاه نشان حلال که با حضور مسئولان و نمایندگانی از دستگاههای عضو برگزار شد، اظهار کرد: یکی از اهداف مهم برگزاری این رویداد افزایش تعداد برندهای دارای نشان حلال و در ادامه ارتقای وضعیت اقتصادی کشور و توسعه صادرات محصولات ایرانی است.
وی بر این نکته تاکید کرد که باید جایگاه برندها و تولیدات دارای نشان حلال ایران در بازارهای بین المللی به حدی ارتقاء یابد که کشورهای اسلامی به راحتی بتوانند به این محصولات دست یافته و از آن استفاده کنند.
رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی البرز با اشاره به بالا بودن آمار کشورهای متقاضی محصولات حلال در دنیا گفت: ایران به عنوان کشور اسلامی نباید جایگاه خود را در تولید و عرضه این محصولات در بازارهای بینالمللی از دست بدهد، با توجه به ظرفیتهای البرز در این زمینه برای برگزاری همایش و نمایشگاه نشان حلال در کشور پیشقدم شدهایم.
تشکیل دبیرخانه و کمیتههای اجرایی همایش نشان حلال
وی در ادامه عنوان کرد: اقدامات لازم به منظور آغاز به کار دبیرخانه و کمیتههای اجرایی ذیل آن به منظور پیشبرد برنامههای برگزاری همایش و نمایشگاه نشان حلال در زمستان سال جاری آغاز شده است، یک رویکرد و هدف مهم بازتاب این رویداد در بازارهای بینالمللی و اخذ سهم کشورمان در این عرصه است.
رضوی تقوی با این توضیح که به دلیل نداشتن نشان حلال مورد تایید در بازارهای بینالمللی برای صادرات این محصولات به ۹۹ درصد از کشورهای اسلامی با مشکل مواجه هستیم، گفت: اگر قرار باشد تنها یک دستگاه اجرایی مرجع قانونی صدور مجوز نشان حلال در کشور باشد، باید مطابق با استانداردهای بینالمللی به روز شود تا کشورهای متقاضی این محصولات آن را بپذیرند.
فعالیت نمایشگاه جانبی و تخصصی اشاعه فرهنگ تولید و مصرف اسلامی در زمان برگزاری همایش حلال
داود داودی معاون اجرایی و امور داخلی اتاق بازرگانی البرز نیز در این نشست عنوان کرد: کسب جایگاه مناسب تولیدات حلال ایران در بازارهای جهانی، توسعه برندینگ حلال و معرفی هر چه بیشتر به منظور افزایش سطح مشارکتها در این زمینه از جمله اهداف برگزاری همایش بدین منظور در سال جاری است.
وی ادامه داد: از جمله فعالیتهای جانبی برگزاری این همایش استقرار نمایشگاه تخصصی برای اشاعه فرهنگ تولید و مصرف اسلامی است که برای رسیدن به این هدف نیاز است که اقدامات مرتبط از جمله ساخت برنامههای مستند، فیلمهای کوتاه و کارهای تبلیغاتی در دستور کار قرار داده شود.
داودی با بیان اینکه نوع نگاه ما در فرآیند پیشبرد برنامههای برگزاری همایش نشان حلال در جلب مشارکتها در این پروژه مهم است، افزود: در این مسیر باید از نقطه نظرات کارشناسانه و راهبردی دستگاههای اجرایی دولتی مسئول و فعالان بخش خصوصی نیز بهرهمند شویم.
در ادامه محمدعلی مختاری رئیس اتاق تعاون استان البرز نیز بیان کرد: باید به دنبال ریشهیابی منشاء خلاء حضور برندهای ایرانی در بازارهای بینالمللی عرضه محصولات حلال باشیم که اقدامات کارشناسانه بدین منظور نیاز است.
وی تاکید کرد: به لحاظ اهمیت این موضوع باید نمایندگانی از دستگاههای ذیربط و مرتبط برای تشکیل هسته مرکزی برگزاری همایش حلال در دبیرخانه آن حضور یابند.
لزوم مشورتدهی انجمنها و تشکلهای بخش خصوصی برای ارتقاء جایگاه استان در تولید و صادرات محصولات دارای نشان حلال
در ادامه محسن بوستانیفر معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت استان البرز گفت: چندین سال است که در کشورهای اسلامی بحث توسعه و پیشرفت در زمینه تولیدات حلال با جدیت دنبال میشود، در کشورمان نیز برای بهبود عملکرد در این زمینه باید از ابزارهایی مانند آموزش به منظور ترویج فرهنگ تولید و مصرف این محصولات استفاده کنیم تا نشان حلال در کنار نشانهایی مانند استاندارد و یا سیب سلامت از جایگاه مطلوبی برخوردار شود.
وی در ادامه توضیح داد: باید در جستجوی این باشیم که افزایش صدور مجوزهای نشان حلال در کشور چه دستاوردهایی برای اقتصاد ایران و به تبع آن استانها از جمله البرز به همراه دارد.
بوستانیفر اشاره کرد: باید از مشورتدهی انجمنها و تشکلهای بخش خصوصی برای ارتقاء جایگاه استان در تولید و صادرات محصولات دارای نشان حلال استفاده کنیم و در دبیرخانه برگزاری همایش حلال نیز بر آن متمرکز شویم.
اقدامات لازم برای افزایش سطح تولید محصولات و برندهای دارای نشان حلال در البرز انجام شود
در بخش دیگری هادی گودرزوند معاون ارزیابی انطباق اداره کل استاندارد استان البرز بیان کرد: در قالب تصمیمگیری برای برگزاری همایش نشان حلال که با هدف توسعه جایگاه تولیدات ایرانی در این زمینه در بازارهای جهانی صورت میگیرد، باید به گونهای پیش رویم که سازمان ملی استاندارد تنها یک مرجع برای صدور و اعطای این نشان باشد.
وی در ادامه گفت: البرز قطب تولید محصولات غذایی و کشاورزی است و با توجه به این ظرفیت انتظارات عمومی بر آن است که اقدامات مناسب برای افزایش این تولیدات در استان انجام شود.
معاون ارزیابی انطباق اداره کل استاندارد البرز با تاکید بر اینکه باید ارزآوری حاصل از نشان حلال بر سفره مردم جاری شود، افزود: در این زمینه نیاز به همکاری سازمان یافتهای از سوی اتاقهای بازرگانی، تعاون و اصناف به نمایندگی از بخش خصوصی و در کنار آن مجموعههای دولتی مانند سازمان ملی استاندارد و معاونت غذا و دارو و دیگر نهادهای مسئول برای ترویج تولید و صادرات محصولات حلال است، از سویی باید از کشورهای اسلامی موفق در این زمینه مانند مالزی و ترکیه نیز الگوبرداری لازم صورت گیرد.